Xx---

De regeringspartijen CDA, PvdA en CU willen eerder ingrijpen om problemen met jongeren te voorkomen.
Nu kan pas iets worden gedaan als er al problemen zijn.
  = aanklikbaar

En als je denkt dat het niet erger kan volgt er dit:

Het CDA wil dat bij jongeren onder de 16 jaar een blaastest kan worden afgenemen.
Nu is dat verboden, terwijl het alcoholgebruik onder die groep toeneemt.


Kortom, de jeugd takelt zo ver af, en het loopt zo de spuigaten uit dat er ingegerepen MOET worden!
Maar in plaats van de OORZAAK aan te pakken gaan ze lummelen met stengheid.
ALs je nou echt zo christelijk bent zorg dan voor een wet dat mensen zelf hun kinderen op moeten voeden.

ALs tweeverdieners een kind krijgen moet één ouder thuisblijven om het kind op te voeden.
Niet meer naar de babydump brengen, mooi zelf opvoeden.
De lonen moeten dus flink omhoog, zodat een dubbele inkomen niet meer noodzakelijk is.


(beetje kinderen laten blazen, het idee al)

Rene Dinsdag 03 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf

36 reacties

Theo

Als een van de tweeverdieners thuis blijft zijn het geen tweeverdieners meer dus kunnen ze weer allebei gaan werken. Dat gaat niet werken zo Rene. En wie moet die loonsverhoging betalen? Ik niet hoor. Die mensen betalen zelf maar voor het opvoeden van hun kind.

Theo, (URL) - 03-07-’07 23:17
Arjan Agteresch

De vraag is of tweeverdieners per saldo meer overhouden dan een éénverdiener. Denk aan opvang, extra auto en wat dies meer zij. Het is vooral het zinvol besteden van je leven middels deelname in een arbeidsproces waardoor er een groeiende groep tweeverdieners is, waarmee ik overigens niet wil zeggen dat voor je kind thuisblijven geen zinvolle taak zou zijn, integendeel zou ik haast willen zeggen. Maar de keuzemogelijkheid moet er wel kunnen zijn heer Smurfmans, voor mannen en voor vrouwen.
Het belang van het kroost dient wel altijd op de eerste plaats te komen, daar zijn we het ongetwijfeld over eens, zij hebben immers de toekomst.

Arjan Agteresch, (URL) - 03-07-’07 23:23
kevin

Hoezo laten ze kinderen blazen?
waar gaat het naar toe.
denken ze al dat kinderen aan de alchol zitten.
sommigen wel ja maar lang niet allemaal!

kevin, (E-mail ) (URL) - 03-07-’07 23:23
Martin

Nee dit gaat mij zelfs te ver..en je kunt ze inderdaad niet allemaal over 1 kam scheren..die van mij daar durf ik echt van te zeggen dat die niet verslaafd zijn hoe of wat.
Dus er wordt echt niet geblazen door mijn kids..ik span gelijk een rechtzaak aan mocht ze dit overkomen..!!
Zijn ze nou helemaal bedonderd..grrrr.

Martin, (E-mail ) (URL) - 03-07-’07 23:42
travelagent

Hoorde ook al dat er extra werkgelegenheid komt voor kinderopvang dat wil zeggen dat er veel heel veel behoefte aan is. Dat klopt toch ook niet. Inderdaad het probleem kun je zo niet oplossen. Kijk het is niet meer zo alls vroeger dus maar er moeten wel andere maatregelen genomen worden.

travelagent, (URL) - 03-07-’07 23:43
rob

Spijker op zijn kop. Het probleem bij de oorsprong aanpakken en dat is die vervloekte tucht van de economie en het geld.

rob, (URL) - 04-07-’07 00:12
ria

@Martin: Dat zeggen ze allemaal. Het is gewoon een feit dat het de spuigaten uitloopt.

ria, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 00:14
CasaSpider

Slim bedacht van die hoge lonen wegens het opvoeden van kinderen. Zit daar misschien een beetje eigenbelang bij?

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 01:33
V@nM@n

Ik ben het helemaal met je eens. Toen onze kinderen klein waren was mijn vrouw gewoon thuis. Ze is netjes gestopt met werken en is toen de kinderen groot waren weer begonnen. Wij vonden dat niet meer dan logisch…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 06:44
Frank

Ik ga helemaal met je mee Renesmurf.
Opvoeden is een taak van de ouders.
Wie voor kinderen kiest moet de opvoeding erbij nemen. Of kinderen óf dubbele carriere.

Frank, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 06:53
ViperGirl

Inderdaad, laat het opvoeden aan de ouders over en niet aan een kinderopvang.

ViperGirl, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 07:06
Maurice

Gatverdamme. Ik ben het weer met je eens, Renesmurf!
Eigenlijk zouden ze jongetjes bij de geboorte moeten castreren – zonder verdoving natuurlijk – dat scheelt weer kinderen, dus ook weer geld opdat zij niet meer hoeven te blazen.

Nog even en dan krijgt iedereen chip in zijn/haar hoofd zodat we op internet kunnen volgen waar de familie rondhangt.

Bovenstaande slaat nergens op, maar is meer een reactie die je kunt verwachten als de regering in Den Haag weer eens een geniaal idee heeft uitgedokterd.

Maurice, (URL) - 04-07-’07 07:49
Hanscke

In de zeventiger jaren, als er iemand eens naar Rusland ging, had men het er over dat het daar noodzakelijk was dat beide volwassenen moesten werken om genoeg inkomen te hebben om van te leven. Dan heb ik het wel over een andere levensstandaard dan die er nu bij ons heerst, maar ergens is er wel iets fout gegaan bij ons. Het ik tijdperk en het ontplooiingstijdperk is hier mede debet aan.

Hanscke, (URL) - 04-07-’07 08:13
henriette

Het probleem is, dat het per saldo niet de kinderen van twee verdienders zijn die problemen veroorzaken. Een bekende van mij liep eens stage op een school. Tachtig procent van de moeders werkte niet. In de hele klas kwamen maar twee kinderen met een ontbijt achter de kiezen naar school.

henriette, (URL) - 04-07-’07 08:33
frank103

Als de kindertjes in staat zijn om drank aan te schaffen, het op te drinken, vandalisme te plegen en veel meer, dan zijn ze ook in staat om bij een alcoholcontrole op een pijpje te blazen. Denken dat ze daartoe NIET in staat zijn is een belediging van onze jeugd! Verder is discrimininatie op basis van leeftijd in de grondwet verboden, BLAZEN DUS!

NB vanzelfsprekendheid is het laten blazen van de jeugd bij alcoholcontroles goed voor de werkgelegenheid bij justitie: meer koddebeiers op straat!

frank103, (URL) - 04-07-’07 09:09
mysterycouple

Ik ben ook thuisgebleven toen mijn kinderen wat kleiner waren… ben pas gaan werken toen de jongste 17 was.. en dan nog parttime zodat er altijd iemand om hem heen was.. dus René je hebt alweer gelijk!!!

mysterycouple, (URL) - 04-07-’07 09:19
Leibele

Problemen met de jeugd is niet nieuw, de overlast wel erger.Mar de tijden zijn ook veranderd.En dat hebben de volwassenen aan zichzelf te danken.Hier in Nederland doen ze net alsof dat een lokaal probleem is en dit kabinet denkt geen groter probleem te hebben.Maar dit probleem doet zich overal in Europa voor.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 10:06
Jetje

Tweeverdienders verplichten om er één thuis te laten zitten? Ik denk dat dan de economie instort. Bovendien lijkt het me dan beter om mensen in de bijstand niet te verplichten te gaan werken tot de kinderen de deur uit zijn of 18 worden.
Er zijn tweeverdienders die het prima met de kinderen geregeld hebben. De kinderen zijn maar een paar dagen van de week in de kinderopvang. Samen proberen ze hun werktijden zo in te delen dat het merendeel van de werkdagen er steeds één vroeger thuis is om de kinderen na schooltijd op te halen. Ze werken beide fulltime, maar hebben dat echt prima geregeld.
Zou ik, als tweede verdiender, wel vanuit thuis mogen werken? En zo ja, mag ik dan een winkel openen? Mag je als tweede verdiender dan wel tijdens schooltijd werken?
Jongeren beweren zelf eerder dan 18 jaar volwassen te zijn. Dan moeten ze ook hun verantwoording nemen. Een kind van 14 weet donders goed dat een paar liter drank naar binnen werken slecht is. Toch gieten ze het wel naar binen. Daar zal geen ouder iets aan kunnen veranderen. Ook niet als die ouder thuis zit.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 10:14
Bart

Ze blazen maar een eind weg !

Bart, (URL) - 04-07-’07 11:09
jager

Het valt allemaal reuze mee met de jeugd, alleen door dat waarden en normen beleid wordt overal een probleem van gemaakt….

jager, (URL) - 04-07-’07 11:43
lieneke

idd veel te reuze en relle in nederland, Als blaastest maar na 29 augustus doen vind ik dat goed 16 jaar!

lieneke, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 11:48
Brillie

We zijn het het eens over deze regels die je voorsteld. Alleen schaf dan ook de hebzucht af van deze twee verdieners… En om dit alles te kunnen betalen, moeten mensen die bij hun ouders wonen hun loon inleveren…

Brillie, (URL) - 04-07-’07 13:13
Brillie

@ martin: Verslaafd aan de PC is ook erg..

Brillie, (URL) - 04-07-’07 13:14
Twigtsenior

Iets te kort door de bocht Smurfie. Slechte opvoeding valt niet te wijten aan wel of niet werkende moeders (want dat zal je wel bedoelen). Ten eerste is kinderopvang maar tot 4 jaar, daarna wordt het buitenschoolse opvang, want kind zit rest van de tijd op school. Kwaliteit van opvoeding is niet afhankelijk van wel of niet werkende ouders, immers dit zou betekenen dat werkloze ouders de beste opvoeders zouden zijn, de praktijk wijst echter anders uit. Integendeel, onderzoek wijst uit dat de meeste problemen in de opvoeding bestaat bij werkloze ouders. Werkende ouders hebben het druk met plannen van hun tijd, dat is waar, maar de meesten kwijten zich uitstekend van hun taak als opvoeders. Alcoholmisbruik onder jongeren is wel degelijk een probleem maar om de oplossing te zoeken in het verplichten van thuisblijven is onzinnig. Ook de opmerking dat de lonen flink omhoog moeten zodat een dubbelinkomen niet meer noodzakelijk is, blinkt uit door stupiditeit; immers het werk zal dus door minder mensen gedaan moeten worden maar voor meer geld, ja ja. Nee dat is economisch haalbaar, tuurlijk. Ik zou er maar op rekenen dat in het gunstigste geval ALLE prijzen zullen verdubbelen en in het waarschijnlijkste geval zal dan snel iedereen lekker thuis zitten omdat al de NL bedrijven failliet geraken of hun werk uitbesteden aan goedkopere krachten. (bv alcoholistische Polen ha ha)

Twigtsenior, (URL) - 04-07-’07 13:31
eisema

misschien gaan kinderen wel juist aan de alcohol als 1 van de ouders thuis blijft voor de opvoeding?!
de maatregel komt me wel als het paard achter de wagen idee over…

eisema, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 15:52
Redstar

Het huidige kabinet gaat nu echt erg ver met maatregelen, ‘en’met straf als er een de fout in gaat…. Ik ben blij dat ik al jong ben geweest ….

Redstar , (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 17:55
peer

En Renésmurf gaat dat allemaal betalen? Dan ben ik voor.

peer, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 18:23
jan

de regering mag dan betuttelen, jouw ideeen lijken verdacht veel op verlicht depotisme

jan, (URL) - 04-07-’07 19:17
Geertje

Zoals je (misschien) weet, woon ik in een wijk, waar veel mensen uit een andere cultuur wonen.
De ouders werken niet, of er werkt maar een.
En juist dit zijn de kinderen die hier de problemen veroorzaken!
De ouder bemoeien zich niet met hun kinderen, zolang ze buiten zijn. Thuis hebben ze regels. Maar buiten gaan de jongens hun gang.

Wat betreft de blaastest, belachelijk.
En ben het ook met je eens, dat kinderen niet gedumpt moeten worden. AL het financieel mogelijk is, zou een ouder voor de opvoeding moeten zorgen. Wat dat betreft ben ik erg ouderwets.

Geertje, (URL) - 04-07-’07 19:38
Stella

Opvoeding is altijd een lastig ding. Hoe pak je deze ouders aan of hoe verander je de denkbeelden van de samenleving. Het is wel triest dat zoveel kinderen aan de drank gaan. Steeds op zoek naar nieuwe prikkels. Ongeduld, ongeduld, ongeduld.

Stella, (URL) - 04-07-’07 19:54
Jolanda

Ik vind dit dus onzin. Dat kinderem slecht opgevoed worden tegenwoodig ben ik met je eens…maar dat ligt niet aan werkende ouders of niet amaar aan overwicht. dat kan ook best als ze allebei werken

Jolanda, (URL) - 04-07-’07 20:31
marnix

Of kinderen worden opgevoed door werkende of thuisblijvende ouders dat maakt volgens mij niks uit. Ik vind gewoon dat er minder respect en fatsoen wordt bijgebracht

marnix, (URL) - 04-07-’07 20:33
roel pot

Kinderen moet je zelf opvoeden en doe je het niet goed….. dan moet een ander het doen.
Linksom of rechtsom
n dat is jammer

roel pot, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 21:57
Carola

Alles en iedereen die van de openbare weg gebruik maakt moet een blaastest afgenomen kunnen worden. Tuurlijk. Is een zestienjarige niet oud genoeg om te fietsen en te brommen op de openbare weg, is dat niet gevaarlijk als hij dat in beschonken toestand doet? Nou dan!
Hier moeten de kindjes vanaf drie jaar verplicht naar school!!! Maar dat wil niet zeggen dat we niet aan opvoeden toekomen hoor…

Carola, - 05-07-’07 03:50
Jolie

Met alle respect voor werkende ouders (thuisblijven ‘na’ een succesvolle carriere kan heeeel zwaar zijn :-() ben ik het toch met je eens Renesmurf: er is gewoon VEEL te weinig waardering voor het belang van kinderen opvoeden. Als thuiszorgende vrouw wordt je in het meestgunstige geval meewarig aangeken, en vaak gewoon ronduit negatief: denk aan het gekakel van Heleen Mees enzo. Ondertussen neemt het aantal kinderen met grote problemen alleen maar toe. Rara hoe kan dat.

Dus precies wat je zegt: gewoon weer terug naar het model waarbij EEN inkomen genoeg is, zoals waarvoor de feministes aan het begin van de vorige eeuw voor gestreden hebben.
(En wie wil mag dat tweede inkomen dan natuurlijk altijd investeren in een goede nanny ofzo, lijkt me.)

Jolie, (URL) - 05-07-’07 08:48
HKH

Nu kan ik je wel volgen. Idd. ouders zijn verantwoordelijk zij moeten hun eigen kinderen opvolgen. Overigens zit het probleem niet bij de twee verdieners. Eerder (en dat zie ik ook bij mij in de buurt) bij de ‘vrijheid’ in opvoeden van een gemiddeld allochtoons (?) gezin. Zonder waarde oordeel overigens want mijn kinderen spelen graag en probleemloos met de Marokkaanse, Turkse, Antiliaanse kinderen uit de buurt. Alleen zit hier een potentieel probleem gevallen tussen en dat ligt aan de ouders!

HKH, (URL) - 06-07-’07 10:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.