Youtube

Zwembad op de camping.Een standbeeld in het dorp.Ubachsberg, een mooi fietsbaar dorp, ik ben door alle straatjes en steegjes gefietst.En op elke kruispunt staat een kruis.Ik nam even pauze bij dit bordje dat heel mooi aangaf waar ik overheen keek.
Vroeger dacht men dat dit het hoogste punt van Nederland was, want vanaf hier kon men over de Vaalseberg heen kijken.  Tot ze meten konden en dingen deden met Amsterdamse peil berekenden ze dat het drielandenpunt tevens het hoogste punt van Nederland is, en niet hier waar de Molen op de top staat en van weide omtrek te aanschouwen is.En dit is die molen, die in de jaren 40 eens opgebrand is en in de jaren 50 weer herbouwd, en vanaf hier was fietsen vooral afremmen in plaats van omhoog ploeteren.Dit komt dan ineens een beetje plotseling over en dat is het dan ook wel.Op zich heb ik niks met begraafplaatsen, maar deze is toch wel bijzonder en we waren toch in de buurt en ik wilde het dan ook wel eens zien.Dit betreft de Amerikaanse begraafplaats Margraten.En ik heb mijn best gedaan wat leuke foto`s te schieten, en vele heb ik weggegooid, maar deze haalden wel mijn weblog om aan u te tonen.Dit betreft mijn vakantie in Limburg, wat zolang doorgaat als het duurt.

Rene Donderdag 06 Augustus 2020 at 8:20 pm | | Smurf

vijf reacties

Rietepietz

Met dit warme weer is natuurlijk de eerste foto het meest aantrekkelijk. Heerlijk zo’n zwembad .
Dat kruis langs de weg is wel een heel mooie.

Rietepietz, (URL) - 06-08-’20 21:38
Hans

Een afwisselende blog, zo geniet je volop en dan de confrontatie.
Begraafplaats Margraten is zeker indrukwekkend, zoveel slachtoffers van de oorlog. Hans

Hans, (URL) - 06-08-’20 22:01
Noortje

Ik ben een paar keer op die begraafplaats geweest. Ook een keer toen ik een georganiseerde wandeltocht in Margraten maakte. Ik vond het daar zeer indrukwekkend.

Noortje, (URL) - 06-08-’20 22:17
די מריו

Indrukwekkend, elke keer weer als ik het zie. Zo’n begraafplaats met zoveel doden van de oorlog. Wel grappig dat men er achter kwam dat het niet het hoogste punt was. Dat vind ik wel humor. Dat zwembad, dat zal vast niet de hele dag zo leeg zijn geweest.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 06-08-’20 22:42
Frank 103

Er is een boel te zien in Limburg, zo op jouw blog te zien. En dan ben je de zlsm nog vergeten.

Frank 103, - 07-08-’20 18:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.