FloRijn

Bij de Postcode Loterij maken deelnemers maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen zij goede doelen omdat de helft van ieder lot hiernaartoe gaat. Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers is er afgelopen jaar 341 miljoen euro geschonken aan 99 goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur. Dit zijn onder meer: UNICEF, Natuurmonumenten, Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds, Humanitas en Stichting DOEN.Tja, dat boven de streep vind ik toch wel zo verschrikkelijk irritant, dat ik het maar eens zeg.
Ik vind gokken helemaal niks.
Ik doe dat niet en hou er niet van en men doet maar.

Of misschien is het beter om het te verbieden, het heeft toch iets slechts, dat gokken.
Maar aan de andere kant vind ik het ook niks dat het dan illegaal gaat gebeuren dus gedoog het maar en reguleer het maar.

Maar hoezo geven ze zoveel geld aan goede doelen?
En hoezo doen die goede doelen daar aan mee?

Draait dan werkelijk alles om het geld?

Jazeker, maar dat wist u al.
Of u wil het niet weten.

En wat veel geld ook, 341 miljoen, en nog is het niet genoeg!
Voor 99 goededoelenorganisaties!
Zie hoe triest deze wereld er toch voor staat!

Daarom geef ik ook niks aan goede doelen.

Rene Donderdag 22 Februari 2018 at 10:22 pm | | Smurf

acht reacties

די מריו

Het zou inderdaad niet nodig moeten zijn. Ik gok ook nooit, maar steun wel wat goede doelen.

Love As Always
Di Mario

די מריו , (URL) - 22-02-’18 23:10
Hans

Als je het goede doel wil steunen zijn er ook andere manieren om je geld te doneren.
Loterijen en gokken maken een mens niet rijk, de kans is zeer klein.
En de organisatie wil er ook wel iets aan overhouden. Hans

ot, deze melding verscheen:
De Hashcash code klopte niet, dus deze reactie kan niet worden geplaatst. Als je denkt dat dit een fout is, controleer dan of je een moderne browser gebruikt, waarin Javascript is ingeschakeld. Als het nog steeds niet werkt, neem dan contact op met de beheerder van de website.

Hans, (URL) - 22-02-’18 23:18
Marjolijn

Steunen kan toch wel, ook zonder die loterijen…!

Marjolijn, (URL) - 23-02-’18 06:40
ria

De meeste mensen gaat het alleen om de kans iets te winnen, maar als je niet meedoet win je sowieso elke maand het inleggeld.

ria, (URL) - 23-02-’18 10:28
Rietepietz

Het enige dat ik maandelijks koop zijn 2 vijfjes staatslot, niet met de gedachte een goed doel te steunen (indirect spek ik de staatskas maar oke, dat moet dan maar) maar om de kans op een grote prijs iets meer dan 0,0000 te maken. Voor goede doelen kijk ik uitsluitend om me heen in mijn eigen omgeving , dan weer ik dat ik het geld niet aan galg smeer.

Rietepietz, (URL) - 23-02-’18 16:14
Sjoerd

Ik doe ook nergens aan mee, maar steun wel enkele goede doelen.

Sjoerd, (URL) - 23-02-’18 20:34
Frank-103

Mensen willen kennelijk alleen iets aan een goed doel geven als ze een kans hebben iets te winnen. Rare mensen!

Frank-103, - 24-02-’18 00:24
Francky

Ik heb ook niets met gokken.
Laat ze maar op andere manieren aan geld voor goede doelen geraken.

Francky, (URL) - 24-02-’18 20:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.