Liefde

Om maar even met een moeilijk logje te beginnen en ik denk heel anders dan Renesmurf zou loggen. Heb ik een log gemaakt over hoe het bij mij met de liefde gaat. 

Toen Renesmurf mij vroeg of ik voor hem wou loggen tijdens zijn afwezigheid, moest ik daarover nadenken de reden daarvoor was omdat ik op dat moment net terug was van een week Taizé, waar mijn gevoelens voor een vriendin die ik al 4 jaar ken meer zijn gewordendan een normale vriendschap. Die gevoelens waren toen zo vers en speelde alleen maar door me hoofd heen,waardoor ik heel erg twijfelde.Die gevoelens die blijven alleen maar door me hoofd spelen en de 2 weken dat ik nu thuis ben gaan nog steeds een hoop dingen heel vaag voorbij. Renesmurf vroeg mij in de eerste week er was toen heel veel twijfel hoe het tussen mij en haar zou gaan zij moest meteen weer op vakantie dus had ik met Renesmurf afgesproken om als zij terug was van vakantie antwoord te geven. Toen zij terugkwam werden mij gevoelens meer, maar nu met meer vrolijkheid en al snel zei ik ja tegen Renesmurf.

Nu weer een week voorbij en zijn de twijfels weer enorm, zij geeft mij geen echte duidelijkheid op mijn vragen en gevoelens voor haar, wat ik zelf niet gaf weer aan haar in Taizé. Tot 2 dagen geleden had ik echt de hoop opgegeven, maar het bleef door me hoofd spoken.Gister sprak ze me ineens aan, ik was met een vriend en een paar vriendinnen naar het strand geweest, en zij kwam toch wel over dat ze mee had gewild, en ook weer wat belangstellend. Het was ineens raar want er was weer een beetje hoop, en gedachten spookte weer door me hoofd, had ze misschien een vriend/vriendin gesprokken die tegen haar had gezegd wat ik nu voelde, dat ik het opgaf, maar wat is opgeven want ik kan en wil haar niet vergeten.

Normaal ben ik losbandig en als ik op stap ben dan stap ik wel is naar een meisje toe maar dan is het meer een beetje lol maken met vrienden een beetje domme dingen zeggen, en soms werkt het ook nog, maar ja dat is dan voor een avond. Ook als ik over meiden praatte of met mensen praatte voordat ik op stap ging was het ook altijd gewoon domme praat nooit serieus maar nu.. Voordat ik op vakantie ging naar Taizé vond ik een meisje wel leuk, maar die miste ik niet als ik haar een week niet sprak.

Voordat ik op vakantie ging was het echt dat ik niet met de gedachten op vakantie ging om achter de meiden aan te gaan juist niet, ik wou gewoon lekker genieten van de mooie dingen van Taize, maar al snel groeide mijn gevoelen voor dit meisje, ik wou het eerst niet en probeerde het tegen te houden me van haar af te zonderen, was bang voor onze vriendschap maar toch zij zocht me telkens weer op kwam dicht tegen me aan zitten. Nu mis ik haar constant, als ze pijn heeft doet dat mij ook pijn, de gesprekken met haar zoals we die in Taizé hadden alles mis ik aan haar. 

Het is een vreemd gevoel voor mij, en ik denk dat ik voor de eerste keer echt verliefd op iemand ben, en ik hoop dat zij mijn liefde voor haar zal beantwoorden, zoals ze naar mijn liefde voor haar op zoek was in Taizé.

Bjorn

Nog een klein gedichtje wat ik heb geschreven voor haar.

Ik kwam jou tegen,
Op vakantie in de regen,

Jou glimlach deden de wolken doen vertrekken
En de eerste zonnestralen konden het natte gras bedekken.

Het was een moment van stilte en rust,
En ik voelde hoe je me met je ogen kust.

De dagen verstreken en
Ik had daar graag met jou gebleven.

Maar helaas het afscheid kwam dichterbij
Het maakte mij steeds minder blij

Het afscheid was moeilijk en zwaar
En nu zijn we ver uit mekaar.

De regen tikt hier tegen het glas,
Maar ik zie de zon, als ik denk aan jou lach.

Gevoelens razen door me hoofd
Want ja jij hebt een speciaal plekje in me hart beroofd.

Ik ben erg blij dat ik je heb ontmoet,
Je maakt een hoop dingen duidelijk en dat doet me goed

Ik geef veel om je dat moet je weten,
En dat ik niet kan en je wil vergeten...

Rene Zondag 25 Juli 2004 at 03:15 am | | Smurf
Gebruikte Tags:

twintig reacties

Theo

Ha Bjorn, wat vreselijk herkenbaar allemaal… (ook al zou je wat vaker de enter-toets kunnen gebruiken…)

Theo, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 03:37
Bjorn

@Theo Wou ik ook maar dan sloeg die meteen nog een regel over, en html wou niet. Dus nu maar opgedeeld in vlakken.

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 03:41
Renesmurf

Enter en shift gelijktijdig kan ook.
Ik ben weg, groetjes en succes verder.

Renesmurf, (URL) - 25-07-’04 07:49
Jetje

Krfiebels als je d’r ziet. Je onzeker voelen op de meest vreemde momenten. Ze is in de buurt en het is of je niets meer kan. Niet weten wat ze bedoelt. Dingen die je anders heel helder ziet, lijken nu in dikke mist te hangen. Ja, verliefd!

Jetje, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 08:38
René

Taizé, da’s toch zo’n plek voor religieuze softies?

René, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 09:15
TheBlackWidow

Yeps, verliefd……

TheBlackWidow, (URL) - 25-07-’04 09:24
leidje

hmm, ja heel herkenbaar, verliefdheid, liefde zo mooi, zo overweldigend en zo heerlijk als t beantwoord wordt en toch.. zelfs dan kan t pijn doen in je hart.:’-)

leidje, (E-mail ) - 25-07-’04 09:47
Arjan

Overduidelijk geval van verliefdheid idd maar waar kan ik Taizé vinden op de kaart?

Arjan , (URL) - 25-07-’04 09:50
Chantal

Aaaah, vakantieliefde, het kan zoiets moois zijn. Ik hoop dat het brengt wat je wilt.

Chantal, (URL) - 25-07-’04 10:10
Lady P

Smoor dus…..zucht heerlijk en afschuwelijk tegelijk.Dat heen en weer gegooi van voelen en denken.
Succes Björn.

Lady P, (URL) - 25-07-’04 10:36
peer

Eropaf! Of toch maar niet? Ik ben niet zo’n goede adviseur in dat soort dingen.

peer, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 11:12
Downer

heerlijk! het gevoel van vlindertjes in de buik!
spannend of het wederzijds is :-)

Downer, (URL) - 25-07-’04 12:38
BvdV

Renesmurf hoeft niks van de dames :-)

BvdV, (URL) - 25-07-’04 13:39
Bjorn

@Arjen Taizé ligt midden in Frankrijk tussen Lyon en Dijon in.

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 16:56
Jeanette

Heerlijk om zo verliefd te zijn. Geniet ervan en wees vooral duidelijk en eerlijk tegen haar dan is de kans op succes het grootst.

Jeanette, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 18:46
Paola

verliefd!! Zeker weten! ik hoop op iets moois voor je

Paola, (URL) - 25-07-’04 20:52
eisema

liefde maakt radeloosl-)

eisema, (URL) - 25-07-’04 21:23
Reinier

Het is inderdaad moeilijker om echt verliefd te zijn dan maar voor een avondje wat aanklooien. Ik zou bijna zeggen: Sterkte ermee :)

Reinier, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 21:51
Terrebel

Geniet!

Verliefd zijn is iets prachtigs
en romantiek is niet per sé voor watjes.

Terrebel, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 22:23
Miss Marple

Verliefd zijn is prachtig, iets moois maar kan ook heel pijnlijk zijn als het gemis er is. Geniet van de mooie momenten!

Miss Marple, (E-mail ) (URL) - 25-07-’04 22:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.