DuuR

De Nederlandse sporters krijgen 30.000 euro voor een gouden medaille, 22.500 euro voor zilver en 15.000 euro voor brons.
Voor een tweede medaille gaat daar eenderde af.

Dat is de Nederlandse cultuur.
We maken verschil tussen de mensen.
Mensen die wel meedoen maar niks winnen zijn eigenlijk niks waard.
Het gaat om de winst.

En wie twee of drie wordt, prima, die krijgt ook een heleboel geld, maar niet zoveel als de nummer 1.

Degene die het wagen om zonder medaille terug te komen worden niet uitgenodigd door de majesteiten.
Nee, dat is alleen voor de winnaars.

En nu weet ik ook wel dat die beloningen worden betaald door de NOCNSF, maar dat geld moet toch ergens vandaan komen.

Vandaag vroeg de minister of een aantal schoolbestuurders vrijwillig wat loon wilden inleveren.
Zij verdienen veel te veel, en als ze een beetje minder krijgen is dat nog steeds veel te veel, maar dat valt dan binnen een bepaalde norm.
En die norm geldt dan ook alleen voor de publieke sektor.
Commerciele bedrijven mogen zichzelf gewoon blijven verrijken.

Wat is dat nou voor een regering die goedkeurt dat zulke buitensporige bedragen worden uitgekeerd, waar ik dit logje mee begon?
Ik geef ook maar meteen het antwoord: onze regering.

Gekozen door het volk.

Rene Donderdag 20 Februari 2014 at 10:22 pm | | Smurf

achttien reacties

frank-103

Nee, die bedragen die NOC-NSF betaalt aan sporters die 1e, 2e of 3e worden, worden betaald door sponsors als Heineken, daar heeft de regering helemaal niets mee te maken! De bedragen die een Nederlandse sporter krijgt voor een medaille schijnen erg laag te zijn ten opzichte van het buitenland, wisten ze op de radio te vertellen. Ook is het voor die sporters gewoon hun werk, en kan je het beter vergelijken met de bonussen die bankiers krijgen en de commissies die verkopers krijgen.

frank-103, (URL) - 20-02-’14 22:51
Hans

Van de sporters dacht ik ook niet dat ze door de overheid worden betaald, graaiers in het onderwijs wel.
De minister moet ze gewoon korten, zo simpel is het, niet het handje boven het hoofd houden.
Mensen met een uitkering worden ook gekort als ze niet aan de eisen voldoen. Hans

Hans, (URL) - 20-02-’14 22:57
Leidse Glibber

inderdaad die bedragen worden door het bedrijfsleven betaald en het is natuurlijk wel zo dat die sporters alles opgeven voor hun sport en dus geen normale baan kunnen hebben dus ten dele afhankelijk zijn van de sponsors.

Leidse Glibber, (URL) - 20-02-’14 23:05
Di Mario

Ik weet niet wie het geld betaald voor die sporters, maar volgens mij stonden wij op nummer negen van de lijst met het meeste geld voor een medaille. Dat is toch aardig hoor voor een landje in crisis. Maar topsport is natuurlijk ook gewoon een baan. en die sporters proberen natuurlijk wel binnen te zijn voordat ze klaar zijn met sporten.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 20-02-’14 23:27
Marjolijn

Grotendeels wordt topsport betaald door het bedrijfsleven, dat is wel een verschil met de graaiers die door de overheid betaald worden.

Marjolijn, (URL) - 21-02-’14 04:47
Karel

mogge Rene
alles is al gezegd hier boven , en ik ga met hen mee die zeggen zo het is , dat bij de topsport van vandaag de dag de sponsoren , die buitensporige bedragen betalen , en dan is een gouden plak nog maar heel weinig vergeleken met zeg het winnen van het Wimbelton tennis

Ja Maastricht is een bezoek zeer zeker waard
ik ga zo slapen
geniet de dag

Karel, (URL) - 21-02-’14 07:47
klaproos

ik word er akelig van Rene als je bedenkt dat er nog steeds mensen honger hebben..
waar praten we dan over…

en leerkracht zijn is ook een topsport

klaproos, (URL) - 21-02-’14 08:52
John

De NOCNSF krijgt een deel subsidie van het rijk dacht ik ja.
Wat bestuurders in de publieke sector verdienen is schandalig. En ze willen niet eens naar beneden. Zij verdienen dat geld door ons belastingbetalers, en ik vind het ronduit schandalig.
En wat Dien zegt (klaproos)

John , (URL) - 21-02-’14 09:19
Sjoerd

Ik ben het er mee eens dat de mensen die door onze belastingelden worden betaald, een gelimiteerd bedrag mogen krijgen, en niet meer dan gebruikelijk is. Dat sporters worden betaald die een olympische medaille krijgen vind ik onterecht. Of iedereen een bijdrage of niemand… De inspanning is toch gelijk.

Sjoerd, (URL) - 21-02-’14 09:23
boerin zonder naam

De sport, of het nu topsport is of recreatie haalt zijn geld uit reclame. De borden langs de stadion waar de namen van bedrijven op staan. Ook de toelevering van de kantine is veelal voor een vriendeprijsje, zolang het merkje op de bierglazen en de onderzettertjes mag staan…..
De Olympische ploeg zit in het Holland HEINIKEN House. (zelfs ik maak nu even reclame: kassa!) In Nederland zegt iedereen braaf die drie woorden na; kijk je echter naar een buitenlandse zender (België, Duitsland, CNN) dan heeft men het over een feest in het Holland House Géén sponsor!
Onze regering vindt het prima dat we wat meer gaan bewegen, om ons overgewicht kwijt te raken, maar in de kantine van de sportclubs vindt men het geweldig om ons weer wat aant e zien komen, da’s goed voor de financiën.
Wat betreft die schoolbestuurders; Die kunnen het makkelijk doen met een half lerarenloontje. Ze zullen vast nog wel ergens anders in een bestuur zitten ook (het zijn veelal van dat soort baantjesjagers), en daar krijgen ze vast ook nog wel wat centjes.
Net als bestuurders van banken…. Die kunnen ook wel wat inleveren, Of ze moeten wat ze meer verdienen als een ander onmiddellijk uitgeven in de maatschappij om de econmie te stimuleren.

boerin zonder naam, (URL) - 21-02-’14 09:25
gerdaYD

Wat er bij mij maar niet in gaat is dat sport zo goed betaald wordt, als je wint tenminste. Kunstenaars en wetenschappers die iets bereiken mogen naast het potje graaien…
OT: bedankt voor je reactie, van een vakman zoals jij is het een groot compliment!

gerdaYD, (URL) - 21-02-’14 10:46
Daan

De top-sporters krijgen ook nog bergen subsidie voordat ze naar de spelen mogen om te trainen en nieuwe talenten op te leiden, naast de sponsoring wat ook nog wel wat opbrengt in ieder geval een pak en een paar schaatsen. En het volk maar juichen!! Brood en spelen zijn het, al duizenden jaren en het volk slikt het nog steeds….. als de geschiedenis ons iets leert: we leren het nooit!

Daan, (URL) - 21-02-’14 14:33
Han

Het geld verdienen is als een rode draad door de sport verweven!

Han, (URL) - 21-02-’14 15:41
rietepietz

het is één van de redenen dat ik niet de behoefte heb de sporters toe te juichen, ze doen ( tegenwoordig) gewoon hun werk ! vervelend is wel dat ik er zonder dat ik dat wil aan meebetaal door de sponsoring van het bedrijfsleven. Het ergert me, net zoals het me ergert dat over het paard getilde voetballers via sponsoring door mijn bank, met een deel van mijn geld, dik betaald worden zonder het mij zelfs maar te vragen .Ik zou zéker nee zeggen.sporters en voetballers moeten hun salaris halen uit de intree gelden die kijkers moeten betalen.
Als de kijker niet wil betalen is er dus eigenlijk geen behoefte aan dit soort wedstrijden.

rietepietz, (URL) - 21-02-’14 17:47
Thérèse

Gut, dat wist ik helemaal niet. Het lijkt dus ook hier allemaal om geld te draaien. Ik had het kunnen weten.

Thérèse, (URL) - 21-02-’14 20:19
lien

Daar heb ik nooit bij stilgestaan, dat ze er zoveel extra mee verdienen. Nu kan ik me ook wel voorstellen dat iemand zuur kijkt als hij/zij minder goed presteert dan verwacht. Maar toch denk ik dat het voornamelijk om de eer gaat, de prestatie op zich. Maar zelf ben ik helemaal niet sportief dus ik kan er niet echt over meepraten. Ik verbaas me ook over sporten zoals snowboarden en bobsleeën waar Nederlanders aan meedoen. In eigen land kunnen ze nauwelijks trainen op die indoorbanen, ze moeten er dus echt voor naar het buitenland. Dat moet ook maar kunnen allemaal.

lien, (URL) - 21-02-’14 22:35
Mirjam Kakelbont

Met verbazing heb ik alle reacties gelezen. Dankzij jouw blog ben ik ineens heel veel wijzer geworden :D

Mirjam Kakelbont, (URL) - 23-02-’14 20:30
hannyvbrummen

Oh nu begrijp ik ook waarom de verwende kinderen zo teleurgesteld waren toen ze geen goud haalden, maar zilver. Dat betekent minder inkomsten…

hannyvbrummen, (URL) - 24-02-’14 17:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.