Hekel

Na wat logs te hebben gelezen en wat denkwerk kwam ik tot de volgende conclusie:

Ik heb niks tegen paranormale figuren, wichelroedeklanten, kaartlezers, handpalmsnuffelaars, naaldenprikkers of wat dan ook.
Men doet maar.
Ik zie dat als een religie, en sommige mensen hebben een religie nodig.
De een heeft God, Alah, Boedah of weet ik veel wie.
De ander een zogenaamde kwakzalver.

Tot zover vind ik alles best, ook al vragen de kwakzalvers er bakken met geld voor.
Maar dat ze doodzieke mensen belazeren gaat mij echt te ver.

Een mens die de dood in de ogen kijkt en door de reguliere mangel gaat heeft het zwaar te verduren.
En als dan de Jomanda`s komen om te vertellen dat er niks aan de hand is, dan geloven ze dat maar al te graag.
Of anderen die flink geld vragen, en dat betalen ze, en veel ook!
Alles voor genezing!

Een doodziek persoon kan volwassen zijn, maar is zeker niet helder van geest en dient te worden beschermd.
Rene Donderdag 19 Februari 2004 at 9:51 pm | | Smurf

33 reacties

Sis

Stierenpoep Smurf. Alsof een doodziek volwassen persoon ontoerekeningsvatbaar is. Kom op hé, ieder zijn keus, zelfs de verkeerde of juist de goeie!

Sis, (URL) - 19-02-’04 22:54
Sis

Oh ja, moet een doodziek volwassen persoon ook beschermd worden tegen de reguliere geneeskunde? Want hoeveel mensen met kanker gaan er, ondanks alle geaccepteerde therapieën of wat dan ook, alsnog dood.

Sis, (URL) - 19-02-’04 23:01
Sis

Sorry, kon er even niet genuanceerder uit…..

Sis, (URL) - 19-02-’04 23:02
cruler

Dat zou eigenlijk betekenen dat een doodziek persoon zich moet afsluiten voor iedereen behalve de arts. Een vriend of vriendin kan tenslotte ook dingen zeggen waar je gevoelig voor bent. Ik geloof niet in paranormale shit, grote onzin, maar Sylvia heeft zelf gekozen, niemand anders.

cruler, (URL) - 19-02-’04 23:13
Bart

Ik ben altijd voorstander van reguliere geneeskunde maar sta niet onverdeeld tegenover alternatieve geneeskunde zolanfg dit alleen maar een toegevoegde waarde heeft. Bijvoorbeeld bij pijnbestrijding, denk aan mariuaha verstrekking aan kankerpatienten.
Maar iemand die zo dom is om zijn of haar toekomst volledig in handen te leggen van alternatieve genezers zal van een koude kermis thuiskomen.
Dus wat betreft Sylvia, zij is dom geweest en heeft daar een hele dure prijs voor betaald.

Bart, (URL) - 19-02-’04 23:32
Bumble

Smurf, voor het eerst ben ik het volkomen met je eens!

Bumble, (URL) - 19-02-’04 23:33
Gert-Jan

Silvia Millekam is al zoooo lang dood en nu komen ze er pas mee… een beetje laat vind je niet?

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 19-02-’04 23:58
CiNNeR

Jammer dat alles op een grote hoop gegooid wordt. Een homepathisch arts is heel wat anders dan een Jomanda. En Sylvia Millecam wilde niet regulier behandeld worden, al voor ze naar de piskijkers en helderzienden ging. Inderdaad, eigen keus. Wat wij er dan ook van vinden.

Overigens ben ik er wel voor dat sommige alternatieve ‘genezers’ aangepakt worden. Maar niet meteen allemaal over een kam.

CiNNeR, (URL) - 20-02-’04 00:25
Theo

Het lijkt mij slim, dat alternatieve therapeuten gaan werken onder toezicht/begeleiding van een bijgeschoolde ruimdenkende, realistische (huis-)arts.
Wist je dat de antroposofische gezondheidszorg op dit moment al zo werkt?
Kijk, daar heb ik me dus voor bijverzekerd.

Theo, (E-mail ) - 20-02-’04 01:10
Pietje Positief

Hoewel ik mij zelf (op dit moment) laat bijstaan door de ‘reguliere’ gezondheidszorg en (nog) geen ervaring heb met het alternatieve genezingscircuit ben ik het wel eens met CiNNer en Theo. Niet alles over een kam en toezicht op alternatieve geneeswijzen. In mijn geval zal uitsluitend alternatief zeker niet afdoende zijn, maar zoals ik ook op mijn log schreef: iedereen heeft een keuze.

Pietje Positief, (E-mail ) (URL) - 20-02-’04 01:23
Brian

Ik denk dat iedereen voor zichzelf wel kan bepalen wat het beste is. En ja als je doodziek bent pak je iedere strohalm aan, da’s logisch. Verkies je “de andere” figuren boven de gezondheidszorg dan moet je dat maar lekker doen, daar kan een ander niet over oordelen lijkt me…behalve je partner of familie waarschijnlijk. En die zullen dat ook echt wel doen…

Brian, (URL) - 20-02-’04 09:16
keekstar

Er is nu gewoon een of ander gefrustreerd persoon die ineens de dood van Silvia Millecam weer boven water haalt om zijn frustraties te uiten tegen paranormale mensjes. Silvia is absoluut niet achterlijk en heeft ook een echte dokter in het ziekenhuis gesproken. Iedereen mag zelf kiezen hoe of wat hij doet met zijn lichaam… Dus er is niks mis met paranormale genezers of alternatieve genezers. Al komt Jomanda me wel de neus uit met haar geblaat

keekstar, (URL) - 20-02-’04 10:45
Sanshine

Je kunt ze niet allemaal over één kam scheren.

Sanshine, (URL) - 20-02-’04 11:05
B@rt

Jomanda is gek

B@rt, (URL) - 20-02-’04 11:07
DeKLEINeMAN

Volkomen met je eens, en een goed stukje!!

DeKLEINeMAN, (URL) - 20-02-’04 11:28
SGT Brainstorm

En ik heb nix tegen linkse smurfen. (h)

SGT Brainstorm, (URL) - 20-02-’04 12:04
Raymon

Mijn tante is gestorven aan kanker, omdat haar homeopaat verbood naar een reguliere huisarts te gaan. Die gasten gaan dus soms letterlijk over lijken

Raymon, (E-mail ) (URL) - 20-02-’04 12:48
erik

de stekking van je stukje, acht dat gaat nogal en der zit wel wat in maar het afsluitende stukje:
[quote]Een doodziek persoon kan volwassen zijn, maar is zeker niet helder van geest en dient te worden beschermd.[/quote]

Had je je hersentjes wel op “aan” staan toen je deze zin formuleerde?
excuses voor de ongenuanceerde reactie, maar met dit soort lompigheden vraag je er om.

erik, (URL) - 20-02-’04 13:30
erik

acht=ach

erik, - 20-02-’04 13:31
Roelof

Iedereen heeft de vrije keuze om zelf te beslissen naar welke geneesheer hij of zij gaat. Maar waar ik me aan stoor bij de zaak Millecam is dat Jomanda blijft volhouden dat het geen kanker is geweest. Laat ze nu gewoon toegeven dat ze het fout had. Dan zijn we al een heel eind verder.

Roelof, (URL) - 20-02-’04 14:12
DJ patrick

Deze log slaat echt helemaal nergens op. Lees hem zelf eerst nog maar eens goed door, want je zegt dingen die niet eens kloppen.

DJ patrick, - 20-02-’04 14:18
Renesmurf

Erik: yep, en ik sta er 100% achter DJ Patrick: verklaar u nader!

Renesmurf, (URL) - 20-02-’04 14:36
antje

iemand een rad voor ogen draaien door te zeggen dat het geen kanker maar een ontsteking, slaat totaal nergens op, dat soort mensen met kanker of wat dan ook, houden zich aan iedere strohalm vast, en gaan dan niet meer naar doker of ziekenhuis,

antje, - 20-02-’04 14:42
Paola

…. homeopathische artsen zijn reguliere artsen die zich gespecialiseerd hebben…. en verder zit er een hoop shit in het alternatieve circuit maar zeker niet alleen maar….. dat is te kort door de bocht denk ik… een mens maakt keuzes en een lichamelijk ziek mens maakt ook keuzes….dat mag namelijk, het is jouw lijf….. wat Sylvia heeft gedaan zou niet mijn keuze zijn maar is het niet haar goed recht om over haar eigen leven te beslissen?….. Jomanda spoort in mijn ogen ook niet hoor…. het enige kwalijke aan de zaak vind ik het feit dat mensen gezegd zouden hebben dat ze niet ziek was….. dat is eng….. wat ik dan wel weer moeilijk vind is hoe je om moet gaan met iemand die geestelijk de weg kwijt is, waant, en niet meer weet wat ie doet…. de wet is zo dat je zelf hulp mag weigeren… maar kun je dat wel in zo’n geval…… het ligt een stuk genuanceerder denk ik…..

Paola, (URL) - 20-02-’04 14:48
Kevin Nugter

Doe wat je wilt jóh!

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 20-02-’04 16:36
Eljo blogt™@ Morpurgo.tk

Zo gaat dat in de handel, de een zijn dood is de ander zijn brood. Ondernemen is een vak, en de meeste zijn toch al dieven.

Eljo blogt™@ Morpurgo.tk , (URL) - 21-02-’04 00:10
Brillie

Als iemand ziek is. Wil dat niet gelijk zeggen dat die niets meer te vertellen heeft. Kijk, dood gaan doen wel toch. Sommige helpen daar aan een beetje mee door te roken, drinken, ed. Waarom dan niet door een doe het zelf arts?

Brillie, (E-mail ) (URL) - 21-02-’04 01:05
Albert

Ik zie dat DJ Patrick weer es blaat zonder verdere uitleg. Komt me bekend voor, maar goed, daar gaat het hier niet om…

René, je zegt het volgende en daar kan ik me niet zo in vinden:

“Een doodziek persoon kan volwassen zijn, maar is zeker niet helder van geest en dient te worden beschermd.”

Doodziek is een brede term, wat de ene doodziek vind is bij een ander niet zo. Inderdaad, sommige mensen die echt heel erg ziek zijn kunnen niet voor zich zelf spreken. Maar het is en blijft een feit dat de keuze voor een behandeling (welke dan ook) vaak word gemaakt door de patiënt zelf of door een familielid ervan als de patiënt het niet zelf meer kan. En ik neem aan dat familieleden altijd de keuze respecteren van de patiënt, ik heb tenminste een aantal maal meegemaakt dat dat zo was. Wat ik wil zeggen, mensen die doodziek zijn zijn soms niet helder van geest, maar anderen weer wel. Je kan niet alles over 1 kam scheren…

Ik vind ook dat er nu ineens heel negatief word gedaan over alternatieve geneeswijzen. Soms werkt alternatieve geneeswijze goed, dat is al menige keren bewezen. Iedereen vertrouwd echter zoveel op de reguliere geneeskunde dat ze andere geneeswijzen geen kans willen geven. Dat vind ik jammer en bovenal erg dom. Er is nog zoveel waarvan we geen weet hebben. Misschien moesten we ons wat meer openstellen voor andere onbekende zaken?

Albert, (URL) - 21-02-’04 12:45
Irma

Medici uit de reguliere gezondheidszorg hebben te maken het het medisch tuchtcollege als er onzorgvuldig gehandeld wordt. Helaas is het niet zo geregeld bij alternatieve geneeswijzen. Ik ben zeer zeker GEEN tegenstander van het alternatieve circuit en weet uit ervaring dat e.e.a. zeer goed kan uitpakken. Er is echter een wildgroei aan alternatieve genezers die zichzelf deze titel toebedelen. Daar zou ik wel graag wat meer controle op uitgeoefend willen zien. Ik kwam eens in contact met een echte goeie homeopaat (waarom een goeie?) omdat deze mij wel wilde helpen bij een ‘ernstige blaasontsteking’ (die kan immers uitlopen op een nierbekkenontsteking en erger..!!), maar mij ook adviseerde toch een antibioticakuur te nemen. Ook al ging dat tegen haar geweten in, zei ze. Dat noem ik klasse. Ze vertelde mij dat ze als het ‘gevaar’ geweken was wel degelijk kon helpen om dit nooit meer terug te krijgen (ik had er bijna chronisch mee te kampen 10 jaar lang). Dit is inderdaad gelukt. En dan kan het me geen moer schelen of zij dat voor elkaar heeft gekregen, of de suggestie. Op zich zou suggestie al wonderlijk genoeg zijn. Maar het gaat erom of je in staat bent zelf kritisch te blijven als ‘paranormaal genezer’. Een een ‘medisch tuchtcollege’ voor de alternatieven zou in deze maatschappij niet misstaan. Dus registreren maar…

Irma, (URL) - 21-02-’04 16:05
Denise

Ik wil eigenlijk alleen een vraag stellen aan Irma. Ik heb zelf ook regelmatig last van blaasontsteking, het is ongeveer een jaar weg geweest, maar sinds een half jaar heb ik het ongveer om de drie weken, antibiotica helpt niet meer zo goed en ik krijg steeds zwaardere kuren waarbij de infectie toch terug komt. De euroloog kon eerder al niets vinden en zegt dat ik gewoon gevoelig ben. Cranberry ik heb echt alles al geprobeerd, zou je mij miischien willen e-mailen om jouw remedie te vertellen of het nummer van jouw homeopaat willen geven. Dankje.
Groetjes Denise

Denise, (E-mail ) - 21-02-’05 13:51
generic vermox

Deeply sorry for that.

generic vermox, (E-mail ) (URL) - 21-12-’06 18:57
online viagra3822

lgkowcDo not be angry please

online viagra3822, (E-mail ) (URL) - 24-12-’06 09:19
casino rama

Sorry that I did that

casino rama, (E-mail ) (URL) - 25-12-’06 04:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.