Games van vroeger en nu.

Tijdens mijn vorige vakantie nam Julian Felix mijn weblog over.
Hij beloofde om een logje te schrijven over zijn hobby: het gamen.
Maar het is er niet meer van gekomen, tot nu:

Games van vroeger en nu.

Het gamen van vroeg bestond uit een aantal pixels zoals Pacman een van meest bekende spellen. Maar langzaam maar zeker werden games steeds belangrijker en mooier, eerst de Playstation 1 dat was toen der tijd DE spelcomputer het zag er natuurlijk wel een stuk beter uit dan pacman. Een van PlayStations doelstellingen was om het gamen populair te maken; om ervoor te zorgen dat gamen iets normaals werd dat bij het leven hoort. De Playstation is ook bekend onder de naam PSX (tot 2003, toen de Playstation Extreme werd geïntroduceerd) of PS1.

Daarna kwam de Playstation 2 de PS2 heeft onder andere betere graphics, een snellere engine en de mogelijkheid om Video dvd's, DVD-ROM's, Double-layered dvd's, Cd-roms (PlayStation en PS One games) en Audio Cd’s af te spelen. De playstation 2 word op dit moment nog steeds erg goed verkocht!

En dan mijn topper de Playstation 3,deze nieuwe gameconsole behoort tot de zogenaamde zevende generatie en zal de concurrentie aangaan met de Nintendo Wii en Microsofts XBOX 360.De PlayStation 3 kan een HDTV beeld weergeven en speelt schijfjes met de Bleu ray technologie af. De Bleu ray disk worden ook gebruikt voor de spelletjes, omdat ze dankzij hun enorme opslagcapaciteit een pak meer gegevens kunnen bevatten. Hoewel de graphics van de huidige games niet beter zijn dan zijn dan die van de concurrent de Xbox360, heeft de Playstation 3 een betere grafische chip. Dit zal in de latere games te zien zijn.

De mooiste Console game op dit moment is toch echt Uncharted Drake’s Fortune, De effecten van het zonlicht,water, en regen zien er zo echt uit dat je ogen uit je oog kasten vallen. Je speelt met Natan en is op zoek naar de verloren schat van je voorvader Sir Franses Drake. Natuurlijk zijn er weer piraten die deze schat ook willen en wordt het een echt groot avontuur!

Bekijk maar eens de filmpjes

Als afsluiter even mijn vraag: "wat vinden je leuker games van vroeger of nu?"

Dit was mijn gastlogje op renesmurf.nl

Rene Dinsdag 15 April 2008 at 11:00 pm | | Smurf
Gebruikte Tags:

negentien reacties

Brillie

Ik speel geen games. En zeker al niet online. Daar is het web niet voor gemaakt.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 15-04-’08 23:51
Leibele

Geen van tweetjes. Ik hou namelijk helemaal niet van die computerspelletjes. ik prefereer de echte spelletjes die je aan tafel speelt met echte dobbelstenen en zo.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 01:47
Chantal

Ooooo, die pacman is zó nostalgisch… heerlijk, dat waren nog eens games… al is het nu allemaal wel mooier…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 09:46
ria

Jammer dat die Pacman niet even aanklikbaar is, ik vond het een geweldig spelletje. Op het moment ben ik aan de Chainz. Ik hou niet zo van die filmdingen.

ria, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 10:07
Mannie

Ik game niet meer, dus zou het verschil niet weten. Ik vond het vroeger wel leuk altijd hoor, kings quest en space quest en nog meer questen heb ik wel gespeeld. Dus dan weet je wel hoe lang geleden het is ;)

Mannie, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 10:51
Belinda

Ik heb vroeger (10 jaar terug) aardig wat spellen gespeeld (vooral adventures) op de computer. Tegenwoordig doe ik daar niets meer mee.

Belinda, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 11:54
Terrebel

Heb nog echt Pong gespeeld door een apparaat van 300 gulden met een kabel aan te sluiten op het TV-toestel-met radiobuis…Op de computer speel ik niet zoveel spelletjes (schaken, Civilisation, Magic: the Gathering (kaartspel). Soms met m’n zoon Pinguin-Pong op de Playstation of Pole Position via zo’n plug’n play-apparaatje. Eigenlijk vind ik het echte leven al een groot “Adventure”, een “Platform-game” of een “First person shooter”. Eigenlijk leef ik in een RPG.

Terrebel, (URL) - 16-04-’08 12:56
Lieneke

Ik heb zelf ook playstation 2 en gameboy’s thuis liggen, gebeurt op dit moment weining mee, zodra zomervakantie begint, worden gamen dingen uit kast getrokken!

Lieneke, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 13:37
frank-103

Ik vind de moderne spellen (PS2) een stuk lastiger te besturen dan ‘vroeger’ op de Commodore 64, waardoor ik niet zoveel lol beleef aan spelletjes als vroeger. Voorbeeld fifa 2007 waarbij naar mijn idee gewoon teveel mogelijk is waardoor ik steeds verlies van mijn zoontje (8 jaar). Idem met GT4 en Need for speed. En bij een aantal spellen wordt het beeld ook zo druk dat je bijvoorbeeld niet meer goed kan zien welke kant de weg op gaat.
Heb ik nu genoeg smoezen verzonnen om te verhullen dat een 8-jarige gewoon beter is in computerspelletjes?

frank-103, (URL) - 16-04-’08 13:58
henriette

Ik mis Zelda en Mario in dit verhaal;-)

henriette, (URL) - 16-04-’08 17:02
Linda

Die packman is zo leuk, dat was het eerste spel wat ik ooit speelde en daar heb ik veel plezier mee gehad.
De games van nu zijn echt veel mooier maar het is gewoon niet te vergelijken met de games van toen.

Linda, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 17:56
Jolanda

ik doe wel eens een spelletje via zylom.com. Maar verder heb ik er niet zoveel mee

Jolanda, (URL) - 16-04-’08 19:15
travel

tof pacman, games van vroeger vind ik leuk. Ervaring met de moderne spellen heb ik niet maar lijkt me ook erg goed en echt.

travel, (URL) - 16-04-’08 19:44
Bart

Ik ben geen gamert.

Bart, (URL) - 16-04-’08 21:22
Robin

Games? Niets voor mij! Wel leuk spelletje, dat pacman!

Robin, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 21:31
redstar

Ik speel het leifst moderne spellen, zoals FEAR, Farcry, COD 4, maar ook vind ik de Delta Forces nog steeds erg leuk om te doen. Bioshock is momenteel troetel kindje als ik aan gemane toe kom..

redstar, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 22:04
tagrijn

Voor een fervent gamespeler misschien een vervelend antwoord: ik ben allergisch voor pc-spelletjes. Had vroeger een C64 en maakte er een sport van zoveel mogelijk spelletjes te kopiëren. Maar na een paar seconden had ik het wel weer gezien.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 16-04-’08 22:16
Hette

Ik speelde vroeger op de pc 4 spelletjes: Pacman, paratrooper, commander Keen en Wolfenstein. Geweldig!

Hette, (URL) - 17-04-’08 11:23
Robin

Ik word er helemaal gestrest van. Want ik had echt zo’n leuk computerspel vroeger en ik ben de naam vergeten. Het was een jongen achtig iets. met haar op zijn schouders en een groen mutsje en een groene broek. En hij moest optijd bij de picknick komen. maar toen werd hij door een boom opgeslikt ofzo. Hij viel er in. en toen kwam hij in een wereld en toen moest jij hem helpen er uit te komen en op tijd te zijn voor de picknick ARRGH.

Robin, (E-mail ) - 26-01-’10 16:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.