Lekker dan..

In Iran zijn twee jongens van 17 en 19 jaar publiekelijk op een plein in Mashhad opgehangen, omdat ze seks met elkaar hebben gehad.
De twee zaten een jaar in voorarrest en zijn gedurende die tijd gefolterd en gemarteld. Zo kregen zij onder meer 228 zweepslagen.

In Iran geldt het islamitisch recht. De zogenaamde sharia die de doodstraf oplegt aan mensen van hetzelfde geslacht die sex met elkaar hebben.
Ook kunnen onder deze Iraanse strafmaat meisjes in de leeftijd van 9 en jongens in de leeftijd van 15 worden geëxecuteerd.

bron: PlanetOut Network

Dit is echt bizarre mensenrechten schennis! Leuk om te weten dat Mohammed B. en kornuiten de Shiara ook in de westerse samenleving willen doorvoeren!

De belangrijkste moslimleider van Australië, sjeik Taj Din al-Hilali, wil dat islamitische haatpredikers worden gedeporteerd om het land te ontdoen van fundamentalisme. Hij trekt daarbij een vergelijking met aids, meldden Australische media woensdag.

''Ze zijn net als een ziekte als aids en je kunt hen niet genezen met Panadol (een pijnstiller)'', aldus de geestelijke in ongekend harde bewoordingen over zijn radicale collega's. ''Een klein aantal moslims heeft inmiddels een ziekte in hun hoofd''.

De moefti wil dat gematigde moslimkrachten in Australië zich veel harder inzetten om jonge moslims te beschermen tegen de ''giftige'' teksten van de radicale imams. Al-Hilali wil zo snel mogelijk een verbod op moslimlectuur waarin tot haat en geweld tegen het Westen wordt opgeroepen.

Bron: ANP

Wat is jouw kijk op deze uitwassen en mensonteerende zaken onder de noemer "Islamitisch Recht"? En is dit iets waar je een geloofsovertuiging in zijn algemeen op aan kunt kijken? Of enkel een groep radicalen?

Ruben

Rene Vrijdag 05 Augustus 2005 at 12:00 am | | Smurf
Gebruikte Tags:

veertien reacties

RJ

Er zit nog een verhaaltje achter ruben. Er was een blog, mohootje.blogspot.nl (Is offline gehaald), waarop een moslim foto’s ervan op zette en zei dat nederlanders de volgende waren enzo.

Dit is een groep radicalen, ze NOEMEN zich moslims, maar zijn het zeker niet!

RJ, - 05-08-’05 00:06
rob

Ik hoop dat wij, Nederlanders, ook niet als geheel beoordeeld worden naar het gedrag van een paar idiote neo – nazi’s om maar eens een fris voorbeeld te noemen.

rob, (URL) - 05-08-’05 00:29
Kitty

Wat vreselijk van die twee jonge knullen ! Iran is inderdaad ook niet zo’n lekker land met zijn straffen.
Ik geloof zeker niet dat de islam slecht is, net zoals het Katholieke geloof niet slecht is. Het is hoe ze de bijbel of de koran uitleggen.
Het Katholieke geloof verbied ook homoseksualiteit, maar in de katholieke kerk waar ik kom zijn homo’s getrouwd.

Kitty, (URL) - 05-08-’05 09:09
Corinne

Ja dat is allemaal zo vreslijk daar in die landen…het is gewoon bizar hoe die lui denken….Ik denk dat het wel inderdaad die radicalen zijn want er is geen God(er is zowiezo géén god maar ja dat terzake)die dat soort dingen zou willen toch? Ik zeg wel net in die landen…maar het zit natuurlijk al overal…

Corinne, (E-mail ) (URL) - 05-08-’05 09:15
Chantal

Ik denk dat wij met onze cultuur dit nooit zullen begrijpen en goedkeuren, wij hebben volgens mij een veel bredere kijk op de maatschappij en respecteren mensen toch meer om wie ze zijn.

Chantal, (E-mail ) (URL) - 05-08-’05 11:18
roel pot

Ik vind geloof goed zolang je je erzelf aa kan ophouden, het je houvast geeft of iets dergelijks.
Geloof bij andere opdringen… fout.
Iemand veroordelen, om wat voor manier dan ook… fout.
Je mag best een mening hebben, maar om een ander dood te maken omdat hij mening niet deelt… fout.
Maar dat is mijn mening… goed… of fout ?!

roel pot, (URL) - 05-08-’05 14:20
Sillycrazyme

trekt zich terug in een onbekende woning tot de hele religie-ter-discussie-stellen-storm voorbij is en ze niet om de 5 seconden haar geloof hoeft te verdedigen*

Sillycrazyme, (URL) - 05-08-’05 14:38
Cornette

Het zijn uitwassen. Niet alles over één kam scheren svp. Ga hier eens op de Veluwe kijken.

Cornette, (URL) - 05-08-’05 15:17
vergifjuh

mijn mening ?

het zijn en blijven wilden die gewoon lekker in hun eigen bergen vooral zichzelf moeten blijven afmaken…
dan zijn we er het snelste van af…..
wordt kotsziek van als ik zulke dingen lees…..

vergifjuh, (URL) - 05-08-’05 20:18
Rob

als geloof zorgt voor gerotzooi aan andere mensen geloof ik er niet meer in.

Rob, (E-mail ) (URL) - 05-08-’05 20:36
Startrekfan

Bah bah..en niet normaal..:-(

Startrekfan, (URL) - 05-08-’05 22:35
DarkRain

Eindelijk een moslim die openlijk daden zoals deze in Iran afkeurt, eindelijk hij is één van de weinige die dit soort zaken als terreur tegen het westen afkeurd publiekelijk.
Als meerdere moslims zijn voorbeeld volgen zal er bij aanslagen niet zoveel haat tegen hen zijn en zullen zij die het moslim geloof nastreven maar zelf de grootste “fouten” maken eruit gefilterd worden, en kunnen ze worden opgepakt.

DarkRain, (URL) - 05-08-’05 23:04
Drubibu

Niet over klagen ,, als je te lang en te duidelijk klaagt en alsmaar roept dat dat niet kan , dan word er weer ingegrepen en dan ga je daar weer over zeiken .PS die twee mannetjes schijnen ook nog een dertien jarig jongetje te hebben verkracht .

Drubibu, (URL) - 06-08-’05 08:51
Renesmurf

Verkrachten mag daar niet, en dat moeten ze met de dood bekopen, in hoeverre die verkrachting waar is natuurlijk.
De straf is wel wat streng, maar als ze gelovig zijn zijn ze zo wel sneller bij god.
Dat soort landen, bizar, logisch dat er zoveel vandaan vluchten, daarom moeten we ook niemand terugsturen.

Renesmurf, - 08-08-’05 14:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.