Lompe meningen

Weer iets uit mijn reactiedoos, dit keer van ene Peter:

de samenleving is inderdaad veel harder
,en hoe komt dat .niet alleen door de zogenaamd rechtse regering zoals ik iemand heb zien schrijven .
maar eerder door links die met oogkleppen op heeft gelopen
,en misschien dringt het nog niet helemaal goed door ..maar ik hoop dat dezejongens nu eens echt gestraft worden want zoniet dan is namelijk het hek van de dam
,dan mag je dus dood geschopt en geslagen worden omdat je kut murk zegt denk dat het nu eens tijd word voor de politiek
,,vraag me trouwens af of er voor Anja Joos ook een stille tocht gehouden word ..


Volgens mij wordt de samenleving helemaal niet harder, vroeger werden er ook mensen doodgetrapt en geslagen.
Al in de oertijd!
Alleen horen, zien en lezen we nu veel meer.
En natuurlijk ligt het aan een rechtse regering.
Die is immers gekozen door het Nederlandse volk!
En de meerderheid wil dat zo.
Want de meerderheid is rechts.
Want de meerderheid wil hardere aanpak of zo.
Ik begrijp rechtse mensen nooit.

En "het hek van de dam" 
Tja, dat zal allemaal wel.
Ik geloof niet dat harder straffen echt helpt.
Mensen die andere mensen doodslaan zijn geestelijk niet in orde, en daar moet aan gewerkt worden. Doodtrappen ben ik op tegen om wat voor reden dan ook. (wie niet?) 
En die stille tocht ligt aan de familie.
Als die dat wil krijgen ze dat.

Rene Zondag 12 Oktober 2003 at 11:04 pm | | Smurf

zestien reacties

Jelmer

Tja, krijg je dat weer… ze kunnen geen familie van Anja Joos vinden
Maar euhmm….

Op woensdag 15 oktober 2003 is er een stille omgang naar aanleiding van de door zinloos geweld omgekomen Anja Joos.
Vertrektijd om 18:30 uur vanaf het Weesperplein daarna vervolgd de stille omgang zich over de Sarphatistraat – Frederiksplein – Weteringschans – Weteringcircuit – Ferdinand Bolstraat – Gerard Doustraat – Gerard Douplein – Helmerstraat – Sarphatipark en eindigt bij de Oranjekerk.

Jelmer, (URL) - 13-10-’03 00:07
Tinmar

Ook sterven aan een ziekte of een verkeersongeluk is zinloos, zelf door ouderdom is zinloos. Laten we daar ook voor elk individueel slachtoffer een stille tocht ter plekke organiseren.

Tinmar, (URL) - 13-10-’03 10:46
Tinmar

PS Als iemand door zinvol geweld wordt vermoord is het wel goed?

Tinmar, (URL) - 13-10-’03 10:46
cruler

ooit was er geen “staat”, werd er niemand gestraft, en waren er dus ook geen wetten waar mensen zich aan moesten houden. die tijd, de middeleeuwen. We hebben met zijn allen de “staat” in het leven geroepen om “ons” tegen “ons” te beschermen. of harder straffen wel of niet helpt, ik ken niet genoeg feiten en cijfers om daar een oordeel over te geven. Maar feit is wel, dat alleen praten niet helpt. We sluiten pedofielen en moordenaars op in centra, waar ze zogenaamd worden “geholpen”….ik weet niet, ik betwijfel of je alles met praten gedaan krijgt. En ik denk dat je op een bepaald moment niets veel anders meer kan, dan gewoon “lomp” heel hard straffen. Al is het alleen maar voor het gevoel van de samenleving….overigens wel ontzettend belangrijk. Want die samenleving bepaald uiteindelijk wel welke staatsvorm we hebben, door verkiezingen e.d.

cruler, (URL) - 13-10-’03 13:36
Domien Verschuuren

Het is werkelijk vreselijk wat er met Anja Joos is gebeurd, maar je “ziet” telkens weer wie het zijn. Ik ben niet echt een rascist, ik vind dat iedereen met elkaar samen moet kunnen leven, maar soms denk ik dat ze wel te ver gaan en iets teveel denken dat ze hier “toch maar op bezoek zijn”. Mijn mening :-).

Domien Verschuuren, (E-mail ) (URL) - 13-10-’03 15:40
Kevin Nugter

Dat is niet normaal!

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 13-10-’03 16:27
peter

rene leg mij eens uit woorom de rechts stemmers dit willen ,,dat mensen dood geslagen worden ,,ik snap dat niet ,ik heb inderdaad op de LPF gestemt en zou het zo weer doen ,,jij bent van het slag volk dat mensen wilt helpen ,en kan me daar tot een bepaalde hoogte in vinden hoor .ik ben ook niet voor de doodstraf ,maar vind wel dat sommige elementen niet meer op straat horen ,en de gewone vind van hrde straffen alleen maar ,dat de tijd die ze opgesloten zitten komen ze niet aan mijn spullen en familie leden ,en wat mij betreft kan het voor dit soort tuig niet lang genoeg zijn ,,groetjes van iemand die iedere morgen om zes uur in de auto stapt ,om voor veel mensen de uitkeringen te verdienen ,,misschien ook wel die van jou ,,

peter, - 13-10-’03 17:14
Bumble

Tkomt door de media ja! Voor een groot deel..

verder wil ik nog even kwijt, dat je prachtige discussies aangaat met je bezoekers :-) Niets meer dan lof!

Bumble, (E-mail ) (URL) - 13-10-’03 17:23
Sanshine

Wat er verleden week in Amsterdam (mijn woonplaats) gebeurd is is natuurlijk verschrikkelijk. Het zijn weer grotendeels Marokkanen die hierbij betrokken zijn. Je mag het niet zeggen maar Amsterdam heeft een hoop kut-Marokkanen.

Sanshine, (URL) - 13-10-’03 19:32
Sandra

Ik denk dat de maatschappij in haar geheel zou moeten veranderen. Maar ja… verbeter de wereld en begin bij je zelf is makkelijker en sneller gezegd dan ter harte genomen :-.

Sandra, (URL) - 13-10-’03 19:39
Kees

Ik denk dat je gelijk hebt dat de maatschappij niet harder geworden is. Laten we niet vergeten wat de Nederlanders heel vroeger hebben uitgespookt tijdens hun veroveringen over de wereld. De Spanjaarden, onder aanvoering van senor Cortez, waren ook geen lieverdjes en ook de slavernij, waar vele landen zich mee bezighielden was nou niet echt plezierig.
Of de harde samenleving door de (een) rechtse regering komt betwijfel ik. Ik ben zeker geen voorstander van het zootje dat er nu zit, integendeel, ook ik had liever een links kabinet, maar ik denk wel dat zij niet alleen schuldig zijn aan wat er allemaal om ons heen gebeurt. De mens is hier zelf ook verantwoordelijk voor. Normen en waarden heet zoiets. Ik ben ervan overtuigd dat ook onder links veel excessen zouden plaatsvinden, maar waarschijnlijk, nee haast wel zeker, zouden zij het anders aanpakken.

Kees, (E-mail ) (URL) - 13-10-’03 21:12
peter

ja inderdaad ,,met de mantel der liefde ..

peter, - 13-10-’03 21:23
Ricky

In landen waar men wel strenger straft, is het niet altijd veiliger.

Ricky, (URL) - 14-10-’03 13:35
CiNNeR

Ik weet niet of het Nederlandse volk wel zo ‘rechts’ gekozen heeft. Veel mensen beschouwen het CDA als links van het midden, D’6 als links en dat opgeteld bij de oppositie is er vrij links getsemd zelfs. Alleen sommig links bleek zich te ontpoppen ot spijkerhard en stiekem rechtser dan gedacht.

Denk ook dat de samenleving wel degelijk harder is geworden. In de tijd van verzuiling was sociale controle en uithuilen bij vrienden een stuk normaler dan tegenwoordig. had ook zijn nadelen, maar tegenwoordig sta je er een stuk meer allen voor helaas…

CiNNeR, (URL) - 16-10-’03 01:44
Nick

greetings !

Nick, (E-mail ) (URL) - 14-06-’06 11:36
Mary

greetings !

Mary, (E-mail ) (URL) - 14-06-’06 13:23