Flikker op!

Loggen is leuk, en bij het loggen hoort ook het lezen en reageren op andermans logjes.
Tenminste dat vind ik.
En als mensen zo arrogant zijn om wel reactie`s te ontvangen maar niet uit te delen dan doen ze het lekker niet, dat mag iedereen zelf weten.

Ik vind het leuk als er reactie`s staan bij een weblog.
Dan kan je fijn lezen hoe andere mensen over een bepaald stukje denken.
En dan vind ik juist niet dat mensen het altijd met de logger in kwestie eens moeten zijn.

Waar ik me wel aan erger zijn de zogenaamde plakberichtjes.
Plakberichtjes zijn vaak van loggers die op dat moment zielig zijn.
En alleen zielig doen op eigen log is dan niet voldoende, ze gaan dan hun hele leeslijst volspammen met een berichtje onder hun muis.
Dus ongelezen plempen ze er zoiets er neer:

"Sorrie, maar ik ben heel zielig en heb geen tijd om te lezen maar doe toch even de groetjes"

Dat stoort mij enorm, het voegt namelijk niks toe aan het stukje.
Als ik daadwerkelijk wil weten wat die zielige logger te melden heeft dan surf ik daar wel langs.
Nu kan ik op eigen log met één muisklik die reactie verwijderen, maar dat doe ik niet graag.
Dan kan ik alles wel weghalen wat me niet zint, en zelf op mijn eigen logjes gaan reageren.

Het komt het meest voor op en onder web-loggers, ook wel eens met een muf plaatje in een link.
Ook dat voegt niets toe en is storend!
Ik ben hier niet zo van gedient, ik vind dat afbreuk doen aan het webloggen.
Tot zover deze mededeling.
Rene Donderdag 16 Maart 2006 at 12:00 am | | Smurf

57 reacties

Leibele

Ben ik nu op een station terecht gekomen?

Leibele, (URL) - 16-03-’06 00:07
Brillie

Even plakkerig zijn: Hallo, ik weet even niet wie ik een blog-lintje-2006 moet gaan geven. Voorstellen? Want misschien mis ik juist wel dat log wat een blog-lintje-2006 zou moeten winnen. Ga dan even naar mijn blogje toe.

Brillie, (URL) - 16-03-’06 00:09
Roelof

Kedeng kedeng oe oe.

Maar je hebt wel gelijk. Recentelijk viel me dat ook al eens ergens op.

Roelof, (URL) - 16-03-’06 00:09
Brillie

@ Roelof: We hadden het net over Guus… ik en Rene.

Brillie, (URL) - 16-03-’06 00:13
CasaSpider

Is het leven niet een beetje kort om je zo te ergeren aan iemand die schrijft dat hij/zij zielig is… :-)
(Iedereen heeft zo nu en dan aandacht nodig, jij ook!)

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 00:14
Angélika

Ja daar heb ik ook zo’n hekel aan! Vieze spammers!!!

Mja ik heb sowieso een hekel aan mensen (vooral vrouwen overigens) die hun log alleen gebruiken om zielig gevonden te worden.

Angélika, (URL) - 16-03-’06 00:23
Hansje

Oeps! Ik zal eraan denken. En dit berichtje is niet geplakt, hoor! Helemaal zelf getypt. (En zielig ben ik ook al niet.) :-)

Hansje, (URL) - 16-03-’06 00:46
Maurice

Woeiiiiii, het gaat gelukkig over mij.
Lekker mijn mening geven is mijn lust en mijn leven natuurlijk.
De eigenaar van de site mag mijn comments ten alle tijden verwijderen natuurlijk, maar het was maar één van de vele meningen tussen alle andere meningen.
Ik zeg altijd: “Niet iedereen lust tomaten”

Maar je hebt wel gelijk deze keer. Inhoudsloos reageren is niet eens grappig. Als anderen een andere mening zijn toegedaan over een bepaald onderwerp, dan is dat hun grondwettelijke recht. En anders haal je je reactiebox toch gewoon weg als je het niet kunt hebben.

En ook ik haal geen berichten weg Rene, dat zou ik dan weer zielig van mezelf vinden. :-D

Maurice, (URL) - 16-03-’06 04:56
Henk

Ben het weer helemaal met je eens … reageren moet iets toevoegen … en moet geen klantentrekker zijn … net wat je zegt … alleen dat muffe plaatje ontgaat me even … maar ja … tis nog vroeg ..

Henk, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 05:52
V@nM@n

Haha, en op een mededeling verwacht je uiteraard geen reacties, toch. Maar ik ben het wel met je eens. Dat soort berichten voegt niets toe.

V@nM@n, (URL) - 16-03-’06 06:59
wies

een vers plaatje dan? ;-) enne… ziekmelden doe ik nog ouderwets per telefoon.

wies, (URL) - 16-03-’06 08:25
Petra

Als ik ziek ben lig ik in bed en log ik niet… Maar ik weet wel hoe het komt! De web-streepje-loggers hebben een club! En dan moet je bij andere logjes komen. Dus plakken…

Petra, (URL) - 16-03-’06 08:34
Masha

Vind je de zin “je hebt helemaal gelijk”, dan wel voldoende reactie op je stukje?

Masha, (URL) - 16-03-’06 08:38
Ricky

Wat die plaatjes betreft, die verwijder ik gewoon. Het is namelijk mijn weblog en ik bepaal daar de regels.

En wat het reageren betreft. Ik ben nooit zo geneigd om te reageren op weblogs waar heel veel mensen komen. Ik praat niet in grote groepen en massa’s, daar hou ik niet van. Bovendien is vaak al door anderen gezegd wat ik dan ook zou willen zeggen. Moet ik dan nog een keer ‘ik ook’ gaan zeggen? Dat komt op mij dan weer over als linkje spammen.

Ik ben het vaak met je eens, smurf. Heel soms niet. Dat hoef ik toch niet iedere keer opnieuw te zeggen?

Ricky, (URL) - 16-03-’06 08:59
Bart

Meestal zeg ik niet dat je gelijk hebt, nu wel :-)

Bart, (URL) - 16-03-’06 09:04
Mysterycouple

Ik heb me er pas wel schuldig aan gemaakt en trek het boetekleed graag aan hoor, en dat terwijl ik me hier ook vaak aan irriteer, vooral fijne maan/dins of weet ik veel wat voor dagjeswensen zijn super irri….

Mysterycouple, (URL) - 16-03-’06 09:22
Corinne

Ja inderdaad is dat vreselijk, hoi ik kom even langs om je een fijne avond te wensen pfffffff reageer dan niet! Ik ken er zat die zo reageren. Ik zie ook wel eens bij bepaalde mensen op de log een foto en dan schrijven ze in die foto prettig weekend en dan is dat de log…en dan niet 1 keer nee nee elke week wel. Maar ja, leven en laten leven dan maar denk ik meestal. Erg irritant zijn ook inderdaad de zielige enge ziektes loggen, gelijk wegklikken die hap. En dan heb je nog de nodige dieet logjes…..och René eigenlijk is dat hele webloggen 1 grote ergernis. Oja en ook irritant is als mensen niet lezen wat jij schrijft. Nou je hebt dus helemaal gelijk met je log en goed dat het een keer gezegd wordt!;-)

Corinne, (URL) - 16-03-’06 09:49
Erik B

Ik vind reacties die je op een log geeft wel over het stukje moet gaan.
Ik kan me wel voorstellen, dat mensen met een log waar niet veel op wordt gereageerd, blij zijn met elke reaktie die ze krijgen.
Ik hoor ook vaak, had het gelezen op je log, maar dan reageren ze vervolgens niet, ik vind wel dat men dat eigenlijk moet doen.
Dit maak het voor de logger leuker om stukjes te schrijven.

Erik B, (URL) - 16-03-’06 10:26
Drubibu

Als mensen willen knippen en plakken bij een log dan kunnen ze beter alleen een gastenboekje nemen toch.Een onlangs overleden vrouw had een MSN Space, haardochter had op die space vermeld dat haar moeder was overleden, en zelfs daarna werden in het bij behorende gastenboek berichten geplaatst met “prettig weekend en een fijne Carnaval” en dat is dus voor mij het toppunt van niet lezen en alleen maar plakken .

Drubibu, (URL) - 16-03-’06 10:44
Pasula

Ja een paar logs geleden heb ik dit ook al aangeroerd, ik vind het erg storend en heb ook besloten om meteen degene die zo’n plakreactie geeft een ban te geven zonder verdere uitleg. Het plezier in het loggen moet wel blijven natuurlijk.

Pasula, (URL) - 16-03-’06 11:09
Renesmurf
Ja, op mijn eigen station, station smurf!

@CasaSpider: Nee, juist in dit korte leven moet je streven naar kwaliteit, een log maak je samen.

@Henk: Die plaatjes zijn vaak links naar plaatjes en dat zie ik veel op web-logs (met streepje) Met pivot werkt dat gelukkig anders, dus ik heb weinig last.

@Masha : Als dat het geval is vind ik het prima. Er moet maar net een reactie opborrelen. Mensen die nooit wat zeggen zullen me wel niet leuk vinden, denk ik dan. En dat is ook niet erg, niet iedereen kan me leuk vinden.

@Ricky :Van jou weet ik dat je niet erg reageerderig bent, en dat moet je natuurlijk zelf weten. Zo zijn er wel meer mensen, best zonde.

@Mysterycouple :Het is niet persoonlijk bedoeld, er zijn meer mensen die het doen de laatste tijd.

@Corinne: Op eigen log mag alles, vind ik.

@Drubibu: Dat is wel heel erg triest.

Renesmurf, (URL) - 16-03-’06 12:02
Brian

Mee eens, totaal mee eens zelfs. Er is gewoon een groot verschil tussen mensen met een gemeende reactie en mensen die een reactie geven alleen maar om zelf gelezen te worden.

Brian, (URL) - 16-03-’06 12:34
Henriette

Ik ben het er volledig mee eens.

Henriette, (URL) - 16-03-’06 12:38
Chantal

Ik heb zulke reacties eigenlijk nog nooit gehad, is toch een vorm van SPAM. Wat ik wel irri vind is mensen die vragen of je op ze wil stemmen voor een of andere award, dat maak ik zelf wel uit…… die prijzen zeggen me ook helemaal niets. Loggen is zo persoonlijk. Voor elke log is een publiek, dus er zijn geen winnaars of verliezers…..

Chantal, (URL) - 16-03-’06 12:44
Koen

Da’s een gegronde irritatie Rene! Ik hou daar ook niet van… Zeg dan gewoon niets.
Waar ik me ook vaak aan irriteer… Reageer je op iemands log… Juist om discussie te creëeren… Krijg je geen antwoordt meer… Soms lijkt ‘t wel of de eigenaren van logs de reacties niet lezen.

Koen, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 12:59
Sanne

Ik vind het ook leuk als mensen op mijn log reageren en om op andere mensen zijn/haar log te reageren.
Ik hou van discussies :-)

Sanne, (URL) - 16-03-’06 13:09
Eljo

Ja idd die berichten van,‘he wat een leuk log en kom ook eens bij mij’ zijn idd bijna erger dan spam

Eljo , (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 13:49
Mannie

Dat gebeurd wel vaker, het is inderdaad irritant maar zegt meer over de persoon die reageerd dan over een stukje.

Mannie, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 14:59
plutone

Ik ben zo boos… Ik weet niet wat ik moet zeggen ;)

plutone, (URL) - 16-03-’06 15:49
Joke

Is inderdaad irritant, liever geen reacties dan reacties die nergens op slaan…als je niks te zeggen hebt, dan hoef je toch ook niets te schrijven? Of mensen die gelijk stoppen met het lezen van je weblog omdat je 2 of 3 dagen niets hebt geschreven…pffff….‘tis toch geen dagelijkse verplichting?? (cow)

Joke, (URL) - 16-03-’06 15:59
Marnix

Ik heb het altijd zoiets van ik reageer alleen als het onderwerp met aanstaat en anders niet. Reageren zonder waar de betreffende log over gaat heeft geen zin. En aan loggers die je alleen even ´een fijne dag´ wensen en verder niet die mogen ook wegblijven van mij.

Marnix, (URL) - 16-03-’06 16:20
Bloggie

Ik snap het hoor :-) geloof ik???

Bloggie, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 16:32
laura

ik heb hetzelfde als @marnix. Ik reageer alleen als het onderwerp mij aanstaat of dat ik daar wat zinnigs op te melden heb anders niet, en idd van die irritante reacties met : ik doe je de groetjes alleen maar zodat je op hun site gaat kijken vind ik irritant. En idd dat komt vaak voor onder web streepje loggers.

laura, (URL) - 16-03-’06 16:38
Manderijn

Een reactie moet wel over het stukje in kwestie gaan en als je de groetjes wilt doen neem je toch lekker msn of zo. Reacties zijn er om te praten over het stukje en je mening te delen. Daarom reageer ik ook alleen als ik wat te zeggen heb.

Manderijn, (URL) - 16-03-’06 18:18
Struikelaar

Van mij hoef je niet te reageren, dat doe ik ook niet altijd. Het moet geen verplichting zijn. Mijn punt van ergenis zijn de reacties waaruit blijkt dat ze het stukje niet gelezen hebben. Plak en lok berichtjes reageer ik sowieso niet op.

Struikelaar, (URL) - 16-03-’06 18:50
Linda

Ik vind die plakberichtjes de grootst mogelijke flauwekul….reageer dan niet denk ik altijd als ik die ‘nep-reacties’ eens zie….

Linda, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 19:01
Ster

Die plaatjes zijn mij nog nooit opgevallen En ik ben ook zo’n web-streepje-logger maar heb nog nooit zo’reactie geplaatst. Als mensen dat doen heb ik eigenlijk totaal niet de neiging om op hun log te gaan kijken

Maar ik zal je mededeling voor kenisgeving aannemen;-)

Ster, (URL) - 16-03-’06 19:04
Sandra

Je hebt zo ontzettend gelijk, Smurf. Maar ik vind ook dat een reactie iets moet toevoegen en hoe groot is de kans dat je na 37 eerdergeschreven reacties van andere nog echt iets toevoegd. (Daarom reageer ik hier zo weinig… je krijgt teveel reacties… ;-) )

Sandra, (URL) - 16-03-’06 20:25
Jager

Helemaal mee eens, als je niet de moeite neemt om het logje te lezen dan moet je er ook geen reactie onderplakken…Het gebeurt maar al te vaak… Ik probeer altijd een inhoudelijke reactie te geven en verwacht dat ook terug…..

Jager, (URL) - 16-03-’06 20:31
Jeanne

Ik ken dat helemaal niet. Maar misschien trek ik ze niet aan?

Jeanne, (URL) - 16-03-’06 20:59
Leidse Glibber

Ik kreeg vroeger op school al geen plakplaatjes dus hoef ik nu ook geen plakberichtjes hahahahha

Leidse Glibber, (URL) - 16-03-’06 21:06
Jolanda

ik ben het helemaal met je eens…ik ben allergisch voor plakberichtjes aargh

Jolanda, (URL) - 16-03-’06 21:11
WebLoes

Wat ben je weer streng Smurfie!

WebLoes, (URL) - 16-03-’06 21:14
Peter

Haha! Dit is leuk..! :-)

Peter, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 21:31
Maria

als ik dit lees en kijk naar het logje wat ik net geschreven heb. Dan moet ik eigenlijk wel lachen.Ik heb nog nooit een plakberichtje gemaakt zal dat ook nooit doen.
het lullige is dat ik wel graag wil reageren als ik iets gelezen heb en dat het me op dit moment gewoon niet meezit om van dit soort lange reacties te geven.Maar ik lach gewoon nog even verder.

Maria, (URL) - 16-03-’06 22:29
Jolie

Jee.., -wel een leuke discussie over dit soort spam. Zo’n spammer haalt alleen zichzelf naar beneden vind ik. Bij anderen zie ik het wel ‘ns, maar kheb er zelf nooit last van, da’s toch wel een voordeel van zo’n brak-reactie-box-scriptje als ik heb :)

Jolie, (URL) - 16-03-’06 22:48
Brillie

Je RSS datum staat verkeerd. Die staat op de maand DECEMBER. Kan je dar even na kijken?

Brillie, (URL) - 16-03-’06 22:49
Henk Zweefmakreel

Beste Renesmurf, wat zou ik je graag gelijk geven, ware het niet dat dat dan weer niets toevoegt aan het geheel. Dus ik geef je geen gelijk, alleen al om het feit dat ik daar geen tijd voor heb, want hier is het einde der tijden aan de gang, en zweefmakreel heeft verhoging, mogelijk vogelengriep, dus ik heb alleen maar tijd om effe wat van me te laten horen.
Sorry, ik kon het niet laten. Deze aandachtbedeltrend was mij ook al opgevallen. Weet je wat trouwens wat een Rfmsu is? Een dyslectische smurf, of hoe schrijf je dat?

Henk Zweefmakreel, (URL) - 16-03-’06 23:02
Kitty

René je hebt helemaal gelijk ! Ik hou er ook niet van. Het zou best eens makkelijk zijn hoor want ik kom ook vaak niet toe aan reageren maar ik reageer dan liever niet. Jij zegt dat soort dingen alleen ook over mensen, ik houd mijn mond maar omdat er ook mensen zijn die plakken die best oké zijn en ik wil niemand kwetsen. Maar natuurlijk moet de reactie over het logje zelf gaan.Ik ken loggers die alleen maar berichten plakken en je wilt niet weten hoeveel ( wel gemeende en op de log slaande ) reacties zij krijgen !!
Ik heb zo’n antiplak op mijn log staan, wie weet helpt het…

Kitty, (URL) - 16-03-’06 23:03
Kees

Je hebt je standpunt duidelijk gemaakt. En ja… echt ongelijk heb je in feite niet. Als je niets te reageren hebt, doe het dan niet. Beter geen reactie dan een onzinnige reactie. Toch?

Kees, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 23:20
Renesmurf
Geen verstand van. Kitty: Mensen kunnen vast wel tegen een stootje. Kees; De kwaliteit maakt me niet zoveel uit, als het maar gemeend is. :-)
Renesmurf, (URL) - 16-03-’06 23:26
Cokie

Ik geef je helemaal gelijk Smurf! Sowieso heb het ook niet zo op aandachttrekkers, als het ff niet wil…plaats het op je log als je wilt, geinteresseerden zullen het lezen, anderen wachten tot je weer in vorm bent…

Cokie, (URL) - 17-03-’06 00:09
travelagent

Ik moest wel even lachen om dat plak bericht verhaal. “logger die zielig zijn hi hi ja zo staat het er niet, maar zo kun je het inderdaad lezen.
Maar je hebt gelijk hoor ik hou er ook niet van…

travelagent, (E-mail ) (URL) - 17-03-’06 12:37
Cornette

Plakberichtjes. Mooi woord. Kende ik nog niet. Je slaat de spijker weer een op de kop Smurf. Eigenlijk verdien je wel een Weblogaward. ;)

Cornette, (URL) - 17-03-’06 15:46
de mopperpot

ik vind mezelf niet zielig en ik kom je niet de groeten doen, kom gewoon ff kijken, een béétje voer voor kiras noem je dat, je heb je wagen volgeladen hahaha

de mopperpot, (URL) - 18-03-’06 19:17
MacPhisto

Hallo, kom je ook eens op mijn weblog kijken? :-p

MacPhisto, (URL) - 19-03-’06 20:09
cell phone ringtone9701

jjaertSorry that I did that

cell phone ringtone9701, (E-mail ) (URL) - 25-12-’06 06:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.