Flashback

Cinner in mijn reactiedoos:
Ik begrijp het veroordelen van meer geld verdienen absoluut niet hier. Iedereen die carriere wil maken hopt ook eerder naar een baan die meer verdiend dan minder. Weinigen werken uit principiele redenen lijkt me. Wat is daar zo erg aan? Bovendien denk ik dat Ruud de Wild wel degelijk meer motieven heeft. Na de dood van Pim Fortuyn wilde hij zelfs helemaal stoppen met radio maken, nu gaat hij naar een andere zender en dat is misschien wel prettig. Bovendien is Radio 3 net zo strikt met voorgeplande lijsten wat wel en niet gedraaid mag worden. Hij zal eerder meer dan minder vrijheid krijgen bij 538. Dus een hoop voordelen voor die man, waarom zou hij de overstap dan niet maken?

Iedereen die alleen maar aan geld denkt begrijp ik niet, bestaat er dan geen clubliefde meer?
Voetballers en DJ`s vertrekken maar, en alleen voor het geld, mij maak je niks wijs.
Je staat voor je club of je omroep! Anders deug je niet!
Krijg iemand ergens problemen, dan heb ik wel begrip voor zijn vertrek.
Na de dood van dhr Fortuyn wilde hij stoppen, maar dat deed hij niet.
Bovendien heerst op radio 3 meer vrijheid, met elke DJ wordt van te voren overlegd wat de gedraaide platen gaan worden.
Er bestaat geen drang, omdat platenmaatschappijen dat zonodig willen.
Als iemand Spinvis of Andre Hazes wil draaien dan kan dat.
Die door hem afgedwongen vrijheid dankt hij aan zijn populariteit, en die heeft hij te danken aan 3fm.
Hij maakt zijn overstap, hij doet maar, ik hoef hem niet meer.

Waarom commerciele radiozenders geestdodend zijn is me helemaal een raadsel trouwens. Heb je daar nog een onderbouwing voor?
Omdat ik regelmatig op bouwputten kom en daar schalt altijd wel een radio.
Op radio 3 hoor je nog eens wat anders tussendoor.
Noordzee, 538, yorin, Veronica, ROG, radio 10 fm, en wat dies meer zij draaien alleen platen die ik mee zou kunnen zingen.
Nooit eens iets nieuws dus.

Dan heb ik ook nog wat opmerkingen over de reactie van Elger.
Ik vind je standpunt een beetje achterhaald. Nemen een zender als Kink Fm; draait vernieuwende muziek, maar is commercieel. Bij zenders als Radio 538 doen ze daarnaast heel erg hun best om nieuwe hits te vinden.

Wat je ook niet moet vergeten is dat Ruud niet zomaar voor een zak geld is gegaan. Hij krijgt bij 538 vrijheid in het maken van zijn programma en in het draaien van muziek. Daarnaast houdt BNN er een geweldige reclamecampagne op 538 aan over; wat ook niet verkeerd is...


Kink fm ken ik wel, maar dat heb ik nog nooit gehoord, het schijnt een Festivalmuziekzender te zijn, en ze moeten snel in de ether!
En reclame op 538 lijkt mij verkeerd.
Ten eerst moet je 538 luiteraars niet als kijker willen, ik heb liever kijkers vanwege de programma`s,
maar misschien moet ik dat maar een andere keer loggen.
Deze log is al vrij lang, en bovendien begrepen een heleboel anderen me wel.

Rene Vrijdag 23 Januari 2004 at 5:18 pm | | Smurf

22 reacties

CiNNeR

Vandaar dat Issabel vertrok van Radio 3, de overweldigende vrijheid! Je denkt toch niet echt dat een DJ waar dan ook mag draaien wat hij of zij wil? En lichtjes naief om te denken dat iemand maar zijn hele leven bij dezelfde club moet blijven hangen. Hoe kan een mens zichzelf stevig beperken. Jij zal toch ook niet je hele leven bij hetzelfde bedrijf blijven wat er ook gebeurd en hoe veel of weinig je ook gaat verdienen??

Wij horen verder duidelijk verschillende dingen. Heb bij radio 3 niets vernieuwends gehoord wat niet ergens anders ook te horen is ..

CiNNeR, (URL) - 23-01-’04 17:27
Renesmurf

Ik blijf tot mijn dood werken waar ik nu werk, tezij er onenigheden komen.
Tevreden over radio 3 ben ik niet, maar een betere is er niet.

Renesmurf, (URL) - 23-01-’04 17:33
Kevin Nugter

Nu denk ik het wel te weten over de radio dj’s…

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 23-01-’04 17:47
Brillie

Geld is voor mij geen levensbelang. Misschien komt het ook wel dat ik genoeg neem met wat ik bezit. En geen hepzucht bezit. Het gevoel van steeds meer, steeds meer, en steeds meer willen hebben, dat heb ik niet.

Jammer is dat er maar zo weinig mensen rond lopen die dat gevoel ook hebben.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 23-01-’04 17:48
peter

je lijkt echt een verwend kind je schopt maar tegen alles wat je niet zint ,denk je nooit eens bij jezelf misschien zie ik het wel verkeerd ,Henk Westbroek moest niet voor niets weg .wat is er nou mis met het meer willen verdienen ,jij laat voorkomen dat geld verdienen vies is .Net als zoals sporters willen ook DJ’s zoveel mogelijk geld binnenhalen in de jaren dat hun loopbaan duurt en die is meestal op dat niveau niet erg lang .maar goed in mijn opinie is er niks mis met het willen verdienen van meer ,overigens al deze Dj’s (evers,stenders,belen,en de wild zal er heus een stel vergeten)er is er geen een die het haalt bij Frits Spits ten tijde van de avondspits .zelfs curry en van inkel niet die in de jaren tachtig toch al krampachtig probeerden om commercieel over te komen ,meer Jingels dan muziek .

peter , - 23-01-’04 18:05
DeKLEINeMAN

Goed bezig met dat schoppen!
Aangenaam om te lezen….(niet saai)

DeKLEINeMAN, (URL) - 23-01-’04 18:12
Albert

Ik tref ook wel es dergelijke reacties René. Ik word er eerlijk gezegd niet koud of warm van, zeker niet als de reacties te dom voor woorden zijn. Ik doel nu niet op de reacties hier, voor mensen dat gaan denken. Maar het valt me wel op dat er een hele discussie word gevoerd over een onderwerp waarover iedereen wel iets anders te zeggen heeft. En we denken allemaal dat we gelijk hebben, volgens mij…

Albert, (URL) - 23-01-’04 18:14
ludopi

Als ik morgen ergens anders veel meer kan verdienen dan ben ik vertrokken. Maar ja ik ben ambtenaar, hoezo clubliefde?

ludopi, (URL) - 23-01-’04 18:29
jwl

Renesmurf, Kink FM is ok. Maar daar schijnt creativiteit en de liefde voor de muziek hand in hand te gaan met de doelstelling om geld te verdienen. Al die commerciele (sic) zenders moeten zich wel beperken tot de populairste muziek alleen want ze willen reclame binnen halen en op die wijze geld verdienen. Reclame-inkomsten gaat hier voor muziekavontuur. Op zich is daar niet zoveel mis mee. Wat me stoort is dat ze allemaal om het hardst roepen hoe geweldig ze zijn. Ze vinden zichzelf allemaal zo goed, zo geweldig, alleen zijn weten wat goede muziek zou zijn. Het is dit infantiele opportunisme dat me doet afhaken (nog even los van hun weinig orginele playlists). Eigenlijk is het schrijven op zo’n weblog al teveel eer voor dit soort omroepen. Het is kapitalisme van de ranzigste soort.

jwl, (URL) - 23-01-’04 19:09
Albert

@JWL: Wat jij beschrijft klopt inderdaad. Maar dit beperkt zich niet alleen tot de FM band. In Internetradioland lopen er ook heel wat van die types rond…

Albert, (URL) - 23-01-’04 19:17
peer

Het is niet erg als zenders als 538 of Yorin FM infantiel zijn. Die zenders richten zich immers op kinderen. Net zoals Fox Kids zich op kinderen richt. Niks mis mee. Luisteren wij lekker naar iets anders. Of zet eens een cd op. Dat werkt ook heel verhelderend.

peer, (E-mail ) (URL) - 23-01-’04 19:25
Marco

Ooit wel eens naar KinkFM geluisterd? Of naar Veronica de laatste maanden? Zijn allebei een heel stuk minder commercieel en saai dan Radio538 enzo.

Marco, - 23-01-’04 19:26
Bart

Het gaat over bij Ruud net als bij zoveel andere in deze tijd om werk. Ik werk als zelfstandige maar heb hiervoor zo’n vijf bazen versleten. In die tijd was mijn enige beweegreden geld om van baan te wisselen. Elke nieuwe baan bracht meer op, tot op het moment dat ik besloot freelancer te worden, ik verdien nu meer dan bij mijn laatste baas en ga gemiddeld drie maanden per jaar op reis. Als dat Vier zou kunnen worden ben ik nog blijer, vrijheid is voor mij onbetaalbaar dus heb ik de beste baan van de wereld.
Niet iedereen heeft die luxe, dus begrijp ik Ruud best wel, hij heeft een vrouw en kind (ik niet), en als je kan zorgen dat die financieel zich geen zorgen hoeven te maken zeg goed gedaan. Maar vrijheid zal hij uite4idnelijk bij 528 ook niet vinden, commerciele zender worden afgerekend op basis van reclame inkomsten, die zij alleen goed als zij luisteraars trekken. En dat doe je alleen met Middle off The Road muziek.

Bart, (URL) - 23-01-’04 19:50
Tinmar

Money makes the world go round and that’s the way aha aha ……

Tinmar, (URL) - 23-01-’04 21:32
Aad

Ruud de Wild is bij 538 begonnen heb ik me laten vertellen. Dus misschien is er dan toch sprake van clubliefde?

Aad, (URL) - 23-01-’04 22:05
Renesmurf

@Aad, hij vertrok met mot.

Renesmurf, (URL) - 23-01-’04 22:43
Bumble

Ik snap alle commotie ook niet zo. Je werkt toch voor het geld? Je werkt niet voor je plezier hoor, als je iedere maand zomaar een goed bedrag op je rekening kreeg vond je het ook allemaal wel best. Nou dan!

Bumble, (URL) - 23-01-’04 23:04
Kevin Nugter

Ruud de wild had vanmiddag op 3fm die jingle van top538 laten afspelen. Dit kan echten niet vind ik!

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 23-01-’04 23:47
Renesmurf

Tuurlijk wel, dat deed hij wel vaker.

Renesmurf, (URL) - 23-01-’04 23:57
Michaela

Einde discussie!! Ja??
Laten we het hebben over Donald Duck in zijn blote piemel.

Michaela, (URL) - 24-01-’04 03:32
TinyBear

Heb hier maar 2 dingen op te zeggen:

1. Ik vertel jou toch ook niet waar je moet werken?
2. Je opmerking richting CiNNeR over geld en het soort mensen waar zij dan toe zou behoren is bijzonder lullig. Als je goed op h aar log zou lezen zou je weten dat zij toch wel een heel ander typ is.

Verder heeft zoals altijd iedereen recht op zijn/haar mening, mits je het netjes houd ;-)

TinyBear, (E-mail ) (URL) - 24-01-’04 19:38
Renesmurf

Ik heb niks tegen Cinner, meer tegen vieze vuile geldwolven.

Renesmurf, (URL) - 24-01-’04 19:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.