Vegan stRike gRoup in de Efteling

Het volgende filmpje is er eentje die ik niet zelf heb gemaakt, want dat mag ook op een weblog, maar eentje die ik graag met u deel.


Ik schrok in eerste instantie, zag ik dat wel goed?  Rende er nou een brandend paard voorbij?
Ja, dat is een brandend doekje op de rug van een paard die daar voor getraind is en blablabla.

Maar waarom nou dieren ingezet ter vermaak van de mensen in de Efteling?
Dat er dierentuinen bestaan is al erg genoeg, maar waarom nou ook nog dieren in een pretpark?
En waarom met vuur?

Ik vind het een zeer geslaagde actie van de actievoerders, nu weet heel Nederland wat er zich in de Efteling allemaal afspeelt, en dat moet dus stoppen.
En de actievoerders ze gebruiken geen geweld en verzetten zich niet, keurig zoals het hoort.

Ik ben zelf ook wel eens in de Efteling geweest, maar heb daar volgens mij geen dier gezien, en dat zal ook niet gaan gebeuren ook.
Dat lijkt me overigens toch ook erg naar voor de kinderen, zo`n brandend paard voorbij zien komen.

Het valt me ook op aan dit filmpje dat de mevrouw die luidspreekt goed haar talen spreekt, maar ook niet van ophouden weet.
Ze zegt gelukkig nog wel ,,dames en heren", vast een volgende punt om zich druk over te maken.

Het vorige punt waarmee de Efteling het nieuws haalde was toen met die plotseling geworden racistiche poppen die ze aangepast hebben, dat moest toen ook iedereen weten.

En nu dit weer, ze zinken steeds dieper.

Rene Maandag 15 April 2019 at 10:22 pm | | Smurf

zes reacties

די מריו

Die paarden hoeft van mij ook niet, helemaal niet met vuur. Ik ben niet zo dol op vuur. De meeste kinderen schrikken trouwens van die schreeuwende ouders. Anders hadden ze misschien gedacht dat het bij de act hoorde. Hoewel ik niets met de groep heb die actie voert, hebben ze het deze keer netjes gedaan.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 16-04-’19 06:54
Suske

Men komt steeds meer een meer op voor de dierenrechten. Dat vind ik een goede zaak zolang het maar netjes gebeurt.

Suske, (URL) - 16-04-’19 07:41
John

Ja, afschaffen dat misbruik van dieren voor het vermaak van mensen.

John, (URL) - 16-04-’19 07:57
Rietepietz

Ik neem zonder meer aan dat men voor het paard beschermende maatregelen tegen het vuur heeft genomen. Zoals ook in films stuntmensen in brand kunnen staan zonder zelf enige schade op te lopen. Men vindt tegenwoordig overal wel redenen om ergens tegen te protesteren, en zoekt vooral spijkers op laag water om racisme in de strijd te gooien. Ik weet niet hoe het werkt met dat paard, heb het niet gezien en al helemaal niet van dichtbij dus ik weet er niets van en kan er dus niet voor of tegen zijn.

Rietepietz, - 17-04-’19 11:49
Villasappho

Volgens mij is dit gewoon weer zo’n actie van de Efteling om vlak voor het hoogseizoen het nieuws te halen. Ik zal de show nooit bezoeken omdat het teveel tijd kost en je eerst ook nog daar kaarten moet gaan halen.

Villasappho, (URL) - 20-04-’19 20:49
Frank-103

Irritante nare mensen die overal tegen zijn, maar wel van heinde en ver reizen in milieuvervuilende vervoermiddelen om andere mensen hun nare mening op te dringen. Alsof de Efteling het wel en wee van die paarden niet heel hoog in het vaandel heeft staan, ze moeten immers dagelijks iets van 4 voorstellingen doen, dan nemen ze echt geen risico met zo’n paard! Nare lui vind ik die demonstranten!

Frank-103, - 22-04-’19 18:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.