En toen...

Dames en heren, het gaat helemaal niet goed hier.Op onverklaarbare wijze worden al mijn kippen stuk voor stuk ziek en gaan ze dood.De helft van mijn populatie is er niet meer.Normaal vind ik het leuk om zo af en toe een kippenfoto er tussen te stoppen.Maar nu jas ik ze er allemaal maar even door, als eerbetoon.Wat ze mankeren weet ik ook niet, de dierenarts die daar verstand van heeft kon het door de telefoon niet zien.
We moeten een dode kip invriezen en maandag langsbrengen.Ondertussen raap ik momenteel meer kippen dan eieren.
Ik heb de zeven nog gezonde kippen in een apart hok gezet.De foto`s komen uit een tijd dat het nog goed met ze ging, en sommige nog erg jong waren,Ik hoop toch echt dat dit niet alles is wat ik overhoud.En met Kiras gaat het ook helemaal niet goed, achterkant is nogal ernstig zwak en de medicatie slaat niet erg aan.Op vragen in de comments zal ik niet ingaan.

Rene Vrijdag 28 September 2007 at 11:00 pm | | Smurf

29 reacties

Jolie

He bah wat naar… (ja er brandde even een grapje over H5N1 op mijn lippen, maar al scrollend van foto naar foto verging de humor ervan ;-}) Ik hoop dat je een bron van de ziekte vindt, er vanaf komt, kippen overhoudt en bovenal: dat Kiras snel opknapt!! Een goed weekend Renesmurf!

Jolie, (URL) - 28-09-’07 23:03
Redstar

Shit man. Dat is echt balen. Dieren kunnen jammer genoeg ook niet praten, want dan zou het ook al wat makkelijker zijn. Sterkte met Kiras ook, want dat is toch wel je betse vriend volgens mij..

Redstar , (E-mail ) (URL) - 28-09-’07 23:15
Martin

Ik hoop dat je de rest van de kippen kunt behouden..en dat je snel achter de oorzaak komt.
Met Kiras wens ik je ook veel beterschap..en hopenlijk heeft dit niks met hd te maken.:(

Martin, (E-mail ) (URL) - 28-09-’07 23:53
Leibele

Een griepje misschien?. Toch een vraag en ik weet dat die niet beantwoord wordt.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 28-09-’07 23:57
Brillie

Dat kippehoek mag wel eens vergroot worden. Dat kan de dieren bescherming nooit goed vinden…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 01:17
Bloem

Meteen de dierenarts erbij roepen! Sterkte!

Bloem, (E-mail ) - 29-09-’07 03:46
Maurice

:-? Het gaat helemaal slecht dus.
Dat wens of verwens je je ergste vijand niet toe. Van Kiras vind ik erg, en ik ben een kattenmens.
Met kippen heb ik niets, zal vast ook zielig zijn, of met een kuiltje jus smaken die best lekker.

Geef Kiras maar een lieve knuffel uit Amsterdam. Hij verdient het na al die winterse foto’s. Ik – en vast vele met mij – zijn fan van Kiras.

Maurice, (URL) - 29-09-’07 07:13
V@nM@n

Sterkte kerel, je hebt het nodig…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 08:23
BERT&RI@

Wat een leuke foto’s van Kiras en je kippen maar vervelend dat er steeds kippen dood gaan. :-(

BERT&RI@, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 09:10
Roos

Aaaah arme beestjes:( Tis te hopen dat het snel beter met ze gaat!!

Roos, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 09:33
Ster

Gadver, wat vervelend zo’n ziekenboeg. Hopelijk blijven de andere kippen wel gezond en gaat het met Kiras ook snel beter.

Ster, (URL) - 29-09-’07 09:47
fialas

eerst dacht ik dat het oud nieuws was, vanwege Kras op de sneeuwfoto. Maar het is kennelijk recent. moet je dit niet melden? Mijn vrienden M. en G. hebben ook kippen, het is een hele zorg. Dan weer moeten ze binnen blijven, dan weer onder een afdakje. Maar ze zijn nog steeds gezond. Hoe oud is Kras?

fialas, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 10:18
CasaSpider

Geen vragen deze keer. Alleen sterkte met Kiras en de kippen…

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 10:19
Madbello

Wat een kippen hok hier :-)

Madbello, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 10:39
ria

Bah wat een ellende, daar word je niet vrolijk van nee. Hopelijk houd je nog wat kippen over en bij Kiras slaan hopelijk gauw de medicijnen aan.

ria, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 10:58
mysterycouple

He gedsss René das niet best jong..Ik hoop dat de beestenboel snel een beetje opknapt en dat er nog wat kippies te redden zijn.

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 11:08
willemzwijgtnietmeer

Ik weet uit eigen ervaring wat dieren betekenen, en hoe het is om een zwakke hond te hebben (onze hond heeft HD en artrose). Sterkte dus !

willemzwijgtnietmeer, (URL) - 29-09-’07 11:58
Hanscke

Wat een treurnis. Van de kippen vind ik erg maar van Kiras vind ik het veel erger. Er zijn gradaties in vriendschappen met dieren. Toch????

Hanscke, (URL) - 29-09-’07 12:40
Liesbeth

wat erg voor je, echt shit, vooral ook dat je niet weet waardoor het komt, dat met de kippen, maar voor je hond Kiras vind ik het ook erg. Sterkte de komende tijd, hopenlijk krijg je een ander medicijn voor Kiras

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 12:56
Peter

Aaah.. Sterkte joh…

Peter, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 12:58
Belinda

Schiet niet op Rene dat je kippen stuk voor stuk de dood laten. Lijkt me toch wel een besmettelijk iets (coccodiose?) dus misschien met ontlasting in een zakje richting dierenarts of gewoon een middeltje door het water doen wat je bij elke dierenzaak kan krijgen? Lijkt me toch wel het minste wat je kan doen voor je kippen!

Belinda, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 15:17
Linda

Verdorie, het is niet eerlijk, wat een pech heb je zeg en wat zul je je ellendig voelen, ziekek dieren hebben is zo erg. Ik hoop dat de dierenarts snel zal vinden wat de kippen hebben en ik schrik ng meer van het bericht over Kiras….heel veel sterkte Rene, ik hoop dat alles snel weer beter zal gaan.

Linda, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 15:47
henriette

Meervoudig gecondoleerd.

henriette, (URL) - 29-09-’07 16:44
Agnes

He bah, wat een rottig bericht. Ik hoop dat de rest leven blijft! Sterkte ermee!

Agnes, (URL) - 29-09-’07 17:05
Pascal

Getver… een virusziekte?

Pascal, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 17:06
Geertje

Waardeloos voor je Rene! :-(
Ik hoop dat de dierenarts hulp kan bieden; voor zowel de kippen als Kiras.
Sterkte!

Geertje, (URL) - 29-09-’07 17:34
peer

De allerbeste wensen voor de rest van de veestapel.

peer, (E-mail ) (URL) - 29-09-’07 19:14
HKH

ai, nu begrijp ik je Drenthe verhaal. Sterkte man!

HKH, (URL) - 03-10-’07 14:42
Kitty

René wat vind ik dit vreselijk…. Ik begreep niet waarom je het niet over Kiras had en wel over Rody, toen je schreef dat ze moest wennen aan Quandy. Ik besloot op zoek te gaan in je archief en blijkbaar heb ik wat belangrijke logs gemist.Ik vind het zo erg dat Kiras overleden is en ook van je kippen lees ik nu pas. Ik wil je alsnog heel veel sterkte wensen en ik hoop dat Quandy het verdriet een beetje verzacht. Het is in ieder geval een heel lief en mooi hondje en ik heb genoten van het filmpje van hem.Ook mooi om te zien hoe Rody reageerde.
Liefs, Kitty

Kitty, (URL) - 10-11-’07 21:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.