YammeR

Minister Adema van Landbouw zit in zijn maag met een wijziging van de Wet Dieren. Die moet regelen dat dieren in de veehouderij geen leed meer mogen ondervinden hebben door de manier waarop ze worden gehouden. Die wet is in 2021 aangenomen door de Tweede en Eerste Kamer, maar nog altijd niet ingegaan.

Wet is toch wet?
Wat een rare absurde bedoening.

Dit amendement regelt dat het na 2022 niet langer is toegestaan om een dier pijn te doen of bij een dier letsel te veroorzaken, dan wel de gezondheid of het welzijn van het dier te benadelen met als doel om het dier op een bepaalde manier te kunnen huisvesten. Dit betekent dat fysieke ingrepen vanaf dat moment niet meer zijn toegestaan als deze bijvoorbeeld worden gedaan om dieren in een bepaalde 'dichtheid' te kunnen houden, of om problemen zoals staartbijten te voorkomen die voortkomen uit de wijze waarop de dieren worden gehouden, zoals stress of het te vroeg weghalen van biggen bij de zeug. Ook zal het niet langer zijn toegestaan om dieren te houden in een huisvestingssysteem dat hen permanent de mogelijkheid ontneemt om hun natuurlijke gedrag te vertonen, aangezien dit schadelijk is voor het welzijn en de gezondheid van een dier.


Er wordt nu weer gepraat, overleg met die en die, en voor de zomer komt er antwoord.
Maar dat zou niet moeten, wetten moeten gewoon uitgevoerd worden, daar zijn ze voor gemaakt.
En dan kunnen ze het wel weer zo lang rekken tot over de volgende verkiezingen heen, wet blijft wet, en later kan men dat wel weer af gaan zwakken.

Rene Vrijdag 12 Mei 2023 at 8:23 pm | | Smurf

vijf reacties

די מריו

Soms beseffen ze niet wat een wat inhoudt als hij wordt aangenomen. En als het zo ver is denken ze, maar dit bedoelen we niet. zo zie je maar dat ze niet allemaal slim zijn in Den Haag.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 12-05-’23 21:41
francky

Zo’n wet zal op weerstand stuiten in de veehouderij. Daarom waarschijnlijk dat die wet nog niet uitgevoerd is.

francky, (URL) - 13-05-’23 13:30
Hans

Er is toch al een wet die omschrijft hoe men dieren dient te houden en daar goed voor moet zorgen.
ErR liggen wel meer wetten te verstoffen in de Haag, waarvan vele burgers de pineut door zijn. Hans

Hans, (URL) - 13-05-’23 22:03
Rietepietz

Zo is het en niet anders.

Rietepietz, (URL) - 14-05-’23 10:38
Jeroen

Het is ontmoedigend om te zien dat wetten die bedoeld zijn om dierenwelzijn te beschermen, worden vertraagd. Dieren verdienen beter en het is tijd voor actie, niet alleen voor overleg.

Jeroen, - 14-05-’23 15:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.