AfleveRingen van Plafond oveR de vloeR

Plafond over de vloer was een negendelige televisieserie van de VPRO geschreven door Wim T. Schippers die werd uitgezonden op woensdagmiddag om 15.30 uur van 12 maart 1986 tot en met 7 mei 1986. De afleveringen waren 19 tot 22 minuten lang. De televisieserie was een afgeleide van het al sinds 10 oktober 1984 bestaand radioprogramma Ronflonflon avec Jacques Plafond dat dezelfde middag om 17.00 uur werd uitgezonden. Dit is deel 6: "de verloren dochter" Met o.a. Wim T Schippers, Clous van Mechelen, Henk Pal, Truus Dekker, Mimi Kok, Kenneth Herdigein, Rob van Houten, Mies de Heer, Lex de Regt, Sjoerd Pleysier, Onno Molenkamp, Janine van Elzakker en Don Duys. Deze aflevering is uitgezonden op woensdag 16 april 1986.


Het is toch grappig wat ik soms zo tegenkom op youtube.  Ik tikte Wim T.Schippers in en kwam zomaar wat afleveringen van Plafond over de vloer tegen, een televisieprogramma dat gemaakt wordt ter promotie van een radioprogramma, uniek in Nederland, en misschien wel op de hele wereld.

Het is op zich natuurlijk ook al uniek dat alle afleveringen van het radioprogramma Ronflonflon online staan, des te leuker dat het afgeleide televisieprogramma daarvan ook online beschikbaar is.
Helaas niet alles, maar wel een groot gedeelte, waaronder deel 6 die hier boven staat.

Rene Vrijdag 22 Februari 2019 at 10:22 pm | | Smurf
Gebruikte Tags:

vier reacties

די מריו

Ik keek vroeger al bijna geen tv. Dat is nooit veranderd. Maar ik heb wel dit programma even gekeken. Ik had het nog nooit gezien.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 23-02-’19 07:50
Hanry

Er is inderdaad op youtube veel oude TV fragmenten te vinden.
Best leuk om inderdaad doorheen te gaan

Hanry, (URL) - 23-02-’19 11:15
Suske

Goed dat er iets als Youtube bestaat waar je oude programma’s en muziek kan terugvinden.

Suske, (URL) - 23-02-’19 12:42
Rietepietz

20 minuten is me te lang gezien het onderwerp, ik ben geen fan van de heer Schippers. Maar je kunt inderdaad echt veel oude zooi vinden op het internet.

Rietepietz, - 23-02-’19 17:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.