Radio 3fm

Ik vind dat ik als 3fm luisteraar niet serieus genomen word!

'Leuk is Anders' (3FM) moet stoppen in september

Het VARA-programma 'Leuk is Anders' verdwijnt per 1 september van Radio 3FM. "Omdat mijn programma, of ik, negatief scoort op zo goed als alle ‘kernwaarden’ van 3FM (jong, stoer, liefde voor muziek). En dat blijkt dan weer uit een onderzoek onder 3FM-luisteraars
"Voor mij voelt het zo: een leuk, swingend, eigenwijs en zeer succesvol programma moet wijken voor doelgroepdenken en marketingonderzoeken. Dat is kut, maar tis niet anders", zegt Dolf Jansen over zijn vertrek van de popzender. Het is extra wrang omdat 'Leuk is Anders' op de Arbeidsvitaminen na het best beluisterde programma is op 3FM. Het programma haalt gemiddeld ruim 350.000 luisteraars. "En volgens een nog preciezer onderzoek het best beluisterde programma van alles wat er op de radio is in het timeslot vrijdag 12:00 - 14:00."

Onderzoek na onderzoek, het scoort wel maar toch moet het weg.
En mij is niks gevraagd! (geen poll op de site of wat dan ook)

Op zich vind ik Leuk is Anders een enorm kutprogramma.
Het is voortgekomen als opvolging van De Steen en Beenshow, dat Dolf toendertijd alom beurten met Jack Spijkerman presenteerde.
In 1999 besloot Spijkerman vrijwillig om te stoppen, en Dolf ging in eerste instantie door onder de naam Leuk is Anders.
In dat programma werden onder andere wensen vervuld, ongeveer wat Paul de Leeuw op tv doet tegenwoordig.
Op een gegeven moment stopte Leuk is Anders met de wensen, en er kwamen ontzetten flauwe telefoongesprekken met luisteraars voor in de plaats.

Maar toch had Leuk is Anders wel wat, namelijk geen formule, alles kon en mocht, wat zelden, maar toch, geniale radio opleverde.
Dolf Jansen heeft ook wel eens voor VPRO`s 3voor12 gedraait op 3fm, en mocht zijn eigen muziek uitkiezen, dat waren gouden uren!

Het liefst zou ik zien dat Dolf bleef, en zelf zijn muziek uit mocht kiezen, dan hoor je nog eens wat anders dan de playlist afwerken, wat ie nu doet.
En graag meer bandjes in het programma, en dingen telefonisch uitzoeken is Dolf ook erg goed in.
Maar helaas, er is weer eens anders besloten dat wat ik zou willen.

Het leven is op zich best aangenaam, maar keer op keer merk je maar weer dat je toch maar moet slikken wat anderen je voorschrijven!

Rene Dinsdag 05 Augustus 2008 at 8:00 pm | | Smurf

dertien reacties

frank-103

Vroegah, toen Edwin Evers op 3FM zat, luisterde ik naar 3FM. En ook om 18.00 naar de Avondspits. Maar al zeker 5 jaar is 3FM niet eens meer ingeprogrammeerd in mijn radio, ze doen te wanhopig 538 of Veronica na of proberen het met alternatieve radio en muziek, ik luister er dus niet meer naar! Dus René: probeer ook eens 538, Veronica of Arrow Classic Rock.

frank-103, (URL) - 05-08-’08 20:42
Me!

Niet alleen op de radio gaat dat zo. Net als bij de regering zouden de luisteraars het voor het zeggen moeten hebben. Dan kwam er heel wat minder troep op de radio.

Me!, (E-mail ) (URL) - 05-08-’08 20:57
ria

Met Frank eens hoor, hier wordt tegenwoordig vaak op Arrow Classic Rock afgestemd :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 05-08-’08 23:10
Brillie

Je moet met de tijd mee gaan. Anders komt er nooit iets nieuws op de radio. En zo is het ook met programma’s. Vernieuwen, das leuk… dan oudbolligheid.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 05-08-’08 23:32
Maurice

Radio is net als komkommers, Rene! Eerst had je normale komkommers, morgen zie je zelfs kromme komkommers. En waarom? Omdat het kan!

Welkom in de gewone wereld. hahahahahaha

Maurice, (URL) - 06-08-’08 08:38
Hette

Da’s jammer voor de trouwe luisteraar.

Hette, (E-mail ) (URL) - 06-08-’08 10:23
Chantal

Helaas is dat het leven… vele anderen bepalen wat jij krijgt voorgeschoteld. Gelukkig is er nog wel genoeg keuze…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 06-08-’08 10:58
Leibele

Toen Paul de Leeuw nog radio maakte was het leuk.Nu allang niet meer.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 06-08-’08 10:59
hanscke

En zo komt er voor iedereen een tijd dat men afscheid neemt van 3FM

hanscke, (E-mail ) (URL) - 06-08-’08 11:28
Rick de Kikker

Wie luistert er überhaupt nog radio denk ik dan.

Rick de Kikker, (E-mail ) (URL) - 06-08-’08 11:47
Redstar

Er is een beperkte groep mensen die kan bepalen wat de rest kan zien , horen, en kan doen.. Daar doe je niets tegen behalve je eigen pad kiezen!

Redstar, (E-mail ) (URL) - 06-08-’08 12:17
Mannie

Ik luister weinig radio eigenlijk. Er staat hier wel radio aan als ik bezig ben maar ik luister de muziek en wat er gezegd wordt gaat altijd aan me voorbij

Mannie, (E-mail ) (URL) - 06-08-’08 12:47
Jolanda

Ik als niet radio luisteraar heb werkelijk nooit gehoord van dat programma…maar een fan van Dolf jansen was ik al nooit.
Tis jammer voor jou maar ik truer er niet om

Jolanda, (URL) - 06-08-’08 19:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.