Molen Edens

Er is weer van alles aan de hand in Winschoten.
En ik heb het idee dat Winschoten behoorlijk ver weg is voor Hilversumse begrippen.

Afgelopen week was het zover, waar ik al eens  eerder over logte is nu een feit, Molen Edens wordt verhoogt.(als u op voorgaande linkjes klikt weet u genoeg)

Molen Edens wordt met drie meter verhoogt, en van de week zijn ze begonnen met de eerste meter.
Dat ging gelukkig allemaal goed, en volgende maand krikken ze hem nog twee meter hogerop.
En ik zag er NIKS over op het Journaal!

En nu vond ik een schitterende site over die molen.

http://www.edensmolen.nl/
(En vooral dit houd ik goed in de gaten)

En zaterdag was weer de RUN in Winschoten, en ook daar was volgens mij niets over op de landelijke televisie.
Ook daar is een mooie site over:

http://www.runwinschoten.nl/ 

De RUN is Nederlands oudste ultraloop (1976) 100 km wedstrijd in ons land.
De wedstrijd wordt sinds 1976 op de tweede zaterdag van september gehouden.
De sololoop staat sinds 1995 ook in het teken van het officieel Nederlands Kampioenschap 100 km.

Nu vroeg ik me zo af, is dit alleen interesant voor Winschoters?
Of komt uw woonplaats er ook maar bekaait van af op de landelijke media?
En wat u van de site`s, de molen en de run vindt wil ik ook wel weten.

Rene Zaterdag 16 September 2006 at 11:00 pm | | Smurf

31 reacties

Kees

Mijn woonplaats… ja die komt wel eens in het landelijke nieuws… vooral op de laatste zaterdag van juni. En die run van Winschoten… pffff… wat een afstand.

Kees, (E-mail ) (URL) - 16-09-’06 23:38
wies

mijn woonplaats is vaak in het nieuws, vooral regionaal. ;). de molen vind ik mooi zat zo, die hoeft niet hoger, de run, lopen daar ook winschotenezen aan mee?
enne @kees: bestaat de nacht nog?

wies, - 16-09-’06 23:40
Eljo

Dat is werkelijk een vak apart. Misschien als tip voor 5 in het land of zo

Eljo , (E-mail ) (URL) - 16-09-’06 23:45
rob

Ik weet niet beter dan dat die RUN elk jaar aan bod komt in Studio Sport. Dus nog maar even 24 uur wachten…..

rob, (URL) - 17-09-’06 00:03
Chippie

Alles wat buiten de randstad en de vs gebeurt is per definitie geen nieuws…

Chippie, (URL) - 17-09-’06 00:22
Hansje

Over gebrek aan aandacht voor mijn woonplaats heb ik niet te kragen. Maar inderdaad vreemd dat ik nooit eens iets over Winschoten hoor.
En wat ik van de sites vond? Ik weet nu eindelijk waar het woord ‘opvijzelen’ vandaan komt – en als ik er iets van kan leren, vind ik het sowieso schitterend! :-)

Hansje, (URL) - 17-09-’06 01:37
Leibele

Als ze het maar voorzichtig doen.

Leibele, (URL) - 17-09-’06 02:11
Brillie

De 24 uursloop van Apeldoorn is altijd in het nieuws. Zelfs landelijk. Grootheden in deze duurloop doen dan ook mee uit verschillende landen. Misschien dat je meer vooraf reclame moet maken voor je sport in je woonplaats, dan komt Hilversum ook daar wel kijken.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 02:12
Youke

Zelfs kleinere steden en dorpen in de randstad zijn niet belangrijk voor het journaal. Dan maar naar de lokale zender kijken?

Youke, (URL) - 17-09-’06 08:50
Ster

Voor de landelijke media houdt Nederland achter Utrecht al op…..

Ster, (URL) - 17-09-’06 10:47
Jetje

Soms komt deze regio in het nieuws. Vaak in een paar weken na elkaar. Net in de vakantietijd. Zou er dan een verslaggever in de buurt op vakantie zijn? Verder ben ik blij dat we (nog) niet in het nieuws zijn geweest met één of ander drama.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 10:53
Bloem

nee hoor ik ben blij dat mijn mooie dorp niet op het Journaal komt, want, getver, het is daar alleen maar kommer en kwel ::)

Bloem, (E-mail ) - 17-09-’06 11:29
Peter

Ook Zeeland wordt vaak vergeten. Maarrrr Jullie hebben tenminste altijd Piet Paulusma nog in het noorden!

Peter, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 14:14
Jolanda

dit soort nieuwtjes zouden hier ook alleen maar op de lokale tv komen hoor

Jolanda, (URL) - 17-09-’06 15:46
Marnix

de landelijke media kan moeilijk overal aandacht aan besteden

Marnix, (URL) - 17-09-’06 15:47
Redstar

Ik dach dat ik rum leesde, staat er run. Eigenlijk is het vreemd dat een moleb die 3 meter de lucht ingaat niet op tv komt, maar mss was het wel op regionaal tv.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 16:28
hanscke

Ik merk een sterke betrokkenheid bij jou bij het wel en wee van Winschoten. De site over de molen is mooi, maar als betrokken burger moeten ze een volgende keer jou vragen om die site in beheer te nemen.

hanscke, (URL) - 17-09-’06 16:43
Miss Marple

Tegenwoordig moet er veel dooien vallen, nog liefst dat er kinderen zijn aangerand, met een brand erbij, waarbij de ouders de oorzaak zijn. Wat al jaren een jeugdzorg loopt en verwacht werd dat het een gezinsdrama werd….dan komt het in het nieuws.

Of als Balkenellende zijn teen stoot!!

Miss Marple, (URL) - 17-09-’06 16:56
Leidse Glibber

Ja leuk he dat experimenteren, verslag van de meeting komt er vanavond op te staan.

Leidse Glibber, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 17:04
jan

Ik denk dat ze de concurrentie met de plaatselijke weblogger niet aan durven gaan

jan, (URL) - 17-09-’06 17:11
Ruben

Als ik eerlijk ben…denk ik dat vrij weinig Nederlanders buiten jouw regio het interessant vinden dat jullie molen 3 meter wordt opgehoogd! ;-)

Ruben, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 17:13
fialas

wat lelijk in dat vlakke land, hadden ze dat complex niet een eindje verderop kunnen zetten? Ik heb eens een inwijkeling over Oost-Groningen horen zeggen : het enige relief komt van de voren die ze er zelf in ploegen.

fialas, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 19:21
Martin

Haha nou die Molen hoeft van mij niet hoger, de site vind ik interresant..maar Apeldoorn is inderdaad vaak in het nieuws..en meestal niet met zulk goed nieuws de laatste tijd.:-(

Martin, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 20:03
Roelof

De plaatselijke dingen zie ik wel op het regionale nieuws. Niet echt dat je zegt wereldschokkend. En als onze stad al eens in het nieuws is dan mis ik het meestal.

Roelof, (URL) - 17-09-’06 20:16
Hette

Mijn woonplaats in Nederland staat elke dag wel in het nieuws (tja, wat wil je ook als je in Neerlands 2e grote stad woont). Mijn woonplaats in Duitsland kwam vooral in juni veelvuldig in het nieuws. Nu niet meer waarschijnlijk.

Hette, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 20:21
Bart

Eerst is Winschoten niet interessant, totdat je jouw log bent gaan volgen, dan denk je altijd: even opletten als er wat over Winschoten op het nieuws oid is. Sites ga ik verder niet bezoeken. Dat geloof ik wel.

Bart, (URL) - 17-09-’06 20:54
Angélika

De run van Winschoten, tja daar deed een loopmaatje van mijn vader aan mee (Lex de Boer was in zijn categorie zelfs eerste) dus ik wist dat het was. In het nieuws heb ik er verder weinig van gezien.

Mijn woonplaats, Utrecht, is wel vaak in het nieuws. Mja een grote stad vlakbij Hilversum, dan zit je goed. Hoorn waar ik eerst woonde is minder vaak in het nieuws. Ik ben rondemiss van de marathon van Hoorn maar voor zover ik weet ben ik alleen op RTV-NH op tv geweest. Ach wie weet volgend jaar bij Studio sport ;-)

Angélika, (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 21:37
Rick

Heb er een item over gezien, bij Poulus Pietsma.

Rick, (URL) - 17-09-’06 22:29
Carola

Heel bijzonder dat die molen drie meter hoger wordt gemaakt, is het dan nog wel mooi naderhand, ik ben benieuwd naar het resultaat. En op het nieuws zijn meestal alleen maar nare dingen, dus als er doden of gewonden vallen bij de ophoging vd molen dan wordt het vast wel landelijk nieuws…niet te hopen dus. Had nog nooit van de run gehoord. 100 km rennen..moet er niet aan denken, ik vind het met de auto al ver hahaha

Carola, (URL) - 17-09-’06 22:52
Theo

Amsterdam komt regelmatig langs. Dan is het weer een molen die niet draait of een molen die doordraait. Alles hier lijkt wel nieuws.

Theo, (URL) - 18-09-’06 18:06
Jetje

Wat schreef ik? Oh ja, dat ik blij was dat het dorp niet met één of ander drama in het nieuws kwam. Een paar dagen later staat groot in de krant het overlijden van een plaatselijke juf na een ongeluk. En 2 jonge meisjes die in Gent vechten voor hun leven. Had ik maar niets geschreven.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 20-09-’06 09:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.