Xantippe

Ik leer zo nog eens wat op mijn eigen log. (zie vorige reactiedoos)
Mijn reacties zijn interesanter dan mijn stukjes, maar das alleen maar mooi.
Vanavond kreeg ik tijdens een msn gesprek met Bjorn een ingeving.
Ik vroeg hem een woord te noemen en daar zou ik over loggen.
Hij wilde dan ook een logonderwerp van mij.
Ik ga nu wat typen over Drugs en hij over radio

Daar ga ik:

Drugs zijn middelen die remmend werken op je ingebouwde rem.
Ik hoef dat niet, ik ben zo al vreemd genoeg.
Drugs kost ons handen vol geld.

Als je het wil kopen is het duur.
En de overheden die dat de wereld uit willen helpen zijn ook bakken met geld kwijt.

Kortom, drugs horen bij de mens.
Hier in Nederland wordt softdrugs gedoogd, dat vind ik een goede zaak.
Mensen die willen blowen blowen toch wel.
En er wordt overal ter wereld geblowd.
Laat die mensen toch.

Harddrugs is een ander verhaal.
Het sloopt je lichaam, je kan niet meer zonder en al snel bestaat je hele bestaan uit scoren.
Je moet elke dag opnieuw weer aan geld zien te komen, en dat kan door middel van diefstal en beroving.
Als je wordt opgepakt kom je al of niet na gratis onderdak weer vrij, en begint het gedonder opnieuw.
Ik ben van mening dat we de harddrugs verslaafden gewoon gratis hun dagelijkse portie moeten verstrekken.

Wat vinden jullie?

Rene Maandag 22 September 2003 at 10:45 pm | | Smurf

achttien reacties

Dolinda

Tja mensen die me kennen weten wat ik ga zeggen dus nu weer al die verslaafde op een eiland zetten en verplicht laten afkicken!!!

Dolinda, (URL) - 22-09-’03 22:58
K-Noord

En wie gaat dat dan weer betalen, kost ook handen vol geld:D

K-Noord, (URL) - 22-09-’03 23:04
keekstar

zouden we ze niet eerst helpen met afkicken? lijkt me beter. Dan hoeven we ook niet van die dure drugs te verschaffen.

En even over blowen hè…. dat is wel leuk als je het een keertje doet. Maar te vaak en te veel zorgt ervoor dat je een korte termijn geheugen krijgt. Ook een beetje vervelend

Mag ik je een volgende opdracht tot schrijven geven? Dan krijg je het onderwerp ware liefde.

keekstar, (URL) - 22-09-’03 23:14
Bjorn

Euhm ja. ik geen drugs nodig.. ben zo al gek genoeg net als Renesmurf dus :)
Maar.. ja mensen hun harddrugs geven? nee.. die mensen moeten geholpen worden en niet verder de stront in worden geholpen, soft drugs.. daarvan vind ik beleid hier in Nederland goed!

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 22-09-’03 23:15
Sandra

Je gaat lekker, Renesmurf, al bijna bij de Z :) Maar met je tweede zin ben ik het niet eens. Je stukjes zetten op z’n minst aan tot nadenken (of een zoektocht op internet ;)), dus: hoezo ‘Mijn reacties zijn interesanter dan mijn stukjes’? ;-) Ik lees en reageer in elk geval met veel plezier.

Sandra, (URL) - 23-09-’03 00:17
Tinmar

Tja, ik heb een heel andere mening. Verslaving moet de wereld uit:Drugs, Alcohol, Sigaretten, Gokken. Je kunt alles wel gaan legaliseren, omdat je te belazerd bent een oplossing te zoeken. Er gaat iets aan vooraf, aan die verslavingen en dat moeten we met zijn allen aanpakken!

Tinmar, (E-mail ) (URL) - 23-09-’03 00:31
*S*uusje

Ik vind dit een hele moeilijke al weet ik wel geen gratis verstrekking maar hoe dan wel met de harddrugs…

*S*uusje, (E-mail ) (URL) - 23-09-’03 04:16
B@rt

Ik heb altijd een mening, maar dit keer weet ik het echt niet. Voor wel of niet gratis verstrekken is veel te zeggen, maar hoe je de verslaafde nou ECHT helpt…… Géén idéé

B@rt, (URL) - 23-09-’03 14:34
Aars

Gratis ok, maar dan wel gelijk een overdosis…

Aars, (URL) - 23-09-’03 19:14
karin

Ik ben er nog niet over uit. Ik ben van mening dat de mensen die drugsverslaafd zijn ook een kans moeten krijgen om “gewoon” te leven. Maar negen van de tien keer willen ze dat zelf niet. Op zich ben ik anti drugs…ik hou niet zo van middelen om jezelf verslaafd te laten raken en je karakter te laten veranderen…

karin, (URL) - 23-09-’03 19:32
Erwin

Gratis lijkt me niet zo slim. Beter is legaliseren en dan flink belasten. Net als tabak en alcohol. Dan kunnen andere bezuinigingen geschrapt worden.

Erwin, (URL) - 23-09-’03 20:22
Rene

Gratis is idd niet zo slim, legaliseren met mate, ik denk dat er dan gewoon in iedere coffeeshop meer toezicht moet om alles te controleren enzo, als het gratis moet zijn, betekend het dat wij er ook voor moeten betalen, dus alles word wéér duurder…

Rene, (URL) - 23-09-’03 20:39
Esther

O, wat een moeilijk onderwerp, heb zelf geen ervaring met drugs maar iemand in m’n naaste omgeving wel en als ze diegene het gratis verstrekken dan is ie er binnen de kortste keren geweest, zal het dan niet helemaal verkeerd gaan? De keerzijde is dat ze niet meer hoeven roven en stelen dat is weer het voordeel ervan. Renesmurf ik vind dit zo moeilijk!! :-?

Esther, (URL) - 23-09-’03 21:02
roowlant

Afgelopen september vierde ik m’n 1 jarig jubileum ‘gestopt met blowen na 14 jaar’ en ik kan me af en toe nog steeds voor m’n kop slaan dat ik niet 10 jaar eerder ben gestopt..!

roowlant, (URL) - 24-09-’03 08:54
B@rt

Mijn reacties zijn minder interessant dan jouw stukjes ?? :-)

B@rt, (URL) - 24-09-’03 13:07
kim

ik ben ook aan het stoppen maar het gaat zo moeilijk ik blow als zo’n17 jaar
ik wauw dat ik er nooit aan was begonnen.
wat ik ook doe ik kan het niet laten.
ik rook nu ook veel meer sigaretten.en ben de hele dag boos.

kim, - 23-08-’04 21:47
peter

jullie moeten zorgen voor een legalisering van dat spul, een verslaving kan niet behandeld worden door het gratis verschaffen van nog meer spul. men moet zorgen voor een betere methode om het drugsprobleem te behandelen, en geen om het drugsprobleem nog erger te maken. en dit geldt voor alle drugs. het leven is al zo kort waarom het nog korter maken??? geniet en sport elke dag dit is de beste tip die ik je kan geven

peter, (E-mail ) - 19-09-’04 12:47
sophie

ik ben ervoor om het wel te legaliseren; minder geweld en minder “rotzooi” en minder stelen… dat zijn dan weer de voordelen!

sophie, (E-mail ) - 03-11-’04 09:44