Papier

Soms moet ik even nadenken voor ik een mening heb.
Laatst was deze site in het nieuws:

http://www.stopdetelefoongids.nl/

En ik kan zeggen dat ik het er wel mee eens ben.
Alle gegevens staan tegenwoordig online, zoals de site ook al vermeldt.
En al die boekwerken versturen ,die bij velen meteen bij het oud papier komen, is ook gewoon zonde.

Ik pleit er voor dat de gidsen gratis af te halen zijn op het postkantoor, en dat ze tevens gratis te bestellen moeten zijn.

Ik heb overigens even gekeken, en mijn nummer staat helemaal niet in die digitale gids.
En de papieren versie zou ik niet weten, daar kijk ik nooit in, en helemaal niet om mijn eigen nummer op te zoeken.
Ik vind het sowieso een beetje raar dat telefoonnummers zomaar openbaar te vinden zijn.
Mensen zouden zich daar gewoon voor moeten aanmelden, en niet, zoals nu, aangeven dat je er niet in wil.
Als ik wil dat iemand mijn nummer heeft dan geef ik dat zelf wel.

Dus ik ga geen stappen ondernemen om in dat boek te komen, en teken de petitie tegen de verspilling.

Rene Donderdag 28 Augustus 2008 at 8:00 pm | | Smurf

26 reacties

Patrick

Tegenwoordig moet je bij de aanvraag van een telefoon aansluiting al aangeven of je wel of niet in de telefoongids wil ;) Ik moest het vorige week nog aangeven i.v.m de verhuizing van onze internet en telefoonaansluiting.

Patrick, (E-mail ) (URL) - 28-08-’08 20:13
jager

Ik sta er ook niet in, heb alleen een zakelijke mobiel….Beter…Maar is idd een goede actie!

jager, (E-mail ) (URL) - 28-08-’08 20:38
ria

Mijn steun hebben ze ook hoor, pure verspilling. Gratis afhalen voor diegenen die hem nog wel willen hebben is een prima idee.

ria, (E-mail ) (URL) - 28-08-’08 20:48
Bart

Ik denk dat ik ook maar eens een petitie teken.
Als dit stopt, scheelt het toch weer een paar bomen !

Bart, (URL) - 28-08-’08 21:50
Martin

Hier hebben ze volkomen gelijk in..en voor de mensen zonder internet..zou ie gewoon gratis af te halen moeten zijn. dat scheelt inderdaad veel papier.!!

Martin, (URL) - 28-08-’08 21:50
Brillie

Het telefoonboek wordt gedrukt op gebruikt papier, tevens is de inkt hergebruikt. En het houd een groot aantal mensen aan het werk, die anders thuis moeten zitten. Dus ik ben voor het leveren en drukken van versie 2009.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 28-08-’08 21:59
hanscke

Het moet wel gedrukt worden, maar ik vind het wel een goed idee dat je actief kenbaar moet maken het boek te willen ontvangen. Van de hele oude generatie zijn er nog te veel mensen die niet met een pc over weg kan. Mijn vader van 87 jaar bv.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 28-08-’08 22:02
frank-103

Voor mij hoeft hij ook niet meer uitgedeeld te worden! En als je niet wil dat je telefoonnummer te vinden is, kan je een geheim nummer aanvragen en ook nog dat je nummer niet zichtbaar is bij nummerweergave! Ook op internet bij mijnkpn.nl.

frank-103, (URL) - 28-08-’08 22:03
Redstar

Het is idd pure verspilling, dus mijn stem hebben ze. Wel moet het boek beschikbaar blijven voor mensen die geen Internet hebben..

Redstar, (E-mail ) (URL) - 28-08-’08 22:13
Liesbeth

op zich ben ik het wel mee eens, ook al maak ik er nog wel gebruik van, het ouderwetse telefoonboek

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 28-08-’08 22:24
Me!

Ik heb me meteen ingeschreven. Bedankt smurf…

Me!, (E-mail ) (URL) - 28-08-’08 22:26
henriette

Ik bel al twintig jaar mobiel en nooit kreeg ik een telefoongids.

henriette, (URL) - 28-08-’08 22:43
Sandra

Ik heb me van de week al aangemeld. Goed initiatief hoor. Gratis af te halen voor wie hem perse wil hebben vind ik een goede optie voor wie niet aan internet wil/kan.

Sandra, (URL) - 28-08-’08 23:07
Leibele

Het zou een hoop bomen schelen.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 28-08-’08 23:44
HKH

Ik dacht eerst ook dat het wel beter was, stoppen met die telefoonggids maar af en toe is het wel verrekte handig, zo’n gids in de hand.

HKH, (URL) - 29-08-’08 01:07
lieneke

Dat heb ik ook wel gedaan, mijn stad wonenn meer boontjes, maar ons huis telefoon nummer wel in. Mijn doet niet zoveel.

lieneke, (E-mail ) (URL) - 29-08-’08 07:15
Struikelaar

Je denkt soms na? Niet altijd? :D

Struikelaar, - 29-08-’08 07:19
Jeroen

Zoals altijd is het weer 2ledig. De ouderen in de maatschappij die opgegroeid zijn zonder computers zullen nog veel gebruik maken van het boekwerk. De anderen in de maatschappij wippen even het internet op. Ik vind dat de mensen die om wat voor reden dan ook niet online zijn toch gewoon, zonder dat ze daar zelf veel moeite voor hoeven te doen, de telefoongids moeten kunnen krijgen.

Jeroen, (E-mail ) (URL) - 29-08-’08 07:23
Terrebel

Moest wel even lachen om de reactie van Brillie; met zijn logica moeten mensen ook meer rotzooi maken en meer roken; je wil toch niet verantwoordelijk zijn voor het werkloos raken van straatvegers, bezemmakers, sigarettenfabrikanten en longartsen?

Inderdaad niet meer klakkeloos overal leveren maar gratis op te halen voor wie wil. Overigens is het voor nieuwe contacten lastig om je telefoonnummer te vragen al ze je telefoonnummer of e-mail adres niet hebben om jouw telefoonnummer te vragen. Als de vader van een vriend van vroeger: Waarom zouden we telefoon nemen? We worden toch nooit gebeld?

Terrebel, (URL) - 29-08-’08 08:14
RI@&BERT

Wij hebben al jaren geen boek meer, want het is ook alleen maar kastvulling en we gebruiken ze nooit!

RI@&BERT, (E-mail ) - 29-08-’08 08:16
kurai

Wat denk je dat een webserver voor de KPN kost? Aan energie, tijd en geld? Hoe vervuilend is het om de twee drie jaar vervangen van een heel serverpark ten opzichte van het recyclen van papier? Hebben we daar wel over nagedacht?

wie moet ik bellen als mijn pc het niet meer doet? of als internet plat ligt?

wat als ik niet de hele dag de pc aan wil hebben staan en gewoon even snel een telefoonnummer wil opzoeken?

Soms moet je inderdaad even nadenken voordat je een mening hebt!

kurai, (E-mail ) (URL) - 29-08-’08 08:56
mysterycouple

Goed plan ik ga meteen tekenen en zo een heleboel bomen redden!!!!

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 29-08-’08 10:01
Mannie

Niet iedereen heeft nog een pc en internet , al lijkt het er soms wel op. Maar ze kunnen wel checken wie allemaal internet heeft en die geen gids meer sturen bijvoorbeeld

Mannie, (E-mail ) (URL) - 29-08-’08 11:35
Jongslog

Prima idee wat ook kan gelden voor de Gouden Gids.

Jongslog, (E-mail ) (URL) - 29-08-’08 11:58
Jolanda

Ik kijk er ook nooit in dus wat mij betreft alleen op verzoek toesturen inderdaad. Dat is dan wel weer handig voor die enkeling die geen internet heeft

Jolanda, (URL) - 29-08-’08 20:10
madbello

Jouw plan lijkt mijn het meest redelijke, dat de overheid daar niet op komt ;-)

madbello, (E-mail ) (URL) - 03-09-’08 12:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.