Tweede kameR

Reinder Blaauw is waarschijnlijk nog altijd woonachtig in Winschoten, werkte voorheen bij de AGF zaak waar ik boven woon en zit nu in de tweede kamer voor de PVV, nummer 15, en ik hou hem scherp in de gaten.

Alhoewel het min of meer toevallig is dat ik hem online zomaar tegenkwam in een filmpje van het communistische Youtubekanaal Left Laser.

De eerste vraag die hij krijgt is: ,,Zou je Hitler ook aanduiden als socialist?" 
Antwoord: ,, Is dat eh, eh, dat is eh, staat dat in het boek?"
,,Zoek maar even op, een heel hoofdstuk gaat er over."
,,Klopt."

Left Laser is in Den Haag en ze gaan kamerleden die buiten zijn naar hun kennis over het boek van de kamervoorzitten Martin Bosma.

Het tweede stukje met Reinder Blaauw, de verslaggever stapt op hem af met de volgende vraag:
,,Wat is jouw favoriete Matin Bosma quote?"
Antwoord:,,haha, ik zie al een heel mooi boek."
,,Ben je er bekend mee?  Hou maar vast" 
,,Jazeker, waar is dit voor?"
,,Dit is Left Laser"
,,Oja, dat ken ik wel, nou ik heb het boek toevallig, ja, wat is het, van de zomer weer gelezen, want het was vakantieboek, en hij gebruikt juist heel veel mooie quotes van andere groot denkers zoals Ronald Reagen. Vast wel bekend, en om even op jullie te slaan, denk ik, het is niet zo dat onze linkse vrienden het niet weten, ze denken alleen dingen te weten die helemaal niet waar zijn, dat vind ik wel een mooie"

Martin Bosma vergeet in zijn boek te melden dat migratie op gang is gezet door rechts, het bedrijfsleven.
Alles is de schuld van links en Hitler is ook links.

En dan komt het beginstukje weer, waar uit blijkt dat Reinder Keihard liegt dat hij het boek gelezen heeft want hoofdstuk 22 heet zelfs: Adolf Hitler, socialist, en als je dat boek gelezen hebt weet je dat.

,, Heb ik me niet zo mee bezig gehouden eerlijk gezegd, dat is niet mijn portefuile om me daar mee bezig te houden.  Ik ben geen politicoloog, (nee, groenteboer) het is wel een interessant onderwerp maar ik heb me daar op die manier niet zo mee bezig gehouden"    Dus liegen dat je een boek leest en zelfs de titels van hoofdstukken niet kent.

Hitler wordt in het boek van Bosma socialist genoemd, maar 80 procent van de strijdende Duitsers vochten aan het oostfront, juist tegen de communisten, er zijn 27 miljoen Sofjetburgers vermoord en in elk land waar Hitler aan de macht kwam werden communisten als eerste tegen de muur gezet.
Toch wil Bosma van Hitler een communist maken omdat Bosma zelf een racist is en dat was Hiter ook, waar kan dat toe leiden?

Na allerlei anderen komt later Reinder Blaauw weer in beeld:
Verslaggever:,, Ik was dit weekeind in Oude Pekela"
Reinder:,,Meen je niet?  Daar heb ik mijn hele leven gewoond en daar voetbal ik nog steeds zelfs"
,,Wat vind je van Fre Meis dan?" 
,,Fre Meis is een politiek icoon in Pekela, hij was natuurlijk een communist en daarom heb ik er altijd wel vraagtekens bij gezet, maar het was wel iemand die op persoonlijk gebied hielp met financieen en zo dus ja"
,,Voor de strokarton" 
,,De stakingen heeft dan weer met politiek werk te maken" 

Hitler noemde zichzelf een socialist maar het Marksisme was een Joodse uitvinding.
Hij noemde zich zo omdat dat in die tijd erg populair was.

Reinder weer:,,Ik heb ook vrienden die Groen Links PVDA stemmen"
,,Ik denk niet dat je dat tegen Geert moet zeggen"
,,Persoonlijk, het zou heel saai zijn, vind ik, als je met, in een vriendengroep zit waar alleen maar ja geknikt wordt, het is juist leuk als er een beetje discussie is" 
,,Dat is toch juist het hele idee van de PVV, daarom is ook Geert het enige lid, een heel autoritair geleid partijtje waar iedereen ja knikt en als je teveel ambitie hebt word je er uit gezet"
,,Nee, dat vind ik nergens op slaan, daar heb ik ook geen antwoord op" 

Hitler was niet links, Hitler was extreem rechts, net als de PVV.

Rene Zondag 24 December 2023 at 11:23 pm | | Smurf

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.