Ja, maaR of dat nou weRkt

WINSCHOTEN/PEKELA – De website Oostgrunn.nl moet, volgens initiatiefnemer Leo Hoogma, hardnekkige vooroordelen over Oost-Groningen de wereld uit helpen.

Op de nieuwe website kunnen de ervaringsdeskundigen nu zelf vertellen wat het gebied in hun ogen is.
Hoogma is zelf ‘import’, zoals mensen die van elders komen en zich in Oost-Groningen vestigen doorgaans worden genoemd.
Hij was direct enthousiast over de rust en de gemoedelijkheid in de regio.
Vooraf had hij ook die vooroordelen.

“Ik vond dat niet zo raar, want vanuit de media kreeg ik alleen maar die eenzijdige beelden voorgeschoteld.
Er wordt mijns inziens te veel gepraat over Oost-Groningen als achterstands- en krimpgebied.
Ik wil juist de sterke kanten van het gebied benadrukken.
Het mooie landschap.
De mentaliteit van de mensen….”


Het gaat dus om deze website: http://oostgrunn.nl/

Nu vraag ik me af, welke vooroordelen?
En waarom iemand met vooroordelen zich hier gaat vestigen?

Ik snap die vooroordelen niet zo, ik heb ze in elk geval niet, ook niet van andere gebieden des lands.
En ik vraag me ook af wat iemand bezielt om juist die website te bezoeken.
Ik bedoel, iemand met vooroordelen wil die toch bevestigd zien?
En iemand zonder vooroordelen heeft zo`n website niet nodig.

Vreemdheid.


En nu vraag ik aan u, mijn lezers, wat denkt u over Oost Groningen?

Rene Donderdag 29 November 2012 at 6:00 pm | | Smurf

tien reacties

frank-103

Ik heb helemaal geen beeld bij Oost Groningen, of bij west, zuid of noord groningen. Groningen is bij ons vandaan een eind rijden en ik heb er niets te zoeken.

frank-103, (URL) - 29-11-’12 21:03
Sjoerd

Ik vergelijk het een beetje met Limburg, in de Randstad en Midden Nederland zijn we boeren en achtergebleven gebied. Zelf genieten we van de plaats waar we leven en hoop ik nog lang mogen werken…

Sjoerd, (URL) - 29-11-’12 21:28
tagrijn

Ik heb geen mening over oost-Groningen om de doodeenvoudige reden dat ik van de provincie alleen de hoofdstad ken. Je kunt ten slotte niet overal geweest zijn. Hierdoor hoef ik volgens jou dus niet op je link te klikken.

tagrijn, (URL) - 29-11-’12 21:47
jager

Groningen oost? is er dan ook een west en zuid dan ?:P

jager, (URL) - 29-11-’12 22:01
Terrebel

Dus eigenlijk is het een beetje als met sporten: wie geblesseerd mag niet sporten en wie gezond is hoeft niet te sporten.

Terrebel, (URL) - 29-11-’12 22:42
oma

Ha Rene,

‘import’ kom je ook hier tegen, het is meestal de groep die alles onder de loep willen nemen. oma

oma, (URL) - 29-11-’12 22:56
Albert y Mara fotoblog

Oost Groningen is voor ons hetzelfde als Noord Friesland. Wel eens geweest met een toerrit van de MG Car Club Holland, maar omdat wij allebei werk hebben in het centrum van Midden Nederland niet zo snel de behoefte om daar te gaan wonen. Dit in tegenstelling tot Zuid Limburg. Als je daar bent, waan je je in het buitenland met al die heuvels en dat heeft voor ons allebei charme. Daar een tweede huis zouden wij best leuk vinden. Misschien toch maar eens Spanje verkopen. Wie weet!
O.T. Zie één na laatste log over het item “Bottle (fles) in The Thursday Challenge.
Groetjes Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 30-11-’12 10:18
rietepietz

Wat ik denk over Groningen …? O ja , daar woont Renesmuf …. dat is eigenlijk het enige dat in me opkomt .
Ik kom zelden “hoger in Nederland dan Drente ,maar de keren dat ik in Friesland was ( en dat is voor mij vergelijkbaar met Groningen ) toch teveel “platteland” voor een stadsmens als ik ben !

rietepietz, (URL) - 30-11-’12 17:30
Leo

Beste ReneéSmurf,

Leuk dat je een topic van Oostgrunn.nl hebt gemaakt. ik lees met plezier de reacties.
Ik kan je het antwoord geven op je vragen
1. Nu vraag ik me af, welke vooroordelen?
De vooroordelen staan in mijn tekst die jij hebt, maar het gaat vooral over de vooroordelen van verloedering, ongemotiveerdheid van de mensen en het uitgestorven gat wat het dan zou moeten zijn. Ik zie Oost Groningen als een prachtige regio, maar dat had je al begrepen :-)

En waarom iemand met vooroordelen zich hier gaat vestigen?
IK heb geen vooroordelen, laten we dat voorop stellen. Ik ben hier komen wonen voor de rust/ruimte, het lekkere wonen en de file vrije wegen. De negativiteit wat ik hoor, wordt geuit door media en mensen die ik spreek. En dat vind ik jammer want ze zouden eens moeten weten hoe heerlijk het hier is. Parkeren voor je huis kan je hier nog gratis, zonder een half uur te hoeven zoeken om maar een voorbeeldje te noemen.

En voor de mensen die geen mening of geen idee hebben over Oost-Groningen, ook daar willen we wat aan doen met de website! Hopelijk brengen op die manier meer mensen een bezoek aan de regio, of gaan ze hier misschien wel eens op vakantie! Waarom naar Spanje als je je eigen land nog niet eens gezien hebt? (Tja voor het klimaat, dat dan weer wel…)

Fijn weekend iedereen!

Leo, (URL) - 30-11-’12 22:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.