CultuuR oveR de vloeR

U wilt natuurlijk weten hoe het na de vorige aflevering verder gaat, daar hoeft u alhier gelukkig geen week op te wachten.
Deze aflevering werd overigens uitgezonden op koninginnedag, want in die tijd ging de televisie gewoon altijd maar door, en de radio overigens net zo.
De Lachende Scheerkwast was ook een geniale serie, 1981, 1982, dus dat heb ik nooit op televisie gezien, maar ik heb de DVD`s inmiddels wel.
Opmerkelijk was dat deze serie stopte op televisie en toen nog een tijdje doorging op de radio.

In 1984 kwam Opzoek naar Yolanda, en daarin speelde Jacques Plafond al een radiopresentator, en toen hebben ze hem ook meteen maar een uur zendtijd op radio 3 gegeven, waarin hij geheel zijn gang kon gaan, en ook ging.

Ronflonflon werd een groot succes, het was eerst op woensdagmiddag van 15 tot 16 uur, maar vanaf december 1985 werd het van 17 tot 18 uur en toen schoten de luistercijfers omhoog tot ongekende hoogte, zeker voor VPRO begrippen.

Wellicht dat Plafond over de vloer daartoe bijgedragen heeft, die serie werd in het voorjaar van 1986 op de woensdagmiddag om half vier op de televisie uitgezonden, terwijl daarna op de radio Ronflonflon verder ging.

Nog weer later kwam We zijn weer thuis,  daar zong Jacques Plafond alleen de titelsong van, en Wim T.Schippers vertolkte zelf de rol van Simon Raaspit.

Rene Maandag 25 Februari 2019 at 10:22 pm | | Smurf
Gebruikte Tags:

vijf reacties

Leidseglibber

Heerlijk he om die oude afleveringen weer terug te zien, ik heb toen genoten en nu bij het terugkijken weer

Leidseglibber, (URL) - 26-02-’19 00:41
Suske

Mooi overzicht van die programma’s.
Hier werd er niet naar gekeken.
Ik woonde nog bij mijn ouders en zij bepaalden wat er gekeken werd.

Suske, (URL) - 26-02-’19 06:58
די מריו

Op zoek naar Jolanda, dat weet ik ook nog wel. Maar ik heb daar ook niet alles van gezien.

Love As Always
DI Mario

די מריו, (URL) - 26-02-’19 07:36
John

Ja de Lachende scheerkwast was geniaal. Zo maken ze nu geen tv meer. Ik denk dat het mij wel de tv aan zou laten zetten.

John, (URL) - 26-02-’19 08:37
Rietepietz

ieder zijn lolletje toch, jij vindt dit leuk.

Rietepietz, - 26-02-’19 21:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.