We zullen zien

Dark Rain heeft een vraagje voor iedereen die kinderen heeft of kent die op de middelbare school zitten.
Dark Rain  moet voor een project een enquete afnemen onder middelbare scholieren, het gaat erover hoe veilig de school is en wat er allemaal aan gedaan wordt om dat te bereiken. 
U kunt de vragenlijst hier vinden (rechtermuisknop opslaan als.. )
Ook als u net van de middelbare school afbent mag u hem van ons invullen, graag zelfs.Ik kan de vragen niet beantwoorden, school is voor mij echt te lang geleden.
Het zijn allemaal vragen over veilgheid, iets wat 15 - 20 jaar geleden niet echt aan de orde was.
Ik vond school maar kut om andere redenen:

Gedwongen opgesloten zitten en maar doen wat anderen opdroegen.
Het leren was niet echt een probleem, maar leuk was het ook niet.
Ik was liever buiten iets aan het ondernemen, daarom ben ik ook schilder geworden.
Daar krijgt men overigens minder geld voor dan iemand die het werken uitstelt door door te leren.
Dat is heel gemeen want mijn werk is heus niks minder!

En nu lijkt het middelbaar onderwijs nog meer op een gevangenis, als ik de vragen zo lees.
Camera`s, detectiepoortjes, en veel meer leerlingen dan voorheen.
Hier in Winschoten zijn ze momenteel een school aan het bouwen waar alle andere scholen terecht kunnen.
Dat vind ik niet goed, scholen moeten kleinschalig zijn:

De concierge moet iedereen kennen, al was het alleen maar van gezicht.
Een school met 20.000 leerlingen is veel te groot, dat zorgt voor een enorme anonimiteit!
Rene Zaterdag 21 Oktober 2006 at 11:00 pm | | Smurf

30 reacties

Stèphan Bottema

ik zal de vragenlijst nog wel invullen.. En anders laat ik het mn broertje doen..

Op de vorige school waar ik zat (MBO) hadden ze een pasjessysteem dat je alleen met pasjes door de poortjes kon.. nog geen detectiepoortjes.. maar ook dan was het een soort van gevangenis. Camera’s waren dr ook. En minimaal 15 personen van de beveiliging aanwezig. En was ook groot :-)

Stèphan Bottema, (E-mail ) (URL) - 21-10-’06 23:46
jolie

Die vragen geef ik door aan klasgenootjes die nu wel kinderen op de middelbare school hebben (mijn kinderen zijn gelukkig nog niet zo groot ;-))
En Lieve Smurf ik heb als kind ook een tijdje in Groningen op school gezeten en School daar was niet echt geweldig. Ik had dan de pech dat ik het kan vergelijken met andere scholen (pech want wij waren verder dol op Groningen.) Maar daardoor weet ik wel dat andere scholen géén gevangenis-achtige taferelen zijn, waar je lang met je armen over elkaar zit te wachten, in een lokaal waar je niet eens naar buiten kunt kijken.
En je hebt gelijk: kleinschalig zijn scholen veel beter!

jolie, (URL) - 22-10-’06 00:06
Leibele

Groot is dodelijk voor het individu.Vandaar dat scholen niet veilig zijn.Zet veel dieren in een krappe ruimte en het wordt een gevecht op leven en dood.Zo is dat ook in de mensenwereld.

Leibele, (URL) - 22-10-’06 00:10
rob

Maar het schijnt allemaal oeweldig efficient te zijn….>-(

rob, (URL) - 22-10-’06 00:18
ria

het ligt allemaal zo ver achter mij, en de kleinkinderen zijn tever weg en zijn nog te klein voor middelbaar, dus ik houd het even voor gezien ;)

ria, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 00:23
Pasula

Ik vind ook dat scholen niet massaal moeten zijn, zo raak je leerlingen nog eens kwijt in de wandelgangen Verder is school ook voor mij te lang geleden dus de enquete invullen laat ik lieverover aan mensen die er wel bij betrokken zijn. Ben meer bezig met CAO’s enzo ;-)

Pasula, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 00:59
Roelof

Wij zitten op een school van zeker 15.000 leerlingen. Administratief gezien dan. Want de lokaties afzonderlijk zijn toch een stuk minder. Bij ons een stuk of 800, prima te overzien, ook voor de concierge. Dus je conclusiesie is in mijn ogen terecht.

Als je je meer bewust was geweest van de gevolgen van je instelling (en gedrag misschien) dan had je waarschijnlijk meer verdiend.

Roelof, (URL) - 22-10-’06 02:33
Corinne

Ja een hoop mensen zo ook ik, namen vroeger school niet al te serieus. Had ik dat wel gedaan, had ik misschien een betere baan gehad en meer verdiend. Zo zit de maatschappij nou eenmaal in mekaar en terrecht! Tegenwoordig zijn de scholen zo groot door al het vreemde volk wat maar binnengehaald is.

Corinne, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 08:09
V@nM@n

Helaas voor wat betreft de enquette betreft, ik nog heuls veul ouder.. Zelfs mijn kinderen zijn al een tijdje van de middelbare school af. Maar ik ben het met je eens als je zegt dat een school kleinschalig moet zijn.

V@nM@n, (URL) - 22-10-’06 09:18
Syl

Ik hoop dat onze kleine meid later naar dezelfde school gaat als ik.
Daar hebben ze nog steeds maar 500-600 leerlingen en idd de concierge en koffie/kantinejuf (echtpaar) kennen elke leerling.
Het is alleen net iets verder fietsen voor haar dan voor mij toen…maar ja, dat kan ze vast wel ;)

Syl, (URL) - 22-10-’06 10:06
mysterycouple

Ik zal de lijst doorspelen aan mijn zoon

mysterycouple, (URL) - 22-10-’06 10:36
roel pot

Ik ben bang dat ik het helemaal met jou eens ben.

roel pot, (URL) - 22-10-’06 10:39
Ster

20.000 is ook wel erg veel! Maar de meeste scholen hebben al meer dan 1000 leerlingen :-(

Ster, (URL) - 22-10-’06 11:05
Jolanda

die massale scholen zijn ook voor de kinderen niet goed denk ik. De uitblinkers zullen zich wel redden, maar de toch al moeilijk lerende kindere of kinderen met andere problemen raken ondergesneeuwd daar.

Jolanda, (URL) - 22-10-’06 12:14
Marnix

Als ik zou mogen kiezen geef mij dan maar een kleine schoolwaar iedereen elkaar kent dan zo’n grote scholengemeenschap

Marnix, (URL) - 22-10-’06 12:16
Renesmurf
Scholen zijn zo groot door fusie`s, zoals je wel zou kunnen weten. En het is helemaal niet terrecht dat anderen meer geld krijgen dan ik! Onzin.
Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 12:42
Angélika

Scholen zijn inderdaad vrij massaal… Mja voor het HBO enzo is het wel een goede voorbereiding hoor, want dat is nóg groter. En je moet er alles zelf regelen en doen, dus ook daar moeten ze je op voorbereiden op de middelbare school.

Ik weet zelf eigenlijk niks meer van de middelbare school, mijn vrije tijd eromheen vond ik veel leuker :-p

Angélika, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 13:44
travelagent

Alles is zo massaal ook de winkels BAH.
Mijn bedrijf heeft ook weer een fusie ondergaan en dat word er niet beter op dat wel zeggen niet voor het werkende personeel op het begin van de ladder.
Scholen moeten ook beperkt zijn wat leerlingen betreft.
Laten we een regel pakken waar het eigelijk om draait en zal moeten draaien.
Wat voor de leerlingen het beste is daar gaat het om en zo moeten die scholen ontwikkeld worden en over geen enkel andder punt…..Punt. (word er pissig om)

travelagent, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 14:41
Maurice

Tja, scholen. Geweldige tijd daar gehad :-)

Maurice, (URL) - 22-10-’06 15:14
Martin

Ben blij dat mijn zoon en dochter op een school zitten waarbij recentelijk nu 300, en 500 leerlingen zitten.
Dat maak je niet zo vaak meer mee tegenwoordig..!!

Martin, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 17:48
Redstar

Ik ben blij dat ik niet meer op school zit aan de vragen te zien. Maar ik heb op een school gewerkt, en ook dat was niet echt lachen te noemen. Het zijn nu net bedrijven, waar men met anderen moet concureren, en idd bewaking en noem maar op…

Redstar, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 19:04
Linda

Ik ben het met je eens, scholen zijn veel te massaal daar door sneeuwen leerlingen onder of ze ontglippen en maken er een zooit je van ….ik heb nog steeds goede herinnneringen aan mijn schooltijd.

Linda, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 20:17
Ruben

tegenwoordig ben je nog maar een nummertje! Ook op scholen! :-/

Ruben, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 20:31
RanDMC

Een school voor 20.000 leerlingen? Allemaal in één gebouw?? Lijkt me helemaal een ramp als het ook nog eens een school voor voortgezet onderwijs is. Kinderen zijn dan nog zo druk en als je dan 20.000 van die kleine, schreeuwerige, klierende rugzakken-met-tienertjes rond hebt lopen… brrrrrr

RanDMC, (URL) - 22-10-’06 22:08
Meneer Helffer

School. Was er zelf niet zo kapot van maar als ik zie hoe het tegenwoordig gaat. Mijn dochters gaan komend jaar naar de middelbare school. Da’s anders dan 30 jaar geleden……

Meneer Helffer, (URL) - 22-10-’06 23:23
Joanna

Hoi Rene, ik heb geen succes gehad met het downloaden, had mij echt interessiert.
By the way,schoolklassen worden al groter, stress voor de leraren maar ook voor de scholieren!

Joanna, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 23:43
Brillie

Ik vul pas iets in als het een formulier is waar wat aan te kruizen valt. Dit is wel zo on-prof van opzet.

Brillie, (URL) - 23-10-’06 01:12
Citizen Kane

Als ik er zo over nadenk dan kunnen ze bij mij op de Hogeschool Leeuwarden gewoon de boel opblazen. Allemaal vrij toegankelijke parkeerplekken direct naast de school (voor allochtonen met een ‘geladen bus’ en je kunt zo de school inlopen.

Wel doen als ik er niet ben he?!

Citizen Kane, (E-mail ) (URL) - 23-10-’06 10:00
Belinda

Van die grote scholengemeenschappen daar heb ik ook heel weinig vertrouwen in.
Ik heb zelf een leuke tijd gehad op school (lagere school en middelbaar onderwijs) maar zoals het vroeger ging zal het zeker niet meer kunnen.
Ben bang dat het allemaal veel harder is geworden en er zeker geen ruimte meer is voor het individu (wat o zo belangrijk is!)

Trouwens, je bent schilder zeg je… dat is toch een prachtig beroep! Lekker buiten, veel contact met mensen en altijd blije mensen als je goed werk geleverd hebt!

Belinda, (E-mail ) (URL) - 23-10-’06 11:27
hook

Het zijn inderdaad net gevangenissen tegenwoordig. School was ook niet mijn favoriete hobby zullen we maar zeggen. Maar over het algemeen zijn de kleinere klassen en de informele gezellige sfeer op scholen waarop ik zat me toch altijd bijgebleven. De goede oude tijd (ik ga me nog oud voelen)

hook, (URL) - 23-10-’06 12:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.