Lied

Steun Tibet, wie deze single wil kopen, dat kan hier : http://www.ticketfortibet.com/shop.html

Video clip voor de Ticket For Tibet single "Als Je Ooit Nog Eens Terug Kan" met Peter Slager (Bløf), Anneke van Giersbergen (Agua de Annique), Bas Kennis (Bløf), Loten Namling, Bart van der Weide (Racoon), JW Roy, Dennis van Leeuwen (Kane), Jeroen Goossens (JW Roy)en Gerard van Maasakkers.
Meer op http://nl.youtube.com/user/TicketForTibet

Ik moet zeggen dat ik het machtig mooi vind dat de olympische vlam nergens veilig is.
Bijna overal tijdens zijn rondgang over de wereld zijn er mensen die hem proberen te doven, wat soms nog lukt ook!
Ik vind dit wel een aardig liedje, en omdat vandaag het Ticket voor Tibet festival was log ik het vandaag maar.

Wie geen idee heeft waar het over gaat, ik heb het verhaaltje neergezet onder

TIBET

Tibet, 'het dak van de wereld', ligt vlak onder de hoogste toppen van het Himalaya-gebergte. Met een gemiddelde hoogte van 4.200 meter is Tibet het hoogst bewoonde land ter wereld met als hoofdstad Lhasa.

In 1949 vielen Chinese troepen Tibet binnen en versloegen het kleine en slecht getrainde Tibetaanse leger. Verzet tegen de bezetting leidde tot zware onderdrukking door het Chinese Volksbevrijdingsleger. In het voorjaar van 1959 culmineerde het verzet in een volksopstand, die met harde hand werd neergeslagen. Zo'n 87.000 Tibetanen vonden de dood. De Dalai Lama vluchtte samen met zijn regering en ruim 80.000 Tibetanen naar India, waar ze tot op de dag van vandaag in ballingschap leven.

Als gevolg van de Chinese bezetting hebben naar schatting 1,2 miljoen Tibetanen hun leven verloren. Inmiddels is China bezig om, door middel van massale bevolkingsverplaatsingen, Tibet definitief 'Chinees' te maken. Hierdoor zijn Tibetanen inmiddels een minderheid in eigen land.

Rene Zondag 20 April 2008 at 11:00 pm | | Smurf

zeventien reacties

Brillie

Steun China. Waar alels goed geregeld is. Waar mensen niet verhongeren. China is geen Afrika. China is het land waar mensen gewoon leven zoals bij ons. Zo slecht is het in China niet.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 20-04-’08 23:03
frank-103

Olympische spelen boeien me niet zo. En dat gedoe met die Olympische vlam die door de hele wereld moet reizen vind ik ook belachelijk. Aan mij is het niet besteed!

frank-103, (URL) - 20-04-’08 23:09
Leibele

Het singeltje zal weinig indruk maken op de Chinese dictators. Die hebben hele brede stokjes voor hun kop.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 20-04-’08 23:54
Frank

De chinezen hebben wereldwijd actie gevoerd omdat volgens hun niks aan de hand is in china en tibet. Hoezo indoctrinatie?
Trouwens, hoeveel mensen zouden ze kunnen helpen met het geld dat de OS kosten???

Frank, (URL) - 21-04-’08 06:30
Me!

De geschiedenis kun je toch niet wijzigen. De Tibettanen zijn inmiddels ruim in de minderheid. Dat wil niet zeggen dat je de mensenrechten met voeten kunt treden.

Me!, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 07:34
RI@&BERT

Als elke speler zijn gevoel opvolgd denk ik dat er weinig van de spelen overschiet ,

RI@&BERT, (E-mail ) - 21-04-’08 08:11
mysterycouple

Goed om hier even aandacht aan te schenken René

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 09:49
Belinda

Ik vind het zeker mooi dat de vlam nergens veilig is. Vind het wel een statement.

Belinda, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 11:17
redstar

Er gaan honderden Nederlandse ambtenaren op kosten van de belastingbetaler naar de olympics. Ik geef er geen cent aan uit.

redstar, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 12:08
Chantal

Ik steun Tibet van harte, maar men moet het wel los gaan zien van de sporters, die doen gewoon hun werk, hun passie. Maak ze geen politieke speelbal.

Chantal, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 12:21
Mannie

@Brillie: Dan ga je toch lekker verhuizen als het daar zo slecht niet is. De overheid daar bepaalt alles voor je dus je hoeft zelf niets meer te regelen, alleen luisteren naar wat de overheid zegt

Mannie, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 12:40
jee eM

Ik doe even niet mee aan deze discussie.

jee eM, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 15:23
Lieneke

Ik vind wel aardig nummertje. Het alleen niet mij smaak. Ik ken beter nummers

Lieneke, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 19:58
tagrijn

Ik denk er net zo over als Mannie. Laten we dat toch alsjeblieft loskoppelen.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 20:45
marnix

Ik vind de benefietversie best mooi maar geef de voorkeur aan de versie van guus m van een paar jaar terug

marnix, (URL) - 21-04-’08 21:01
Hanscke

Tibet en Olympische Spelen moeten naar mijn idee los van elkaar gezien worden. Zo lang dat niet gedaan wordt, loop ik er niet warm voor.

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 21-04-’08 21:07
Nien

Ach kom op zeg, wil je nu doen alsof Nederland zo heilig is? Of Amerika? Of al die andere landen die elkaar ooit eens binnengevallen zijn? De wereldkaart zag er 100 jaar geleden volgens mij totaal anders uit! China is echt niet de enige die ooit een land is binnengevallen. En ik snap ook niet waarom daar NU pas zo’n ophef over is. Jaloers op China misschien? Als jullie het allemaal zo erg vinden, waarom zijn jullie 10 jaar geleden niet wezen demonstreren dan? Omdat jullie dat ook nu pas weten vanwege die demonstraties, anders wisten jullie er niet eens iets van! Er zijn genoeg andere landen of volkeren die elkaar afmaken. Gaan we daar ook benefietliedjes voor schrijven? Laat me niet lachen. En ik snap ook totaal niet wat de OS daar mee te maken hebben trouwens. En nee, ik ben geen Chinees en ben er ook niet mee getrouwd. Ik en gewoon een rasechte Nederlander die dat gehuil over Tibet zat is.

Nien, - 04-06-’08 16:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.