De Politie

NCRV`s Rondom10 ging over haat tegen de politie:

Een grote groep jongeren heeft een diepe en grenzeloze afkeer ontwikkeld tegen de politie.
Alles lijkt geoorloofd om agenten te treffen.
Die kunnen zich vaak alleen met hun dienstwapen opgefokte jongeren van het lijf houden.


Zoals altijd bij een discussie, iedereen heeft zijn mening, en zijn oplossing, en boel weten het niet.
En aan het eind zijn ze er nog niet uit, en dat zal ook nooit gebeuren.
Toch heb ik gekeken, en wil ik mijn kijk op dit onderwerp even wereldkundig maken:

Ik moet niks hebben van de politie.
Ik heb altijd het idee dat politieagenten machtswellustelingen zijn, die wel even willen vertellen wat wel en vooral niet mag.
Als ik politie zie ontwijk ik ze, als het even kan.
En als ze achter me rijden ben ik altijd bang dat er spontaan mijn achterlicht het niet doet, en dat ze me dan aanhouden en bekeuren.
En met mijn fiets ga ik er ook niet graag langs.

Hoewel ik alles altijd netjes voor mekaar heb en me keurig aan de regels houdt.
Er kan eens een keer iets niet kloppen.

Ik pleit voor minder blauw op straat, dan heb ik ook minder dat onbehaagelijke gevoel.
En mijns inziens moeten ze zich zeer terughoudend opstellen bij evenementen waar veel mensen op af komen.
Volgens mij werkt vriendelijkheid altijd beter dan strengheid.

Zo, en nu verneem ik graag uw ervaringen en of meningen.
Rene Zondag 27 September 2009 at 12:00 am | | Smurf

21 reacties

francky

soms heb je inderdaad van die heethoofden bij de politie die denken dat iedereen voor hen op de knieen moet, maar gelukkig zijn er ook andere, die soms wel moeilijk te vinden zijn.

francky, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 08:10
Redstar

8 jaar geleden kwam ik van een late avonddienst naar huis, en werd toen rond een uur ‘snachts aangehouden. Mijn hele auto werd doorzocht onder het mom dat er wat gebeurt was en dat ze alle voertuigen moesten controleren. Toen ik aangaf dat ik 12 uur gewerkt had en graag naar huis wilde, werd daar niet naar geluisterd. SIndsdien mogen ze wat mij betreft een eind opzouten, want ze hielden me een uur van mijn bed vandaan. Bij voorbaat streng zijn werkt ook niet volgens mij.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 08:13
Me!

Ik mis ook de vriendelijke oom agent op straat. Een vriendelijk woord voor de normale burger kan er tegenwoordig niet meer af.

Me!, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 09:29
Mo

Ik heb soms het idee dat wanneer mensen een uniform aantrekken zij dan meteen meer macht willen uitoefenen op mensen. Nee, politie, daar heb ik ook niets mee. Maar minder blauw op straat? Wat is het alternatief?

Mo, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 09:42
Jetje

Geef mij oom agent de wijkvertrouwde politie maar terug. En hij kan me in het weekend niet vaak genoeg door de straat lopen.
Helaas zijn er evenementen waar groepen klojo’s op af komen waardoor de aanwezigheid van politie echt nodig is. Dat er dan een hele groep zich tegen de politie keert en er zeer geweldadig tegen wordt vind ik verschrikkelijk. Mocht ik erachter komen dat één van mijn kindjes zich daar ook aan schuldig maakt, dan geef ik ze hoogstpersoonlijk aan.
Ik wilde zelf bij de politie. Helaas ben ik afgekeurd. Ik was te lief. Nou ja, als je dan toch afgekeurd moet worden, dan is dat een mooie reden, toch?

Jetje, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 10:22
Mannie

Volgens mij valt het wel mee en waar ze het dan over hebben zijn degene die zich zo groot voelen met een pakkie aan. En als je niets fout doet valt het over het algemeen allemaal wel mee

Mannie, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 10:27
Leibele

Je wilt niet weten hoe de maatschappij er uit zou zien zonder die dienders. Stel je eens voor dat het volk zelf wel voor orde zou zorgen.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 11:27
ria

Mijn wader was politie. Een gewone man die zijn beroep uitoefende en dat zal nog wel zo zijn. Die jongeren moet misschien wat respect bijgebracht worden.

ria, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 11:48
Annemarie

Tsja politie… Ik wil zo graag in een fuik rijden ofzo, maarja ik tref ze dan weer nooit…

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 11:53
Elmar

Ik heb niets tegen de politie. Ze doen over het algemeen gewoon hun werk.
Deden die hooligans dat ook maar, en waren ze maar eens niet uit op geweld maar gewoon op gezelligheid.

Elmar, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 12:33
Thérèse

Een beetje heb ik soms ook wel dat zelfde gevoel als jij, het gevoel dat je meteen denkt: “Oei ik zal toch niks fout doen?”
Maar het is goed dat ze er zijn, weet ik wel, als ik mijn verstand laat spreken.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 13:36
joanna

Politie: je vriend en helper. Nu is het vandaag de dag zo, dat die image niet meer mogelijk is in onze gezelschap, tja, dan is het makkelijk om een beroepsstand alles negatieve in de schoenen te schuiven.

joanna, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 13:49
Hater

Wat een kansloos logje weer

Hater, - 27-09-’09 13:51
Di Mario

Ik heb eigenlijk alleen maar goede dingen met ze meegemaakt.
Maar ik weet niet komt door mij of door hunnie.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 16:20
Marco

Meer blauw op straat, maar dan niet om automobilistje te pesten of andere slappe zaken te doen maar om de burger te helpen waar dat nodig is. De wijkagent moet terug de wijk in, niet op een kantoortje in de wijk maar op straat in de wijk.
Minder blauw op straat zorgt alleen maar voor meer ellende. Vervelend dat jij je ongemakkelijk voelt maar voor de rest van de maatschappij is het alleen maar goed dat ze er zijn, al moeten ze wel beter hun werk gaan doen.

Marco, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 17:52
Bartacus

Tot je een keer in het nauw gedreven wordt door een groep mensen die je een kopje kleiner willen maken en oom agent je komt bevrijden … Dan zijn ze denk ik wel welkom ?

Bartacus, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 19:56
tagrijn

Enig idee hoe de stad eruit zou zien zonder politie? Als iedereen en alles vrij zijn gang kan gaan? Dit kan je nooit menen.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 20:47
travel

de politie is je beste vriend en dat moet sterk naar voren worden gebracht.

travel, (URL) - 27-09-’09 22:52
Petronella

Ik ben te weinig met politie in aanraking gekomen om er een oordeel over te hebben. Ik heb wel een keer rechercheurs op de stoep gehad n.a.v. een moord die de dag ervoor gepleegd was. Toen ik vertelde dat ik wist dat er een moord gepleegd was reageerden ze heel fel met een “Hoe weet u dat?” en had ik bijna de neiging om een alibi te zoeken. Ik had erover gehoord bij de school waar ik mijn kinderen naartoe bracht.

Petronella, (E-mail ) (URL) - 28-09-’09 15:33
Jolie

Misschien zou een universitaire politie-opleiding ook andere mensen trekken, en zouden de corpsen wat meer zijn opgebouwd uit àlle lagen van de bevolking. In mn studietijd heb ik als schoonmaker op een politiebureau gewerkt, en het maakte op mij de indruk dat de achtergrond van de agenten weinig gevarieerd was. Meer variatie sluit vast beter aan bij “het publiek.”

Jolie, (E-mail ) (URL) - 28-09-’09 17:14
hanscke

Je lijkt mijn echtgenoot wel, die heeft exact dezelfde ideeën. Ik ben zelf wat milder tav de politie. Ze doen ook maar hun werk, en velen van hen ook zo goed mogelijk. Jij schildert toch ook naar beste kunnen neem ik aan.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 28-09-’09 22:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.