Yow, streepjes


'Theo' heeft de volgende reactie geplaatst:

Wat beteknt Maranatha? En is die accu nu weer opgeladen?
Maranatha is de naam van een christelijke basisschool, het zal wel iets met de bijbel te maken hebben of zo, geen idee.
Mijn accu bleek niet kapot, alleen maar leeg, hoe dat gekomen is is me een raadsel.
Het is wel zo dat ik altijd rij met het licht aan, zo is me dat geleerd, net als de gordel, die heb ik altijd om.
De garage heeft hem gratis opgeladen, en mijn accu uit 1999 doet het weer als vanouds.
(ik dacht dus dat ie stuk was, daarom ging ik niet klooien met startkabels)
'BERT&RI@' heeft de volgende reactie geplaatst:

Ben je niet in het bezit van een fiets????

Jazeker wel.
Als ik in Winschoten werk ga ik altijd op de fiets, als ik buiten de stad moet zijn brengt de auto mij.
Dan nu mijn vragen voor u:

Rijdt u ook altijd met het licht aan?
Neemt u ook de fiets als u binnen uw gemeente moet zijn?
(uitgebreide antwoorden worden meer gewaardeerd)
Rene Zondag 13 Mei 2007 at 11:00 pm | | Smurf

37 reacties

V@nM@n

Ik een heel commentaar ingetypt, alles weg… Ik rij nooit met licht overdag en in mijn eigen woonplaats werk ik nooit

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 13-05-’07 23:09
Martin

Ik rij veel met licht aan maar niet altijd,alleen als het moet..en ik ga heel vaak op de fiets..en naar het centrum altijd..en soms met de bus voor 1 euro heen en terug..maar alleen als het bar slecht weer is,met de fiets gaat het sneller vanaf mijn huis.

Martin, (E-mail ) (URL) - 13-05-’07 23:10
crash

Ik neem altijd de fiets naar het werk. En de auto als ik heel veel boodschappen moet doen. En het licht heb ik niet altijd aan, maar regelmatig wél.

crash, (URL) - 13-05-’07 23:36
Brillie

Overdag rij ik altijd met mijn lichten aan. Mijn zwarte Porsche wordt anders over het hoofd gezien. De fiets neem ik alleen als het droog weer is, en het niet verder is dan 3 km. Immers je moet niet te veel en te lang bewegingen maken…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 00:03
kurai

Ik reed altijd met licht aan, ook die keer tegen de vangrail aan, daar mocht het licht niet bij baten, de vangrail zag mij te laat, sindsdien ga ik met de bus of met de fiets waar ik heen moet, vandaag nog op de fiets ‘het dorp’ in geweest,
naar mijn werk reis ik dagelijks met de bus, soms nog een eindje wandelen erbij.

kurai, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 00:07
Hansje

a) Dat hangt van de buschauffeur af.
b) Nee, nooit. Ik loop of ik neem de bus. Ik heb noch een auto, noch een fiets.

Hansje, (URL) - 14-05-’07 00:13
rob

Ik gebruik de fiets alleen buiten mijn dorp, want dat heet goed voor mijn conditie te zijn en bovendien moet ik me dan echt inspannen omdat ik met heuvels te maken krijg.

rob, (URL) - 14-05-’07 00:41
Pasula

Ik heb geen auto dus ik doe alles met het OV en de fiets. In het donker doe ik het licht aan op de fiets, als het licht is is het licht zat behalve in de winter, dan doe ik toch nog weleens de lamp aan.

Binnen Almere is het meeste goed te fietsen, maar heel vaak pak ik ook de bus, doordat er busbanen zijn gaat alles veel sneller.

Pasula, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 01:01
Sandra

Sinds ik met de fiets ben gevallen en daarbij een blauw oog opliep ga ik met de auto. Het zal wel een fase zijn. Als ik in de auto rijd, heb ik altijd de lichten aan. Zo ben je toch een stuk zichtbaarder.

Sandra, (URL) - 14-05-’07 01:51
Leibele

Maranatha betekent volgen wikipedia zoiets als : http://en.wikipedia.org/wiki/Maranatha .De fiets en brommer zijn, evenals de scootmobiel uitstekende vervoersmiddelen in Almere.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 02:18
Ster

Als ik auto rijd, heb ik altijd mijn lichten aan. Ik vind zelfs dat dit verplicht zou moeten zijn. Hier in het dorp pak ik de fiets, behalve als ik zware dingen moet vervoeren. En als ik uit ga, neem ik ook voor langere stukken de fiets. Dan hoeft niemand de BOB te zijn.

Ster, (URL) - 14-05-’07 05:44
Frank

Als ik de auto neem, rij ik meestal met de lichten aan. Zeker op lange rechte stukken. Heb toch het idee dat het dan beter opvalt bij de andere weggebruikers.

Ik ga 4 dagen per week op de fiets naar m’n werk. Is een afstand van 10,5 km dus goed te doen. En als ik dan zie wat ik aan brandstof bespaar is dat een extra motivatie. Dat is ook de reden dat ik m’n auto weg gedaan heb en dan nog 1 keer per week de auto van m’n vrouw pak. En vaak combineer ik dat dan met wat boodschappen na m’n werk.

Frank, (URL) - 14-05-’07 07:07
Chippie

Ik rijd altijd met de lichten aan. Dat gaat automatisch bij mijn volvo. Wel zo makkelijk, en veilig!
Als ik buiten het dorp moet zijn: de auto! Erbinnen: de fiets of te voet. Dat gaat sneller en is nog beter voor het milieu!

Chippie, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 07:17
Bloggie

Niet altijd en nee
Te kort?

Bloggie, (E-mail ) - 14-05-’07 08:57
Terrebel

Heb geen auto, wel een step. Bovendien loop ik vaak. Bij slecht weer (of als ik gewoon lui ben) ga ik met tram of bus. Buiten de gemeente ga ik met de trein.

Terrebel, (URL) - 14-05-’07 09:34
Belinda

Ik rij alleen met mijn lichten aan als het donker is of als het weer slecht is. Je wordt wel meer gezien als je met je lichten aanrijdt dus het is zeker niet verkeerd om te doen.

Ik heb geen fiets. Ik heb een hekel aan fietsen in Nederland want schijnbaar heb je altijd tegenwind. Ooit wil ik wel een spartamet (of zo) die het tegen de wind in trappen toch wat makkelijker maakt.

Nou… ik moet toch waardering krijgen voor deze reactie! :-)

Belinda, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 11:02
Belinda

Ennuh… als je zelf nou ook eens reageert met een langer antwoord dan een zinnetje dan krijg je vanzelf waardering terug! Dus… :-)

Belinda, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 11:07
Sjiraffe

Ik rijd altijd met mijn licht aan en mt de gordel om.
Ik vind ook dat rijden met licht aan verplicht zou moeten zijn overdag!
Sommige mensen voeren niet eens hun licht als het regent…dan ben je zo slecht zichtbaar…en wat is de moeite om je licht aan te zetten?
(Nu gaat dat bij die Tank van ons automatisch en ik geloof dat ik er bij de babytank ook niet aan hoef te denken, in Zweden is het namelijk wel verplicht)

Ik heb wel een fiets, maar gebruik m weinig. Meestal moet ik minimaal 10km verderop zijn en pak ik dus de auto.
Het is wel de bedoeling dat zodra mijn longen het weer aan kunnen, ik gewoon ga fietsen! Ik kan niet wachten ;)

Sjiraffe, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 11:59
Chantal

Rijdt u ook altijd met het licht aan?
Ja, onze auto doet meteen het licht aan bij starten – wij kunnen niet eens zonder rijden. En dat vind ik wel zo veilig – elke auto zou dat moeten hebben.

Neemt u ook de fiets als u binnen uw gemeente moet zijn? Ik kan helaas niet fietsen – maar bij goed weer neem ik mijn scootmobiel en anders gaan manlief en ik te voet – met de rolstoel – tenzij er HEEL veel spullen meemoeten… dan kan het niet zonder auto…

Chantal, (URL) - 14-05-’07 12:13
jager

Ik zou wel uitgebreid willen antwoorden maar ik heb geen auto en doe alles met de fiets en met de trein als ik verder weg moet….(h)

jager, (URL) - 14-05-’07 13:07
Redstar

Ik rijd altijd met mijn licht aan, het liefst zou ik zelfs hebben dat ze aangaan zodra ik mijn auto start. Dit zie je ook in Scandinavische landen, en daar ga ik binnenkort aan werken.

Binnen mijn gemeente op de fiets zal niet gaan, omdat deze nogal uitgestrekt is, maar hier in het dorp, en omgeving, doe ik alles lopende, of op de fiets..

Redstar, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 13:58
Jetje

Ik ben niet in bezit van een rijbewijs. Daarom zal ik niet rijden met licht aan in een auto. Met het licht niet aan trouwens ook niet.
Met 3 kleine kindjes die nog niet kunnen fiets ergens naartoe gaan op de fiets is niet zo’n succes. Als ik in het dorp moet zijn, gaan we te voet. Ik heb dan de keuze uit een wandelwagen met kiddy-board (zo’n plankje aan de wagen waar je middelste op kan staan. Geweldige uitvinding!) of de tweelingwagen met kiddy-board. Bij de eerste optie loopt de oudste meid. Bij de tweede optie staat de oudste op het plankje. Dat gaat in beide gevallen prima. Mochten we buiten het dorp ergens heen willen, dan wachten we gewoon tot er een auto met chauffeur (manlief of ouders) beschikbaar is.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 14:01
Bart

Ik rijd inderdaad altijd met het licht aan. Heb ik mezelf ooit aangeleerd en zodoende is het 1 van de eerste dingen die ik doe als ik wegrijd: lichten aan.
De fiets neem ik ook wel vaak voor de korte afstand, maar als het weer wat minder is, is het toch gelijk weer terugvallen op de auto……

Bart, (URL) - 14-05-’07 14:13
tagrijn

Ik heb altijd mijn licht aan. Een tegenligger die tegen de zon inrijdt, ziet je dan beter.
Naar het centrum van de stad pak ik altijd de fiets; bespaart me een hoop parkeerellende. Naar buitenwjken die niet te ver weg zijn pak ik ook de fiets, maar voor verafgelegen buitenwijken neem ik wel de auto.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 14:54
Struikelaar

Nee, licht aan kost meer benzine. Als de zon schijnt dan niet.
Ja, ik fiets als het niet verder is dan 20 km. Anders ook vaak mits ik geen haast heb.

Struikelaar, - 14-05-’07 18:34
frank-103

Auto of fiets? Hangt er van af waar ik naar toe moet, het weer en met hoeveel personen / bagage. Met meerdere personen op pad betekent vaak met de auto gaan, is sneller en veiliger?!
Naar mijn werk ga ik eerst een stukje op de fiets en dan met de trein.
Vanwege de gezonde lichaamsbeweging probeer ik verder zoveel mogelijk te fietsen.
Licht aan: als de zichtbaarheid daarom vraagt, dus niet hoogzomer midden op de dag. Zoals bij elke stroomverbruiker kost het gebruik geld.

Zo uitgebreid genoeg?

frank-103, (URL) - 14-05-’07 19:08
Jolanda

Ik doe alles met OV. De fietsenstalling hier is nog niet klaar dus een fiets kan nog niet en een rijbewijs heb ik nog niet

Jolanda, (URL) - 14-05-’07 19:43
Marnix

Fietsen doe ik zelden en als ik met de auto rij heb ik altijd wel mijn lichten aan

Marnix, (URL) - 14-05-’07 19:44
henriette

1. Nee
2. Nee, maar ik ga wel met het OV als dat uitkomt.

henriette, (URL) - 14-05-’07 20:00
Agnes

Ik rijd altijd met de lichten aan. Heb het idee dat ik dan beter opval.

De fiets gebruik ik eigenlijk alleen hier in het dorp. Daar is het een aanfluiting als je de auto neemt. En verder ben ik een mooiweerfietster. (tijdens de vakantie ofzo)

Agnes, - 14-05-’07 20:16
CasaSpider

Ik doe alles met de auto. Alhoewel, sinds enige tijd loop ik naar de apotheek/drogist aan het eind van de straat. Een fikse wandeling van zo’n 100 meter. Wegens eenrichtingsverkeer zou dat met de auto ongeveer 400 meter zijn. Maar voor de rest dus alles met de auto…

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 20:40
mama muis

ik rij meestal met de lichten aan. Soms vergeet ik het, maar gelukkig alleen overdag :) en fietsen doe ik als ik aan het werk ben, van deur tot deur bij elkaar toch al gauw zo’n slordige 15 kilometer.

mama muis, (URL) - 14-05-’07 21:52
BERT&RI@

Tot mijn schande moet ik zeggen ik gebruik altijd de auto de banden van mijn fiets staan al een jaar of 2 leeg.Nee ik rij alleen in de donker met licht aan.

BERT&RI@, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 21:52
Angélika

Op de fiets heb ik alleen mijn licht aan in het donker, vanwege het batterijverbruik. In de auto rij ik altijd met de lichten aan, dat is volgens onderzoeken veiliger gebleken. Plus dat als je een tunnel ingaat je er ook niet meer aan hoeft te denken.

Binnen mijn gemeente rij ik 99,9% van de keren met de fiets. Alleen als ik met mijn familie ergens naartoe ga dan rij ik in hun auto. Ook als ik naar Bunnik/Maarssen ga dan fiets ik. Binnen een straal van 15-20 km vind ik het best te doen.

Angélika, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 22:36
travelagent

O zeker rijd ik niet niet altijd met lichten aan en vind al helemaal niet dat dit verplicht moet worden.
Alleen bij donker en slecht weer….kom nou mag ik dat zelf beslissen.
Fietsen binnen de gemeente hm eerlijk zal ik zeggen, zeker binnen een straal van 5 km iets verder weg alleen bij heel mooi weer.

travelagent, (URL) - 14-05-’07 23:08
Carola

Ik rijd alleen met het licht aan als het donker is. Hier in Spanje is het namelijk niet de gewoonte overdag met licht te rijden en wel gewoonte om iemand even te seinen dat hij zijn licht aan heeft laten staan (overdag). Dan gaat iedereen dus naar je lopen seinen als je je licht aan laat staan…
En ik heb geen fiets. Maar als de auto stuk is kan ik binnen de gemeente wel lopend, en naar het werk met de bus.

Carola, - 15-05-’07 13:08
Theo

Bedankt voor je antwoord! Echt tof!

In mijn auto kunnen de lichten niet eens uit dus ja die zijn altijd aan. En binnen Amsterdam gebruik ik die auto nooit, maar neem altijd de fiets en als dat niet kan het OV.

Theo, (URL) - 15-05-’07 21:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.