NedeRland

Ik vind 150 miljoen euro voor een schilderij veels te duur, dat is geen enkele schilderij waard.
Ook niet als er Rembrandt op staat.
Volgens mij hebben we dat helemaal niet nodig, volgens mij hangen er voldoende schilderijen in Neerlands museums.
Er zijn zelfs meer schilderijen dan er ruimte is om tentoon te stellen dus iets nieuws aanschaffen maakt de depots alleen maar weer voller.

Er moet altijd overal op bezuinigd worden van de regering, maar voor kunst en cultuur hebben ze kennelijk nog wel wat miljoentjes liggen.
Ik vond het eind jaren 90 al absurd dat er toen 82 miljoen gulden betaald is voor de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, en nu geven ze een veelvoud daarvan uit!

Ik kan me best voorstellen dat er een prijskaartje aan hangt, maar dan moet men kijken naar de kosten van het doek, de lijst, de verf, eventueel de manuren die er in gestoken zinn, en dan kom je nog lang niet aan dit bedrag.
En ik vraag me ook altijd af of en hoe iets gerestaureerd is, want als iemand anders er overheen gaat verven kan je het toch eigenlijk geen orriginele Rembrandt meer noemen, vind ik.

Als je iets niet echt nodig hebt moet je het ook niet kopen.
Nederland heeft best veel schilders voortgebracht, maar als ons dat nu telkens miljoenen moet kosten hebben we daar meer last van vreugde van.

Voor zulke dingen: peperdure uitgaven voor iets waar je heel best zonder kan, zou een referendum gehouden moeten worden, of liever nog het binnenslepen middels crowdfunding. (= donaties vragen)
En dat geldt tevens voor zoiets als bijvoorbeeld het koningshuis.

Rene Zondag 12 December 2021 at 9:21 pm | | Smurf

zes reacties

Hans

Nou, van mij willen ze niets kopen en wat ik maar is pas kunst. Hans

Hans, (URL) - 12-12-’21 21:53
די מריו

zo’n crowdfunding is wel een goed idee… als we 50.000 handtekening regelen dan kunnen we het aankaarten bij de politiek.

Love as always
dimario

די מריו, (URL) - 12-12-’21 22:40
marjolijn

Je bent niet helemaal goed op de hoogte, het schilderij kost 175 miljoen.
25 miljoen wordt opgebracht door het museum zelf en 150 miljoen komt uit de staatskas.
Maar hoe dan ook het is veel geld.

marjolijn, (URL) - 13-12-’21 06:34
Riet (e) pietz

Inderdaad, geen enkel schilderij kan zóveel waard zijn. Het is maar “wat de gek er voor wil geven”. Hoe mooi sommige oude ( of nieuwe) schilderijen is niet in geld uit te drukken naar mijn idee. Het is gewoon “handel”.

Riet (e) pietz, (URL) - 13-12-’21 18:17
Liesbethblogt

De schilder heeft het er niet voor gekregen toen hij het maakte als hij al niet zoals van Gogh straatarm was. Overigens had het museum zelf ook nog wat slordige miljoenen liggen dat zit nog in dat bedrag. De rest hebben we met zijn allen betaald en als we het willen zien moeten we €17,50 de neus betalen. Het is een ziek bedrag maar het geeft makkelijk weg van een ander.

Liesbethblogt, (URL) - 13-12-’21 20:04
ria

Ik moet opeens inloggen en dat weet ik dan niet meer, ik stop hem wel in een berichtje

ria, (URL) - 13-12-’21 20:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.