Schaf maar af!

De kinderbijslag gaat tot 2012 niet omhoog.
Dat staat in een wetsvoorstel van minister Rouvoet.
De kinderbijslag wordt nu twee keer per jaar aangepast aan de inflatie.
Het was al bekend dat de gebruikelijke verhoging per 1 juli niet doorging.
Het kabinet wil het bedrag ook de komende jaren bevriezen.

Ik vind: schaf kinderbijslag maar af.
Het is te zot voor woorden dat alle werkenden belasting betalen, en dat de mensen met kinderen daar dan weer geld van terugkrijgen.

En zo wordt er nog veel meer belastinggeld verkwanseld, en bezuinigen ze soms op dingen waarvan ik juist vindt dat er meer geld bij moet.
Tijd voor een hervorming!

We moeten gewoon elk jaar, in plaats van die vervelende belastingpapieren, een ander formulier thuisgestuurd krijgen.
Daarop staan dan alle punten waar belastinggeld naar toe gaat, en dan mogen we zelf invullen wat we nuttig vinden.

Op die manier wordt het geld eerlijker verdeeld.

Zo pleit ik voor meer geld naar kunst en cultuur en niks meer naar het leger.
Meer voor de publieke omroep, niks meer voor de hare majestijd de koningin en aanhangels.
Meer voor behoud van historische panden, niks meer naar dierproefboerderijen.
Meer naar bejaardenzorg en geen kinderbijslag meer!

Anderen vullen het wellicht anders in.
Dan heeft plassterk geen bokshandschoenen meer nodig, maar moet hij het nederlandse volk overtuigen hoeveel geld hij wil, en waar het precies aan besteed gaat worden.
Net als alle andere geldverdelers.

En wat men gestemd heeft heeft men gestemd, en daar moeten ze zich dan maar bij neerleggen.
Ik ben eigenlijk wel reuze benieuwd wat dat op zou leveren.

Rene Vrijdag 21 Augustus 2009 at 12:00 am | | Smurf

21 reacties

Terrebel

“Het is te zot voor woorden dat alle werkenden belasting betalen, en dat de mensen met kinderen daar dan weer geld van terugkrijgen.” Grappig dat je ervanuit gaat dat alleen werklozen kinderen hebben!

Er gaan zelfs stemmen op voor het afschaffen van de kinderbijslag zodat mensen vanzelf minder kinderen krijgen. Het probleem daarbij is dat er dan op een dag helemaal niemand meer is om de pensioenen te betalen voor de werkenden van nu. Wat stel jij voor om dat probleem op te lossen?

Kinderbijslag zou niet nodig zijn als een ieder voldoende inkomen had om voor zichzelf én voor de kinderen te zorgen. Maar dat zal wel een utopie blijven.

Een deel van mijn inkomen gaat vrijwel rechtstreeks de AOW-pot in en dat terwijl ik niet eens oud ben! Bovendien betaal ik een premie voor ziektekosten en betaal daarmee de zorg die jij zou krijgen als je bijvoorbeeld je been zou breken bij het werk. Niet dat ik je die ellende toewens, hoor. Zeker niet! Maar waarom is het wél eerlijk dat ik jouw gebroken been betaal of het pensioen van jouw (groot)ouders en is het niet eerlijk dat jij een (overigens veel kleiner deel!) betaalt aan een tegemoetkoming voor mijn kinderen? Ik ben zelf niet chronisch ziek maar betaal wel mee aan de zorg van chronisch zieken. Ik noem dat sociaal.

Kun je dat even uitleggen alsjeblieft?
Alvast bedankt!

Terrebel, (URL) - 21-08-’09 02:11
Mo

De reactie van Terrebel had de mijne kunnen zijn. Je gaat er inderdaad van uit dat alleen werklozen kinderen hebben. Ik kan niets met dit logje.

Mo, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 07:22
Me!

Dit drukt alleen frustratie uit. Want wie betaald straks voor jouw zorg. Ja, mijn kinderen… en dan ben ik niet eens werkeloos.

Me!, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 07:28
Di Mario

Ik ben toch bang dat ik het met de bovenste drie eens ben. Voor de kinderbijslag hoef ik geen kinderen te nemen. Dat is niet zo´n vetpot. We leven nou eenmaal in een land waar we zoveel mogelijk samen oplossen en betalen.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 07:49
<span class='registered'>Marco</span>

Terrebel heeft het heel mooi verwoord.

Marco, (URL) - 21-08-’09 08:02
CasaSpider

In Duitsland zijn berekeningen gemaakt die aantonen dat het land over een jaar of 20 vergrijsd is. Er MOETEN nu kinderen bij komen. Daarom krijgen vrouwen die nu zwanger worden heel veel tegemoetkomingen alsmede ook een groot bedrag ineens. Kinderen zijn van veel grotere waarde dan de Publieke Omroep en een monumentaal pand, kinderen zijn onze (ja, ook de jouwe) toekomst!

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 08:22
Redstar

Kinderbijslag moeten ze afschaffen voor iedereen die genoeg verdient. Net zoals de hypotheek rente aftrek, en de subsidies die sommige mensen eindeloos kunnen blijven aanvragen. De verkeerde groepen worden nu extra benadeelt omdat het kabinet moet bezuinigen ivm die crisis. De speculanten en de banken zijn gered over de hoofden van de minder bedeelden in onze maatschappij..

Redstar, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 08:46
Mannie

Als we de keuze aan de mensen over gaan laten vinden we niets meer zo goed dat we er wat voor over hebben.

Mannie, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 08:52
Erwinius

Maar dan ben ik mijn baan kwijt, als de kinderbijslag wordt afgeschaft!!! Plus dat het maatschappelijk wel nuttig is. De samenleving is er niet mee gediend als kinderen op groeien voor galg en rad. Plus dat Nederland in rap tempo vergrijst. Wie betaalt onze AOW straks? Ik vind dat er wel een stimulans voor het krijgen van kinderen mag zijn om zo de vergrijzing nog enigzins tegen te gaan

Erwinius, - 21-08-’09 09:03
karin

Lekker kortzichtig logje. Krijg ik hetzelfde gevoel bij als van mensen die kinderen uit het dagelijkse leven willen bannen (“geen kinderen in restaurants/winkels/bioscopen etc”) en nog erger. Mijn kind kan later jouw bakker/verzorger/dokter/ober/vul maar in zijn en daar kan je dan alleen maar dankbaar voor zijn.

Neemt niet weg dat ik wel nieuwsgierig ben naar de uitslag van je ludieke invulactie. Kon nog weleens heel verrassend uitpakken. Misschien iets voor Maurice de Hond?

karin, (URL) - 21-08-’09 10:04
Chantal

Kinderbijslag is ver achterhaald en moet op de schop, ik pleit voor alleen een bijdrage voor mensen die het echt nodig hebben… en dan buiten hun schuld om in die situatie zijn gekomen…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 11:03
Leibele

We moeten naar een economie toe die geen subsidie regelingen en belastingingen meer kent.Een solidaire economie.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 12:06
Frank

Kinderbijslag afschaffen vind ik te ver gaan. Aanpassen aan inkomen zoals hier al eerder gereageerd vind ik prima.
De mensen met de meeste financiele draagkracht moeten gewoon een groter stuk van de maatschappij dragen. Dat vind ik gewoon eerlijk.

Frank, (URL) - 21-08-’09 15:01
francky

hier toont men aan dat het solidariteitsgevoel volledig verdwenen is onder de mensen. Ik betaal geen belasting voor degenen die iets hebben die ik niet heb en ieder moet zelf maar zorgen dat hij er komt. Elk voor zichzelf met andere woorden. Keiharde realiteit.

francky, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 17:12
ReneSmurf
“Het is te zot voor woorden dat alle werkenden belasting betalen, en dat de mensen met kinderen daar dan weer geld van terugkrijgen.” Ik beweer dus nergens dat alleen werklozen kinderen hebben!
ReneSmurf, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 20:02
Elmar

Het kan denk ik geen kwaad om het krijgen van kinderen te stimuleren in deze tijd van vergrijzing,
maar dat kan vast ook op een andere manier dan via de kinderbijslag.
Fijn weekend!

Elmar, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 20:41
Erwinius

Maar naast de kinderbijslag, kennen wij ook het Kindgebonden Budget. Deze is wel inkomens afhankelijk, dus mensen met minder geld, krijgen meer. Maar ben het met Franky eens. De Sociale Verzekeringen en voorzieningen zijn ooit in het leven geroepen als gevolg van een “solidariteitsgevoel”. De christenen en socialisten hebben zich daar in het begin van de vorige eeuw sterk voor gemaakt. Helaas zijn er tegenwoordig nog weinig mensen die weten wat Solidair betekent, laat staan dat ze het zijn..

Erwinius, (URL) - 21-08-’09 20:51
jager

Wij krijgen nog 1 jaar kinderbijslag en daarna ben ik het helemaal met je eens, afschaffen! hahahha.

jager, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 21:20
Liesbeth

ik was er toch wel blij mee als ik het kreeg, die tijden zijn helaas voorbij;)

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 23:57
frank103

De individuele burger is niet in staat goede keuzes te maken, vandaar dat de regering voor je beslist waar de belastingopbrengsten naar toe gaan. Jouw blogje geeft dat weer eens goed aan, waar lees ik zorg, wegen etc?

frank103, (URL) - 22-08-’09 11:39
Terrebel

“Het is te zot voor woorden dat alle werkenden belasting betalen en dat alle tijdelijk werkloze schilders daar dan weer geld van terugkrijgen.”

Dit is gewoon ene plagerijtje van mij, uiteraard maar geeft wel beknopt weer dat ook ik betaal voor andere mensen, net als jij. Tenzij jij voor het principe bent:“Iedereen moet voor zichzelf zorgen en wie dat niet kan heeft pech.”

Sorry dat ik de zinsnede verkeerd begrepen had. Natuurlijk zijn er ook werkenden met kinderen. Gelukkig maar. Vraag maar eens aan je ouders of zij bereid zijn de voor jou gekregen kinderbijslag in het geheeld te storten op rekening van de VPRO zodat die leuke programma’s kan maken. Zouden zij daartoe bereid zijn? Zou jijzelf daartoe bereid zijn? Ik denk dat je dan toch opeens al dat geld zelf wil houden, ook al heb je het niet nodig (gehad).

Terrebel, (URL) - 22-08-’09 14:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.