Smaken verschillen...

"Smaken verschillen, en dat is maar goed ook" zeggen onnadenkende mensen wel eens.

Welke idioot heeft dat nou weer bedacht?
En waarom kakelen mensen zulke waanzin na?

Wat zou het toch heerlijk zijn als iedereen dezelfde smaak had!
Dat heeft alleen maar voordelen!

We hadden dan aan 1 radio en 1 tv zender genoeg.
Nooit meer zoeken naar kleding dat een beetje behoorlijk is, nooit meer zoeken naar net die ene cd.
Nooit meer stinkende parfum tegenkomen.
Nooit meer horen dat die kleur verf wel heel erg lelijk gekozen is.

Ik zou willen dat ik van voetbal hield, wat zou ik dan genieten deze weken!
Ik zou willen dat ik van reclame hield, ik was dan niet meer voor de tv weg te slaan!
Ik zou willen dat ik van inspiratieloze domme muziek hield, dan zou ik me nooit meer ergeren aan de klanken uit Volendam!
Ik zou willen dat ik van de MC en hun beleid hield.

Helaas, ik hou niet van competitie, ik hou niet van hersenspoeling, en ik hou van aparte muziek en van lekker voedzaam eten.
En dat is geen onwil van mij.

Zeg mij dan nooit weer dat het goed is dat smaken verschillen, of doe een poging me uit te leggen waarom het zo goed zou zijn dat mijn smaak niet de smaak van het grote publiek is en dat ik minder bediend word dan de grote massa!

Rene Donderdag 19 Juni 2008 at 11:00 pm | | Smurf

veertien reacties

frank-103

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat (mooie drogreden, kan je opzoeken op wikepedia!!) smaken verschillen. Door allerlei persoonlijke achtergronden, ontwikkel je bepaalde voorkeuren, en omdat vrijwel iedereen een andere achtergrond heeft en anders opgroeid heb je dus ook verschillende smaken! Wel zijn er voor een bepaalde smaak soms meer mensen te vinden dan voor een andere smaak. Maar wat nu goed is en wat niet, ik zou het niet weten!

frank-103, (URL) - 19-06-’08 23:24
redstar

Ik moet er niet aan denken dat iedereen de zelfde smaak zou hebben. En als wie zouden we dan de zelfde smaak moeten hebben? Wie stellen we als smaak voorbeeld, en volgen we dan? Nee, ik ben gewoon lekker mezelf, en houd van de dingen waar ik van houd, draag de kleren die ik wil luister en kijk naar dat gene wat ik wil afijn, je begrijpt me vast :-D

redstar, (E-mail ) (URL) - 19-06-’08 23:28
fialas

Er zijn mensen die van gekke kleine hondjes houden….stel je voor dat iedereen Quandy zou willen hebben.

fialas, (E-mail ) (URL) - 19-06-’08 23:42
Struikelaar

Saai en niet zo’n beetje ook.

Struikelaar, - 20-06-’08 00:53
Jee eM

Allemaal dezelfde smaak? Nou nee dank je, moet je indenken dat we allemaal dan Balkenende leuk zouden vinden? Nee ik pas even :)

Jee eM, (E-mail ) (URL) - 20-06-’08 08:05
CasaSpider

Alle mannen achter dezelfde vrouw aan verkleint de kansen aanzienlijk.
Neen, het is maar goed dat smaken verschillen!

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 20-06-’08 08:29
Mannie

Onnadenkend ben je zelf dus. Wat zou het een saaie toestand wezen als iederen van hetzelfde houd

Mannie, (E-mail ) (URL) - 20-06-’08 08:51
Bart

Als iedereen hetzelfde wil, gaat het niet werken in de wereld. Als IEDEREEN nou naar Texel op vakantie wil ? Of IEDEREEN wil naar Rotterdam verhuizen ? Of IEDEREEN wil schilder worden ? Of IEDEREEN wil vrij in de winter ?

Bart, (URL) - 20-06-’08 09:29
ria

Een wereld vol Renesmurfen, daar moet je toch niet aan denken :-p

ria, (E-mail ) (URL) - 20-06-’08 09:55
Chantal

Toch ben ik blij dat ieder een eigen smaak heeft, anders is het maar een saaie eenzijdige boel

Chantal, (E-mail ) (URL) - 20-06-’08 12:14
Terrebel

Als IEDEREEN suicidaal zou zijn, wat zou het dan een prachtige en rustige wereld worden. Geen mensen meer om er een zooitje van te maken, geen oorlog meer, geen duizenden mensen die omkomen bij natuurrampen, geen overheden meer…

Terrebel, (URL) - 20-06-’08 12:51
Belinda

Het zou toch ontzettend saai worden op de wereld als we allemaal hetzelfde dachten, vinden en voelen? Ik vind het juist on-nadenkend om te veronderstellen dat we allemaal maar hetzelfde leuk zouden moeten vinden. Ik hou juist van andere meningen en andere visies. Daar steek je nog wat van op ook!

Belinda, (E-mail ) (URL) - 20-06-’08 12:52
Jolanda

Als iedereen hetzelfde leuk of lekker vond zou de wereld zo saai zijn. Niks geen (in jouw ogen) kleurrijke types meer, want iedereen ziet erhetzelfde uit. Alle muziek klonk hetzelfde en…ook niet onbelangrijk…. nauwelijks of geen siscussies meer, want iedereen vindt hetzelfde. nee niks aan lijkt me dat

Jolanda, (URL) - 20-06-’08 20:42
Algje

Ik ben het helemaal met je eens hoor. Allemaal eenheidsworstjes. Maar moeten we het eerst eens worden welke smaak we gezamenlijk gaan aanhangen. Ik stel voor de mijne. Ik houd van pindakaas met hagelslag, rabarber met yoghurt, kortgekookte spruitjes, rauwe bloemkoolroosjes in knoflooksaus en een tuin waarin alles groeien mag, ook dat wat de buren onkruid noemen.

Algje, (E-mail ) (URL) - 21-06-’08 19:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.