Cultuur

'Chantal' heeft de volgende reactie geplaatst:

Cultuur mag van jou ZWAAR gesubsidieerd, en voetbal afschaffen, soms volg ik je niet hoor... (en op zich zeg ik hiermee niet dat ik voetbal op deze manier goedkeur, maar jou volg ik soms niet).


Daar gaan we dan: het verschil tussen voetbal en cultuur.
Ehm..

Ik vind ZWAAR gesubsidieerd nogal overdreven, ik vind alleen dat we niet cultuur kapot moeten bezuinigen.
Ik vind dat overal evenveel op bezuinigd moet worden, niet op het één wat meer en het ander wat minder.
Eerlijk alles delen, eerlijk alles even zwaar bezuinigen!

Voetbal = ook cultuur.
En het is ook maar net wat men onder cultuur verstaat.

Er gaat veel te veel geld in het voetbal om, geen enkel mens is zoveel meer waard dan een ander.
Er is geen clubliefde meer, men gaat daar spelen waar het meeste geld te halen valt.
Zo vind ik dat iemand die speelt voor FC Groningen een Groninger moet zijn, en niet iemand uit Scandinavie die de FC gebruikt als spingplank.
Daarom vind ik dat we sowieso geen subsidie moeten spenderen aan zoiets als het voetbal.

Overigens, Chantal, je mag mij dan wel niet volgen, dat lijkt me nog geen reden niet je eigen mening over het onderwerp te geven, of denk je dat je reactie niet langer mag zijn dan één enkel zinnetje?

Het koningshuis zou men ook als cultuur kunnen zien, en dat vind ik geen enkele cent waard.
Dus hierbij weerleg ik het idee dat ik vind dat men alle cultuur zwaar zou moeten subsideren.
Ik probeer om duidelijk te zijn, en scheve beelden zet ik graag even recht.

Weg met de koningin, lang leve de republiek, iedereen onder de Balkenendenorm!

Rene Donderdag 12 Mei 2011 at 6:00 pm | | Smurf

veertien reacties

J@n.

Maar dan aub niet in de plaats van het koningshuis een president!
Neem een voorbeeld als Italië, dat wil je toch niet beleven, hoewel het in België ook niet alles is.
Nee, dan hebben we het hier toch zo slecht nog niet getroffen, hoewel met Rutte…….

J@n., (URL) - 12-05-’11 19:04
 hanscke

Ach, ik vind zoiets als maxima zo vertederend. Je weet hoe ik er verder over denk, het koningshuis vind ik levende cultuur en wil ik houden, maar als er bezuinigd moet worden moet er ook op deze folklore bezuinigd worden. Dat dan weer wel.

hanscke, (URL) - 12-05-’11 19:15
Hanry

Tja, de 1 is voor een koningshuis de ander is tegen een koningshuis.
Ik ben voorstander van het koningshuis.
Echt wel ;-)

Hanry, (URL) - 12-05-’11 20:34
Di Mario

Nou..ik zou best die bakellendenorm willen verdienen hoor…

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 12-05-’11 21:16
Leibele

Cultuur is het geheel van gemeenschappelijke verworvenheden en waarden.kennis en inzicht op het vlak van het geestelijk en zedelijk leven.de wetenschap.de kunsten.de mens-en wereldbeschouwing. Kunst en sport zijn daar een onderdeel van en beiden zijn belangrijk. De sport is echter in staat om voor een zeer substantieel deel betaalt te worden door de mega-opbrengsten van de beroeps sporters. Kunst leent zich daar niet voor omdat daarmee de vrijheid van de kunstenaars in het geding komt.

Leibele, (URL) - 12-05-’11 21:25
Thérèse

Ik vind het wel grappig, hoor dat je via zo’n reactie dit onderwerp nog eens aankaart, maar ik weet niet wat te zeggen omdat deze discussie eigenlijk al geweest is. Ik wil alleen toch dit even roepen: Leve de Kunst, hiep hiep hiep HOERA.

Thérèse, (URL) - 12-05-’11 21:47
jager

Ok meningen, weg met die balkenende norm, lang leve het koningshuis en opzouten met nutteloze cultuur uitingen. Nee ik stem geen pvv….

jager, (URL) - 12-05-’11 22:17
Sjoerd

Iedereen boven de balkenende norm is natuurlijk een utopie. Vooral als je daar de hele wereldbevolking bijpakt. Maar het zou wel leuk zijn als je met elk beroep evenveel zou kunnen verdienen. De schilder wordt dan rijker en de arts die eerst jaren moet studeren armer…

Sjoerd, (URL) - 12-05-’11 22:43
Bertie

Dream on, Rene!

Bertie, (URL) - 12-05-’11 23:24
Terrebel

Toevallig had ik vandaag een discussie met een PVV-stemmer over of carnaval al dan niet cultuur is en dus zou moeten worden afgeschaft. PVV’ers willen tenslotte geen geld meer stoppen in cultuur. Zeggen ze. Behalve natuurlijk wanneer het gaat om uitingen van cultuur die zij persoonlijk belangrijk vinden. Zoals bijvoorbeeld carnaval, Koninginnedag, bepaalde programma’s op radio of TV en hun eigen favoriete sport. Hoewel de betreffende PVV’er carnaval zegt te haten en het van hem mag worden afgeschaft vindt de PVV-Limburg dat “De Nederlandse Cultuur” behouden moet blijven. Zeer inconsistent in mijn ogen maar wel heel menselijk: mensen zijn namelijk van nature hypocriet.

Terrebel, (URL) - 13-05-’11 00:21
gerdaYD

Op een klacht die ik naar onze tevelisiezender schreef dat onze cultuurzender die eigenste cultuur steeds weer van de baan schoof om sport uit te zenden, kreeg dik dit laconieke antwoord: sport mevrouw, is óók cultuur. En gij nu!

gerdaYD, (URL) - 13-05-’11 08:43
Bart

Leve de Koningin !

Bart, (URL) - 13-05-’11 12:47
madbello

Wat dacht je om het woord ‘subsidie’‘ gewoon af te schaffen.

madbello, (URL) - 13-05-’11 15:19
madbello

HI HI, niet alleen het woord subsidie moet worden afgeschaft, het hele subsidiesysteem moet op de schop, weg ermee en back to the basic ;-)

madbello, (URL) - 13-05-’11 17:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.