De W van Waarachtig...je spelletje werkt goed

Ik heb Bumble nog steeds als gastlogger. Dat zit zo: Meneer zijn log doet het weer, maar zijn uitlegpost over het hoe en waarom moet een week bovenaan blijven staan. Wel jammer voor hem. Zijn terugkeer werd breed uitgemeten op linkdumpsites als Retecool en Volkomenkut. Dat leverde hem 2117 bezoekers op. Als hij niet mag updaten houdt hij ze nooit vast. En hij had nog wel groot nieuws te melden. Dus zette ik mijn log maar weer open. Ik ben toch zo makkelijk. Dus, beste mensen, die post over Niky en die taart zijn  niet van mij. Dat u het even weet. Ik ben goed van vertrouwen, en altijd bereid mensen te helpen. Tja, dat is vragen om problemen. Ik plaats gemakkelijk banners. Voor Sudesh die naakt ging zitten, en voor Niky die kennelijk in nood zat. Ook de buttons van Marmod tegen online geweld plaatste ik, maar dat was eigen initiatief.  En ik kreeg ook ooit nog een Smurf Award van haar. Dat alles is te zien her en der op deze site. Buttons die je echt verdient zijn de leukste. En al surfend kwam ik terrecht bij Jelmer. En die heeft een leuke actie. Weblogs die zich aanmelden worden door Jelmer getest op Integratievriendelijkheid   en moet voldoen aan de volgende regels.

1) de log moet in het Nederlands geschreven zijn

2) er mag niet dreigen dat de log door te veel achterstandsmensen wordt bezocht
3) de log is niet islamitisch

Ik plaatste aldaar in de comments :

1: Ik maak veel taalfouten.
2: Ik weet niet wie er komen.
3: Mijn log is in het geheel niet religieus.
Mag ik meedoen?


En opeens kreeg ik mail van Jelmer.

Ja, ook jouw weblog is integratievriendelijk! Gefeliciteerd!
Je kunt het keurmerk ophalen op http://www.jelmer.info/ en op je site plaatsen

Groeten
Jelmer


Kijk, dat is nou fantasies. Ik ben goedgekeurd. En onderstaand keurmerk is volkomen legaal.Wel vervelend om tegen die zalmkop aan te kijken, maar hij is ook een van de grootste praatjesmakers. Ik ook natuurlijk, maar van een heel andere orde.

Rene Dinsdag 02 December 2003 at 5:45 pm | | Smurf

25 reacties

Sanshine

Ik heb de mijne ook geplaatst maar twijfel of ik wel voldoende spelfouten maak.

Sanshine, (URL) - 02-12-’03 19:08
Paul

Gefeliciteerd dan maar.
Ik pleit echter voor een minder vissige banner.

Paul, (URL) - 02-12-’03 20:03
DJ Patrick

Is het niet ‘Deze log is integratievriendelijk’? Of heb ik een taalachterstand?

DJ Patrick, (E-mail ) (URL) - 02-12-’03 21:01
tinmar

hehe, gefeliciteerd met de overwinning.;)

tinmar, (URL) - 02-12-’03 21:01
B@rt

Inderdaad, Zalm heeft gestudeerd ;) ;)

B@rt, (URL) - 02-12-’03 21:19
ludopi

Hé Smurf, gefeliciteerd!!!

ludopi, (E-mail ) (URL) - 02-12-’03 21:28
Marmod

Zo zeg alweer een onderscheiding ……

Marmod, (URL) - 02-12-’03 21:35
Niky

Intergreren is goed! :D

Niky, (E-mail ) (URL) - 02-12-’03 21:37
Kees

Mijn log is vast integratievriendelijk, maar die zalmkop hoef ik niet. Hij kan beter flipperen.

Kees, (E-mail ) (URL) - 02-12-’03 21:55
Daan

Lang mijn site zonder bekendheid gehad, sinds kort openbaar weblogreiziger. En ik kòm me toch een shit en ingewikkelde toestanden tegen… Poeh hee…

Daan, (URL) - 02-12-’03 22:43
Linda

Op deze manier krijg je een hele verzameling onderscheidingen zeg,

Linda, (E-mail ) (URL) - 02-12-’03 22:48
Brigitte

Gaat goed zo!! Gefeliciteerd.

Brigitte, (URL) - 02-12-’03 22:57
Esther

Gefeliciteerd hoor!!!

Esther, (URL) - 03-12-’03 00:06
Sannet

Toe maar weer. Maar ik blief geen Zalm.

Sannet, (URL) - 03-12-’03 00:30
cruler

ik moet Zalm niet, maar Islamitische scholen ook niet, afschaffen wat mij betreft.

cruler, (URL) - 03-12-’03 01:18
jwl

Laat die Jelmer vooral bij mijn weblog wegblijven. Wat denkt ie wel.

jwl, (URL) - 03-12-’03 08:55
Sandra

Nee, Zalm kleurt niet bij mijn log… Maar jij gefeli hoor!

Sandra, (URL) - 03-12-’03 09:20
Emmy

Wie denkt Jelmer wel dat hij is, zomaar even een onderscheiding uitdelen… Niet eens origineel mmer

Emmy, (E-mail ) (URL) - 03-12-’03 10:07
kurai

hmm.. dacht dat ik hier al gecomment had :(

nja…

valt me op hoeveel mensen zo weinig tijd steken in een best leuk idee, maak er dan ook iets moois van, geef ook tekst en uitleg erbij… ipv alleen maar zoveel mogelijk bannertjes willen verspreiden zodat er heel wat weblogs met een lelijke banner zitten opgescheept en je eigen site allemaal lompe eendags hits krijgt

kurai, (E-mail ) (URL) - 03-12-’03 13:59
Albert

Wel lachen, die banner! Es kijken of wij hem ook kunnen krijgen…

Albert, (URL) - 03-12-’03 14:15
elise

Als er één woord is waar ik een hekel aan heb, dan is het aan ‘integreren’. Niet om de gedachte die er achter zit hoor, die is zelfs heel goed. Maar gewoon om al die drama’s die zich er omheen afspelen, de regelmaat waarmee het woord valt en de never ending discussies waarmee het gepaard moet gaan…

elise, (URL) - 03-12-’03 16:49
kevin nugter

Fun!

kevin nugter, (E-mail ) (URL) - 03-12-’03 20:21
CiNNeR

De bedoeling ontgaat mij echt volledig hier. Waarom mag de log niet Islamitisch zijn (en wat moet ik daar eigenlijk onder verstaan?) En wat is de award-waarde als iedereen alleen aan die voorwaarden moet voldoen? Wat doet Zalm in die banner?

CiNNeR, (URL) - 04-12-’03 04:41
kurai

integratie betekent idd niet ‘niet islamitisch’
dat zou eerder assimilatie zijn dan integratie, de banner zelf is wel een vorm van integratie, waar zalm samengaat met een in een burka gehulde vrouw…

een echte integratie vriendelijke site zou in verschillende talen zijn opdat er zelfs een leermoment in kan zitten..

kurai, (E-mail ) (URL) - 04-12-’03 10:28
Jelmer

Als aanstichter van dit alles; tIs misschien handig om even te kijken waarnaar ik refereer. Het referentiekader in deze is namelijk de speech van Gerrit Zalm op het VVD congres afgelopen week, waarin hij de hetze tegen de islamitische scholen, ingezet door integratiedeskundige Ayaan Hirschi Ali, voortzet. Zonder aan artikel 23 van de Grondwet (vrijheid van onderwijs) te komen, wil hij islamitische scholen verbieden omdat die niet goed zijn voor de integratie. De onderwijsinspectie heeft onderzocht hoe het er op islamitische scholen aan toe gaat en constateert weinig reden tot paniek. Maar dat willen de VVD prominenten niet horen.
De enige in de fractie die dat wel wil horen is onderwijswoordvoerder Clemens Cornielje, en gelukkig wat andere buiten het parlement opererende VVD prominenten. Zie: http://forum.volkskrant.nl/weblog/storie..
Waar het dus om gaat is dat, sinds 11 september 2001 en sinds Fortuyn heeft geroepen ‘er komt geen islamiet meer in’, iedere nuance over integratie weg is. Het is islamitisch (onderwijs), dus t is fout…
Vandaar het keurmerk; ik ben het met Kurai eens… de eisende manier hoe er momenteel gepraat wordt over met name de islam, is niet een vraag naar integratie, maar een bijna dwingende oproep tot assimilatie. Cinner merkt terecht op; wat moet ik onder niet-islamitsich verstaan. Ik weet t niet; en Zalm en Hirschi Ali ook niet.
Kortom; het keurmerk voor integratievriendelijkheid is wel een felicitatie waard, de achtergrond voor waarom zo’n satirisch keurmerk moet worden opgezet is des te schrijnender…

Jelmer, (URL) - 04-12-’03 12:14