Spijtig

Soms word ik helaas niet altijd even goed begrepen, vandaag ga ik proberen daar eens duidelijkheid in te verschaffen.
Neem van mij aan dat ik erg van webloggen hou, zelf logjes maken maar ook andere weblogs lezen, reageren en reacties krijgen.
Het leukste vind ik het als iemand een totaal andere mening heeft dan ik, het liefst eentje die er haaks op staat.
Die reactie kan ik dan weer gebruiken om mijn visie en standpunt nog beter te verduidelijken.
Het is eigenlijk een eer als ik een reactie gebruik en het is geensinds mijn bedoeling om iemand persoonlijk te pakken.
Sjoerd heeft de volgende reactie geplaatst:

Uiteraard mag je een eigen mening hebben, maar speel dit niet op de man of de vrouw.
Anders loop je het risico dat dadelijk niemand die mening meer wil horen.


Het is geensinds mijn bedoeling om een peroon aan te pakken, het gaat mij alleen om de mening.
Die mening daar wil ik wat mee, daar wil ik mijn visie op geven, niet op de persoon.Mirjam kakelbont heeft de volgende reactie geplaatst:

Je bent volkomen vrij mijn blog wel/niet te lezen.
Ik heb een eigen mening en stop die voor niemand onder stoelen of banken.
Dát is nou vrijheid van meningsuiting, René.
Leer er maar mee leven anders kun je net zo goed voor de staatsradio van Noord-Korea kunnen gaan werken…


Laat ik eerst even voorop stellen dat ik jouw weblog fantastisch vind.
En je mening zeer waardeer.
Ik vind het fijn voor je dat jij zo tevreden bent over de publieke omroep.
Ik vind dat diezelfde publieke omroep mij tegenvoordig zeer in de steek laat.

Dat jij houdt van weer, verkeer, stampende hits en oppervlakkigheid verbaasde me wel, want op je weblog ben je wel erg breedsprakig en neem je overal de tijd voor, maar op de radio duld je zoiets dus niet.
Ik zeg nergens dat ik iets heb tegen lulkoekbagger, ik hou daar juist van, vooral op de radio, maar ik had kennelijk beter flauwekul had kunnen zeggen.

Mijn mening was zeker niet tegen jou persoonlijk bedoeld, ik ging alleen tekeer tegen jouw mening.
Maar daar reageer je dan weer niet op, lees eens verder dan de eerste zin!

Op je eigen log vertel je dat ik een hele blog aan jou gewijd heb, dat is echter niet het geval, er staan streepjes, het gaat over radio, ik kom met mijn visie en argumenten, maar dat laat je allemaal liggen.

Je sluit af met de opmerking aangaande Noord Korea, dat klinkt een beetje als "Rot op naar je eigen land"
Dat kan je moeilijk zeggen tegen een Groninger, dus sluit je het maar zo laag bij de grond af.Rietepietz heeft de volgende reactie geplaatst:

Ik ben blij met je “up-date” al had je het allemaal zeker wel anders kunnen zeggen . Je keert de laatste tijd weer wat terug naar je botheid vanuit je begintijd. De lezers nemen jou zoals je bent, zonder je met botte regeltjes te beoordelen. Misschien is wat meer waardering voor “de lezer” wel op z’n plaats.Neem me vooral niet kwalijk.
Of neem me vooral juist wel kwalijk.
Zeg het me maar, dan kan ik weer zeggen dat ik mijn lezers zeer waardeer.

Ik geniet er erg van dat jij zo tegen zebraregenboogpaden bent.
Als iedereen het altijd maar met mii eens is zou pas saai zijn.

Ook als ik ergens een reactie plaats kan ik fel van leer trekken, neem dat toch allemaal met een korreltje zout, net als het leven zelf.

Rene Donderdag 08 Februari 2018 at 10:22 pm | | Smurf

elf reacties

די מריו

Dank je wel voor je uitleg Rene. Inderdaad ken ik je al enkele jaren en neem ik sommige reacties met een pak ehhh korreltje zout.

Love As Always
di Mario

די מריו , (URL) - 09-02-’18 07:08
ria

Maar dat weten we toch al lang.

ria, (URL) - 09-02-’18 09:58
willy

dat had ik zo wel begrepen René

groeten

willy, (URL) - 09-02-’18 10:13
Sjoerd

Kijk maar eens hoe lang ik al hier kom… Maar niet iedereen vat het zo op.

Sjoerd, (URL) - 09-02-’18 11:59
klaproos

:-) ohhhh Rene, écht tact is niet je middle name maar goed, ik ken je inmiddels een beetje beter, en ken je bedoelingen wel, maar heus, een beetje vriendelijkheid kan écht geen kwaad hoor,

Je weet niet wat er achter een blog schuilgaat, en dáár mag je gerust een beetje rekening mee houden,
en verder……. bloggen we heerlijk door, wel of geen bagger.. :-)

klaproos, (URL) - 09-02-’18 12:18
Rietepietz

Je zegt hier zelf al dat je beter flauwekul had kunnen gebruiken i.p.v. lulkoekbakker, waar het één een overwegend vriendelijke betekenis heeft kan het ander slechts als zeer negatief opgevat worden en dat is toch niet met een compliment in verband te brengen.
Voor de goede orde, het nut niet zien van een regenboogzebrapad ( en als jij het nut ervan kunt bewijzen graag, dus noem mij één iemand die door zo’n regenboogpad z’n mening heeft herzien) is toch heel iets anders dan het eens zijn met het feit dat er in sommige landen homo’s opgehangen worden. Dit is gewoon geldverspilling maar daar mag jij uiteraard anders over denken hoewel je meestal juist tegen geldverspilling bent.

Rietepietz, (URL) - 09-02-’18 15:54
Rietepietz

oeps moet lulkoekbagger staan

Rietepietz, (URL) - 09-02-’18 15:54
Marjolijn

Er gaan heel veel korreltjes zout in een kilopak….!

Marjolijn, (URL) - 09-02-’18 16:53
Francky

ik lees graag je meningen, maar kan er niet altijd tegen opkomen daar sommige stukken zoals de radiozenders in NL mij onbekend zijn. Ik wees een en ander over vlaamse zenders en kan daar dan iets over zeggen om te vergelijken.
Doe anders maar door zoals je gewend bent. Zij die je kennen komen terug en jij bent hier tenslotte de baas.
Groetjes.

Francky, (URL) - 09-02-’18 17:12
Villasappho

Ik vind je nog wel meevallen daarbij kan ik er zelf ook wat van en vind ik dat dingen via internet anders overkomen. Ik heb al ene dreigmail gehad door een blog die ik geschreven had. Heb niet veel van je botheid gemerkt, maar misschien delen we meningen of misschien lees ik de reacties elders maar weinig.

Villasappho, (URL) - 09-02-’18 18:13
Ricky zonder weblog

René, ga lekker door zoals je al jaren doet. Soms lekker bot, recht voor zijn raap. Ik mag dat wel, ook al ben ik het niet altijd met je eens. Ik lees hier nu al zoveel jaar, ik weet nog dat je vorige hond doodging, dat Quandy er kwam, en nu is hij alweer een hond op leeftijd. De tijd vliegt voorbij. En al die tijd lees ik hier bij tijd en wijle, om te zien hoe het je vergaat. Een eigen geluid, iemand die niet meehuilt met de wolven in het bos, maar gewoon zegt wat hij denkt. Ga alsjeblieft zo door. Waren er maar meer zoals jij. :)

Ricky zonder weblog, - 12-02-’18 12:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.