Heel leuk filmpje van molen BeRg in Winschoten

Ik kwam op youtube een alleraardigst logwaardig filmpje tegen van molen Berg in Winschoten.

Molen Edens kan ik zien vanaf mijn balkon, en molen Dijksta zelfs ook vanuit mijn slaapkamerraam, of andersom, deze molen staat net buiten mijn gezichtsveld, maar hoort er net zo goed ook bij.

Deze tekst staat er bij:


Molen Berg aan de Grintweg 61 is de meest westelijke molen in Winschoten en in 1854 gebouwd in opdracht van de heer J.D. Buurma, die tot die tijd een standerdmolen in het centrum van Winschoten tussen de Langestraat en de Venne had. Later kwam de molen in het bezit van de molenaar J. Berg. Diens zoon de heer W. Berg verkocht de molen in 1956 aan de gemeente Winschoten. In de loop der jaren werden verschillende gebouwen aan de molen gebouwd, die later niet meer nodig waren en daarom werden gesloopt. De huidige aanbouw is tijdens een verbouwing in de jaren 60 gedeeltelijk ingestort en toentertijd provisorisch hersteld. De molen heeft in 2000 een omvangrijke restauratie ondergaan en is sindsdien weer bedrijfsvaardig en wordt regelmatig door een vrijwillig molenaar in bedrijf gesteld. Dit is de derde achtkante bovenkruier met stelling in Winschoten die nog steeds is voorzien van het zelfzwichtingssysteem op het wiekenkruis.

Rene Zaterdag 19 Oktober 2019 at 12:00 am | | Smurf

vier reacties

Hans

De molen Berg is mooi in beeld gebracht.
Als Zaankanter ben ik wel een molen gek. Hans

Hans, (URL) - 19-10-’19 00:12
francky

Heel mooi in beeld gebracht, die molen. Alleen jammer dat het filmpje niet langer duurt.

francky, (URL) - 19-10-’19 16:27
Rietepietz

Jammer dat de wieken niet draaien toen het filmpje gemaakt werd maar het is een juweeltje.

Rietepietz, (URL) - 19-10-’19 18:54
ria

Nu kan je toch af en toe even naar het filmpje kijken :-)

ria, (URL) - 20-10-’19 12:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.