Nu dit weeR

Quandy in het Sterrebos.Ooit bracht de VPRO Gids een bezoek aan de Arbeidsvitaminen, toen nog niet het oudste radioprogramma ter wereld, dat was AVRO`s Radiojournaal, maar dat werd om zeep geholpen door onverlaten.
Hoe dan ook, in de VPRO Gids dus een verslag en op de voorpagina deze prachtige pot met Arbeidsvitminen, zo leuk dat ik het op mijn jongenskamerdeur plakte, temeer daar ik toen graag luisterde naar de Arbeidsvitaminen, toen nog via Radio 3.Er is een pandje afgebroken in de Torenstraat en daar moet dan een stadstuin komen.Met op de achtergrond een statig pand dat wel gered is.Cafetaria Monkie op het Marktplein in Winschoten bestond op Valentijnsdag precies 30 jaar.
En deze openingstijden maken het uniek in Nederland,  donderdag tot en met zondag open om 17 uur, en sluit achtereenvolgens om 23:00, 03:30, 05:30 en 22:30 uur!De Joodse begraafplaats in Winschoten werd gebruikt van 1785 tot 1828 en in 1969 ontruimd, in 2016 werden er alsnog 19 gaven ontdekt en nu is het weer verworden tot een Joodse begraafplaats.Twee oude huisjes weg, een nieuwe wordt gebouwd en wat een schitterende kerstboom staat daar toch!Nogmaals de Joodse begraaplaats alsmede de nieuw gegraven stadsgracht op de plek waar eens in 1593 de oude lag, en de verbouwing van de oude LTS dat een zorgcomplex gaat worden.En hier heb ik even ingezoomd op de Joodse begraafplaats.En hier ligt Quandy, net buiten het zonnetje.En nu mag u wat zeggen.

Rene Vrijdag 05 April 2019 at 11:55 pm | | Smurf

vijf reacties

די מריו

Die arbeidsvitamine, dat is alweer even geleden dat ik dat hoorde. Quandy in de zon, dat kan dit weekend weer heb ik begrepen. Goed dat er bij die panden die afgebroken worden een tuintje wordt gemaakt.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 06-04-’19 07:39
Suske

Mooi zo’n gele cafetaria. Daar zou ik eens binnenwippen moest ik in de buurt zijn.
Quandy heert gelijk om van het mooie weer te genieten. Dat doen mijn katten ook.

Suske, (URL) - 06-04-’19 11:19
ria

Leuk cafeetje. Het is ook weleens te zien op je filmpjes. Het zijn inderdaad een beetje rare openingstijden.

ria, (URL) - 06-04-’19 23:43
Rietepietz

Wat goed dar de school in ieder geval benut wordt en niet plat gaat.
Arbeidsvitamine heb ik al héél lang niet gehoord , volgens mij voor het laatst toen ik nog thuis woonde en dat is héél lang geleden.

Rietepietz, - 07-04-’19 19:46
Hans

Zo ontstaat er ook weer nieuw geschiedenis en weet men later niet anders. Hans

Hans, (URL) - 07-04-’19 22:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.