Ergerlijk

Ik hield laatst een heel betoog over vrijheid van meningsuiting, en dan komt er iemand reageren met één schamel zinnetje:

Volgens mij zijn straks de Nederlanders het ondergeschoven kind van de rekening.

Rene Donderdag 05 Juni 2008 at 11:00 pm | | Smurf

vijftien reacties

Me!

En daar sta ik nog steeds achter. Wij Nederlanders konden vroeger alles zeggen wat we wilden, niemand nam daar aanstoot aan. Tegenwoordig mag je niks meer schrijven over de Islam, geen tekeningen meer maken van Mohamed en zijn vrienden. Dat was in de zestiger jaren toch anders, maar die heb jij niet bewust meegemaakt, de Provo’s en de Jantjes op de Dam in Amsterdam. Als je tegenwoordig wat zegt wordt je bedreigd of dood geschoten. Wij Nederlanders hebben ons eigen graf gegraven met al die openheid. Zelfs boeken worden uit de handel genomen, en we zijn bang van Wilders… En dan durf jij te praten over vrijheid van meningsuiting.

Me!, (E-mail ) (URL) - 05-06-’08 23:51
Brillie

Misschien woon je wel iets te lang bij je ouders. Maar het gaat hier wel om vrijheid van spreken. Dat moet je met alles beschermen. En dat mag dan best wel 6 man kosten. Maar het is wel veel geld… en er is een oplossing voor, afmaken die gasten. Dan is er weer extra geld voor kinderen een leuk en vooral een lollig leven te bezorgen. En dan later zien we wel, of dat schadelijk is voor het voorbestaan van dit land. Immers te lollig leven geeft ook problemen. Ik zal dat zo even beschrijven op mijn blog.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 05-06-’08 23:52
Angélika

Ik ken niemand die niet depressief zou worden van een asielzoekerscentrum… Kinderen horen niet zo op te groeien nee :-(

Angélika, (E-mail ) (URL) - 05-06-’08 23:54
frank-103

Zoals altijd komt het aan op keuzes maken, het is niet mogelijk het iedereen naar de zin te maken! En helaas krijgt vaak de grootste mond zijn / haar zin. Maar van mij mogen ze Ayaan, Rita en Geert als ongewenste vreemdelingen op een boot zetten voor een feestmaal van de kannibalen in donker Afrika !

frank-103, (URL) - 06-06-’08 00:00
Sandra

Volgens mij is dit een contaminatie: ‘Volgens mij zijn straks de Nederlanders het ondergeschoven kind van de rekening.’ Ik denk dat je óf het ondergeschoven kind bent, óf je bent het kind van de rekening. Dan wordt het ‘ondergeschoven kind van de rekening’ wel dubbel zo erg.
(Dit was de plaagmodus)
Verder denk ik er net zo over: laten we er samen iets moois van maken, waar je ook vandaan komt.

Sandra, (URL) - 06-06-’08 01:52
Ster

De laatste zin is mij uit het hart gegrepen.

Ster, (URL) - 06-06-’08 06:24
RI@&BERT

Misschien moet Rita niet zo’n grote mond hebben ,dan heb je geen beveiliging nodtg van onze eurotje.

RI@&BERT, (E-mail ) - 06-06-’08 08:02
Bart

Jouw rechten lopen wel een beetje door elkaar heen.
Natuurlijk hebben de kinderen rechten en die moeten we zeker in ere houden, maar dat hebben volwassenen ook.
Of ze nou “rechts” lullen of linkse prietpraat verkondigen: het is hun goed recht.
Je kunt er je voorkeuren in hebben, prima, maar dat verandert niks aan de rechten van de mens (vrijheid van meningsuiting ism politieke voorkeur, hoe bitter dat soms ook klinkt)

Bart, (URL) - 06-06-’08 09:11
mysterycouple

Deze mensen verdienen mijns inziens geen beveiliging..
ze praten voor een massa.. een massa waar ik niet onder gerekend wil worden.
Recht op vrijheid van meningsuiting oké maar praat dan voor jezelf en dan niet voor een volk!!! Nee zij roepen dit echt wel een beetje over zichzelf af

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 06-06-’08 10:05
jager

Tja, we moeten ze wel beschermen aangezien we al 2 keer hebben meegemaakt hoe fout het kan gaan als je je mening openlijk uitdraagt… Het blijft wel jammer dat het zo moet…

jager, (E-mail ) (URL) - 06-06-’08 11:20
Belinda

In een logje heb je heel wat problematiek aangepakt. Het is een zooitje in Nederland en elke burger zou beschermd moeten worden (dus niet special Rita of Ayaan) en degene die anderen kapot maken moeten opgesloten worden en de sleutel worden weggegooid.

Belinda, (E-mail ) (URL) - 06-06-’08 11:38
Mannie

Ze moeten ook de mensen die de bedreigingen uitten veel harder aanpakken in plaats van alleen beveiligen. het is anders dweilen met de open kraan

Mannie, (E-mail ) (URL) - 06-06-’08 11:51
redstar

Ik heb er ook zo mijn eigen gedachte over, maar wie zaait zal oogsten…

redstar, (E-mail ) (URL) - 06-06-’08 12:25
Marnix

politici moeten niet zeuren, ze brengen zich zelf in problemen dan zorg je ook maar voor je eigen beveiligingh. kan makkelijk met dat salaris

Marnix, (URL) - 07-06-’08 19:06
Henriette

Dat onze privacy eraan gaat vanwege de angst voor een stelletje idioten is vreselijk. Ik snap niet dat mensen dat allemaal maar gewoon laten gebeuren. Iedereen is in NL verdacht tot het tegendeel is bewezen.

Henriette, (URL) - 08-06-’08 22:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.