XitteRend LimbuRg

Hoop doet leven en het is altijd fijn om te lezen, ongeacht of het de waarheid is of niet, want dat kan niemand weten.  Uiteindelijk loopt het met niemand goed af, maar dat is ook wel weer goed.Ik bevond mij in Valkenburg een de Geul en genoot van de mooie geveltjes en de bloemenpracht.In het centrum was het te druk om foto`s te maken, en ik zag ook niks leuks genoeg, maar toen ik onder de Grendelpoort uit 1335 was doorgelopen was en aan de overkant eens terug keek bleek dat toch wel leuk genoeg.In de gemeentegrotten was heel veel te zien, waaronder meer dan honderd jaar oude kunstwerken.En omdat ik eerder dit jaar het Melkmeisje in Delft had gezien en ik haar hier weer zag kwam ze op de foto.Op naar het Kasteel van Valkenburg, een ruine.
We stonden eerst te wachten in de rij waarvan ik dacht dat het voor kaartjes kopen was, maar het bleek de lift te zijn.  En inverband met de maatregelen mogen er niet te veel mensen in de lift.  Boven weer de handen reiningen en middels een automaat een kaartje kopen en daarmee door de automatische slagboom.
Maar dan ben je ook op een plek die prachtig mooi moet zijn geweest, in zijn gloriedagen.Dit was het uitzicht.  En dan vind ik het mooi om dan zo te gaan staan dat het waarschuwingsbordje er ook goed op komt, er staat in drie talen het bevel niet met stenen gooien.  Dat lijkt me volkomen logisch, en ik denk dat het bordje er niet voor niks staat.Het kenmerk van Valkenburg, en dichterbij als dit kan ik niet komen.Nadat we de ruine uitgestuurd zijn omdat het etenstijd was zijn we maar een hapje gaan eten.In Colmont staat een bidkapel uit 1946, uit dankbaarheid dat het gehucht geweldloos is bevrijd.Ik vouwfietste er regelmatig langs, en soms zag ik een kaasje branden.

Rene Woensdag 05 Augustus 2020 at 8:20 pm | | Smurf

zeven reacties

Hans

Niet alles komt goed, ook al klinkt het geruststellend.
Valkenburg en omgeving is mooi.
Werden jullie de ruïne uitgestuurd, zeker voor de volgende groep bezoekers ruimte te geven. Hans

Hans, (URL) - 05-08-’20 21:49
די מריו

Toch wel een mooie omgeving moet ik zeggen. Niet de foto’s die je in een gids zou zien, maar dat bevalt me wel.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 05-08-’20 21:51
Liesbethblogt

Och ja Valkenburg het is er zo mooi zou wel weer terug willen.

Liesbethblogt, (URL) - 06-08-’20 15:18
Rietepietz

Die grotten zijn inderdaad wel een bezoekje waard, er is veel te zien. Het kasteel zal vroeger heel mooi geweest zijn, nu is alleen nog maar mooi. het uitzicht mooi.

Rietepietz, (URL) - 06-08-’20 15:24
ria

Mooie foto’s met mooie blauwe luchten. Altijd fijn als je vakantie hebt.

ria, (URL) - 06-08-’20 16:13
Frank 103

Valkenburg en het kasteel zijn leuk, de lunch maakte het bezoek zo te zien helemaal de moeite waard!

Frank 103, - 06-08-’20 16:25
Noortje

Bij het zien van je foto’s komen er allemaal fijne herinneringen boven. Ik was er heel vaak met mijn man.

Noortje, (URL) - 06-08-’20 19:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.