Uit het leven

Remco Campert is gestorven op 92 jarige leeftijd.
Bijzonder vond ik dat zelfs het koninklijk huis reageerde middels sociale media. 
En de burgemeester van Amsterdam en weet ik veel.

Ik kende Remco Campert vooral van Ronflonflon, hij had namelijk een verhouding met Wilhelmina Kuttje, en schreef ook het voorwoord van haar dichtbundel Kuttje Compleet, die ook hier in de boekenkast staat.
Hij heeft ook wel eens voorgedragen als Ronflonflon zich ergens in het land op het podium bevond.
En één keer droeg hij telefonisch een gedicht voor omdat Wilhelmina de bundel was vergeten, die bleek nog op het nachtkastje te liggen, naast de tube zaaddodende pasta.

Grappig dat hij het koningshuis zo aansprak.

Zo vind ik het ook grappig dat er een beeld is van het Melkmeisje, van het schilderij van Johannes Vermeer, gemaakt is door Wim T. Schippers, en die staat pal tegen de kerk waar de koningklijke familie onder begravan ligt.

Rene Dinsdag 05 Juli 2022 at 11:23 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

langzaam gaan alle mensen dood die we kennen vanuit onze jeugd.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 06-07-’22 07:48
francky

Die schrijver ken ik alleen bij naam. Zo te lezen was hij meer dan schrijver alleen.

francky, - 06-07-’22 08:18
Riet (e) pietz

Hij hoorde wel een beetje op je boekenlijst vroeger maar dat heb ik aardig weten te omzeilen, het enige boek van hem waar ik ooit in begonnen ben vond ik niet om door te komen dus heb ik niet uitgelezen.. Evengoed dat hij ruste in vrede!

Riet (e) pietz, (URL) - 06-07-’22 18:33
Hans

De generatie voor ons is de aarde aan het verlaten, wij volgen.
Hij was geen onbekende schrijver. Hans

Hans, (URL) - 06-07-’22 21:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.