Renesmurf.nl

Het vorige logje was dus van Dark Rain, mijn zondagse gastlogger.
Waarom hij dit poste weet ik ook niet, ik zie ook nergens echt een reden staan.

Theo Van Gogh is doodgeschoten door een individu, een gek.
Theo was een filmmaker met een mening, een harde mening.
Hij noemde de Islam achterlijk, en moslims geiteneukers.

Maar wat is een mening?
Een religie achterlijk noemen is geen mening, dat is een belediging.
ALs je moslims geiteneukers noemt begint er geen dialoog.
Daar maak je mensen juist kwaad mee.
En Theo van Gogh wilde geen bewaking.
Maar haalde wel het bloed onder de nagels van onze moslimlandgenoten vandaan.
Er hoeft meer eentje te zijn die gek is in zijn hoofd en een wapen te pakken en heel Nederland staat op zijn tenen.
Ik praat het niet goed, ik keur het af, zoals ieder weldenkend mens.

Tegenwoordig lijkt het wel of onder dat je onder het mom van vrijheid van meningsuiting alles maar mag zeggen!
Rene Dinsdag 02 November 2004 at 5:11 pm | | Smurf

35 reacties

Jeanette

Nee, dat mag niet. Maar de straf kan nooit de dood zijn.
Op die manier kun je nooit meer iets zeggen en help je iedere vorm van democratie en dialoog bij voorbaat om zeep.

Jeanette, (E-mail ) (URL) - 02-11-’04 18:59
Marco

Hij ging ver in zijn woorden, vaak te ver, maar hij was iemand met een mening. En iemand met een mening die anders is dan die van jou vermoord je niet, daar ga je mee in debat. En ja, er hoeft maar eentje zo gek te zijn en een wapen te pakken en heel Nederland staat op zijn tenen. En terecht dat we op onze tenen staan. Op zo’n manier gaat de democratie naar de klote en kunnen we onze vrijheid van meningsuiting wel vergeten. En dat is iets waar ik tegen vecht, met woorden. Iedereen heeft recht op zijn mening en het recht om die te verwoorden, niemand heeft het recht om een wapen te pakken!

Marco, (URL) - 02-11-’04 19:29
Ri@& Bert

Als iedereen doodgeschoten wordt in Nederland met een uitgesproken mening over Buitenlanders is Nederland binnenkort dun bevolkt(dit kan en mag toch niet }

Ri@& Bert, (URL) - 02-11-’04 19:32
René

Ik vind het in feite een goede vent, die gewoon zijn mening zegt, hij heeft lef, ik vind het wel oke, maar niet te ver gaan, dat deed hij wel.
Fout, dat is zo.
Maar het zo erg afstraffen en hem te vermoorden? Dat vind ik niet kunnen…

René, (URL) - 02-11-’04 19:34
witchy

Ik vind het logje van dark rain een logje vol clichés nou bestaat het leven voor een groot deel uit clichés maar iedereen zegt dit, ook als het pietje van om de hoek was. Kijk naar de situatie, acties hebben consequenties. Nee het was niet goed en ja je bent een gek als je iemand vermoord hierom. Maar dan nog moet je de context niet vergeten. Ik vind dat renesmurf veel meer zegt dan dark rain in dit geval.

witchy, (E-mail ) (URL) - 02-11-’04 19:48
Arjan

If we tolerate this….?

Arjan , (URL) - 02-11-’04 20:00
Jimmy

Gevalletje eigen rechter spelen? Dan krijgen we heel snel nog meer zinloze moordpartijen of is dit misschien een gevalletje eerwraak?
Zinloos is nog steeds het woord wat het meest bij mij opkomt >-(

Jimmy, (URL) - 02-11-’04 20:03
MacPhisto

Natuurlijk mag iedereen onder deze grondwet ALLES zeggen! Als Theo Maassen het over de Koningin in haar bips neuken heeft, wordt hij toch ook niet door de Koningshuisgezinden afgemaakt? Als minister Zalm extra bezuinigingen aankondigt, slaat een bejaarde toch niet zijn schedelpan in met zijn looprek? En waarom die eikel van de AEL afschieten omdat hij een beetje loopt te zwetsen over het vieren van iedere gedode Nederlandse soldaat. Laat zulke oelewappers toch waaien. Iedereen hoort gewoon zijn zegje te kunnen doen. Of het nu onbeschoft, of welbespraakt is met onderbouwende argumenten. Wij hebben nog altijd vingers voor in onze oren te steken.

MacPhisto, (URL) - 02-11-’04 20:09
Jöran

Je kan het eens zijn met de man of niet maar daarom slacht je hem niet af.

Jöran, (E-mail ) (URL) - 02-11-’04 20:12
Coqui

weet je hoe sommige moslims ons noemen??? Da’s voor ons toch ook geen reden om ze af te schieten? Harde woorden zijn er inderdaad geweest maar dat gebeurt aan beide kanten. De Imams van de El tawheed moskee preken nog steeds ondanks de beledigende woorden en “meningen“die zij er op na houden…Theo van Gogh kan zijn mond niet meer opendoen…en dat vind ik zwaar k*t

Coqui, (E-mail ) (URL) - 02-11-’04 21:42
Iris

Ik vind het zo jammer dat mensen meteen in woorden vliegen als: Iemand die zei wat zoveel Nederlanders dachten.. Hij was uitgesproken in zijn mening, inderdaad.

Maar willen wij er even bij stilstaan, dat als islamitische mensen bijv. in een moske prediken over hoe slecht de westerse samenleving is, hoe achterljk wij zijn, wij dat willen onderzoeken? Wij islamitische scholen bijv. dicht willen gooien?

En dat sommige mensen vinden dat Theo van Gogh vaak een beetje te ver ging, dat zegt nog niet dat ze de moord goedkeuren, natuurlijk niet en natuurlijk is eigen rechter spelen niet goed. Dat zegt ook niemand.

Ik denk wel dat dit soort liquidaties voortkomen uit het feit dat de samenleving verhard en dat onder andere doet doordat iedereen maar met eigen meningen blijft gooien..

Iris, (E-mail ) (URL) - 02-11-’04 21:54
berta

Smurf: High Five!!! Alle Anderen, met respect:
Ik ben de juf van groep 2/3 op een basisschool in Amsterdam Noord.
Ongeveer 80 a 90 % van de kinderen is moslim.
Soms word ik er bang van wat er onder deze 5,6,7 jarigen leeft!!!
Niet te geloven…
Maar om ze op de manier van ‘geitenneukers’, of iets dergelijks te benaderen???
Ik denk,
dat je dan op een verkeerde manier bezig bent !!!

berta, (URL) - 02-11-’04 22:37
Danny

Hoi Renesmurf! Had op het vorige al gereageerd! Maar hier nog maals! Het wordt steeds erger hier in Nederland! Hoop echt dat we hier iets van leren en dat dit de laatste moord is en dat we gewoon elkaar respecteren en het kunnen verdragen dat ieder mens een eigen mening heeft! Dat zou toch mooi zijn?

Danny, (URL) - 02-11-’04 22:40
Brillie

Liquidaties? Waarom gebruiken mensen deze woorden? Het is gewoon vermoord zijn. Liquidaties is mij een woord dat geheel niet pas.

Trouwens je hebt overal geiteneukers. En daarmee bedoel ik ook onder de Nederlanders, Belgen, Gelderlanders… sommige freaks houden nu eenmaal van dieren sex.

Maar dat heeft niets met een geloof te maken. Ik blijf er bij dat er te vaak en te eenvoudig vanuit het geloof een moord gepleegd wordt. Maar dat is al eeuwen zo. En dat vind ik totaal niet goed.

Elke moord is er een te veel. Ook die op Theo. Hij mag dan wel zijn vreemde manier van meningsvormen hebben, maar daarom vermoord te worden…

Wat blijft is een toch een gestoorde man, die een moord begaan heeft. En die verdient een straf volgens de Nederlandse wet.

Brillie, (URL) - 02-11-’04 22:42
Ster

Wat er ook gezegd wordt: moord is nooit goed te praten! Je kan mensen wijzen op hun beledigende gedrag maar je doet dat niet door een moord te plegen.

Ster, (URL) - 02-11-’04 22:44
DeKLEINeMAN

U slaat de spijker op de kop. Dark Rain gaat wel erg uit van “vage” gissingen!

DeKLEINeMAN, (URL) - 02-11-’04 22:45
Bjorn

Ieder ze memning Theo zei wat veel mensen denken, Theo was eerlijk open, en zei wat hij dacht. Of hij ze nou geitenneukers of weet ik wat noemde of niet, hij vond dat en dat mag hij dus zeggen, dat kan/kon in Nederland. Iemand doodschieten omdat hij je een geitenneuker noemt? als ik naar me zelf ga kijken hoe vaak ik dan in een kist had moeten liggen. Dit valt niet goed te praten, Theo zei wat hij dacht en dat zouden meer mensen is moeten doen!

Bjorn, (URL) - 02-11-’04 22:47
Marco

@Berta: diezelfde jongetjes die jij les geeft hebben zelf ook een verdomd grote bek naar de Westerse vrouw. Ik heb het hier in Bergen op Zoom meegemaakt dat zo’n klein jochie naar een Nederlandse vrouw riep dat ze een hoer was. Dus laten we elkaar geen mietje noemen, zowel Nederlanders als moslims maken elkaar voor rotte vis uit.

Marco, (URL) - 02-11-’04 22:56
Irene

Goed zo, smurf.

Irene, (URL) - 02-11-’04 22:58
Marco

@DeKLEINeMAN: DarkRain gaat uit van gissingen? Ik denk dat hij verdomd dicht bij de waarheid zit dat Theo van Gogh vermoord is vanwege zijn uitlatingen over de islam. Waarom anders een pamflet in het arabisch? Deze moord is begaan omdat Theo van Gogh die film Submission heeft gemaakt en gezegt dat Mohammed een kinderverkrachter was.

Marco, (URL) - 02-11-’04 22:59
Cokie

Religie = narigheid, dat heeft de geschiedenis wel bewezen en zien we nog steeds om ons heen…. Nederland moet eens na gaan denken….. vraag me af en toe af wie er achterlijk is…..

Cokie, (URL) - 02-11-’04 23:04
Frankie

Ik ga me niet meer in deze discussie gooien, zometeen word ik nog door 6 kogels neergeschoten en na 2 keer doodgeschoten..

Frankie, (URL) - 02-11-’04 23:33
Jolanda

ik vond ook dat die te verging en was het meestal niet met hem eens…maar het mag ook geen reden zij om hem maar gewoon te vermoorden…en op zo’n beestachtige manier ook nog :-(

Jolanda, (URL) - 02-11-’04 23:33
Leibele

Het was een uiterst kalm uitgevoerde rituele slachtpartij zoals dat in gebruik is in Irak door Moslim Extremisten.We moeten de vrijheid hebben te kunnen zeggen en schrijven wat we willen.Zonder bang te moeten zijn.

Leibele, (URL) - 03-11-’04 00:29
Hansje

Smurf, jíj schrijft wat ik denk!

Hansje, (URL) - 03-11-’04 01:52
Koen

Het zijn gewoon een stel radicalen… Of dat nou nederlanders, marokanen of chinezen zijn maakt niet uit. Katholiek, moslim of boehist evenmin.
Verwijder alle radicalen uit de samenleving en het zal beter zijn.

Koen, (E-mail ) (URL) - 03-11-’04 09:37
Paola

ik schrik vooral van de achterliggende gedachte dat in me woekert… niet meer voor je mening uitkomen…kan dat niet meer? Ik weet het niet…ik denk er over na….

Paola, - 03-11-’04 10:18
Gert-Jan

Welkom in Nederland smurf, het land waar je je mening mag zeggen.

Hij zei laatst een varken te hebben die Allah heette, als ik een aap heb thuis en die noem ik God, raakt dan katholiek Nederland ook in paniek? Nee! Dus ik vind het nergens op slaan.

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 03-11-’04 10:39
kurai

De frustratie en antiwesterse houding zit te diep in een groot deel van de moslim, mensen als Theo signaleren dat, leggen hun vinger op de zere plekken.. door openlijk te praten over dit soort dingen, te praten in dezelfde boze tong als er over de westerse maatschappij wordt gepraat..

dit is alleen niet voor iedereen even duidelijk.. Provoceren om een onderwerp duidelijk te krijgen werkt niet altijd maar heeft wel vaak snel aandacht.. de problemen sudderen door, haat over en weer is nu flink aangewakkerd, meningen worden minder openlijk geuit en krijgen dus ook geen kans meer om genuanceerd te worden..

kurai, (E-mail ) (URL) - 03-11-’04 11:08
antje

kijk als iedereen iedereen gaat vermoorden omdat die het bloed onder je nagels vandaan haalt dan zijn wij met elkaar nog even bezig, dit is een vrij land, en je mag zeggen wat je wil, en sommigen gaan daar inderdaad ver in
Maar het getuigd wel van lef, hij zei dingen zo hij er over dacht, denk dat er veel mensen zij die een menig hebben, maar hel lef niet hebben het rechtstreeks te zeggen, en dat deed hij wel, maar dit is niet de oplossing, iemand zo omleggen om wat hij schreef of zei
Je hoeft het niet te lezen, en je hoeft hem niet te horen, zit een knop op je tv, en kollum hoef je niet te lezen

antje, - 03-11-’04 14:17
Ladyloela

In de grondwet staat nergens dat je iemand zomaar mag doodschieten.Dus, ik ben het met je eens.

Ladyloela, (URL) - 03-11-’04 19:02
sillyfish

Je mening blijven zeggen…dat is waar het om gaat!

sillyfish, (URL) - 03-11-’04 22:32
Iris

Hij zei laatst een varken te hebben die Allah heette, als ik een aap heb thuis en die noem ik God, raakt dan katholiek Nederland ook in paniek? Nee! Dus ik vind het nergens op slaan.

Er is een klein beetje een verschil hier: een aap en christendom hebben niets samen, terwijl een varken binnen de Islam een onrein dier is, dist is dus veel meer een belediging.

Iris, (URL) - 03-11-’04 23:02
Kitty

Ik vind het allemaal heel erg wat er is gebeurd. Ik mocht hem wel al ging hij af en toe te ver. Maar dat wist hij ook wel. Hij was een rebel, door mensen te provoceren wilde hij reacties uitlokken. En ik denk dan, wat is daar zo fout aan dat iemand jou geweld aan wil doen. Ga er gewoon verbaal lekker tegenin wanneer je het niet eens bent! Ook ik vraag me af wie de volgende is…..

Kitty, (URL) - 04-11-’04 06:50
Jeanne

twee zielen 1 gedachte – jij en ik.
komt niet vaak voor.

Jeanne, (E-mail ) (URL) - 04-11-’04 22:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.