Ontzettend zonde

Ik heb er de pest aan dat mensen een nieuw jaar komen wensen, besmeur uw eigen log daarmee en val me er hier niet mee lastig ja.
Het leven gaat immers gewoon door.
En de branden ook...

Afgelopen zaterdag:

 

WINSCHOTEN - Een woning aan de Oudewerfslaan in Winschoten is zaterdagnacht door brand verwoest.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. Terwijl de brandweer aan het blussen was, kwam er een melding binnen van een garagebrand aan de Reelaan in Winschoten. Dit vuurtje was snel onder controle. Bij beide branden raakte niemand gewond.


Afgelopen donderdag:
WINSCHOTEN - In een bakkerij in het centrum van Winschoten heeft op Nieuwjaarsmorgen een grote brand gewoed. De politie heeft omwonenden uit voorzorg uit hun huizen gehaald.

De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur naast de Winschoter toren te bestrijden. In totaal werden zeventig spuitgasten ingezet. Na enige tijd kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

Enkele jaren geleden brandde het naastgelegen pand af en liep de bakkerij roet- en waterschade op. Nu is het pand zelf dus ten prooi gevallen aan de vlammen.

Als u al de branden in uw woonplaats logt zal het ook wel lijken alsof dat buitensporig veel voorkomt.
Ikzelf denk niet dat het in Winschoten vaker gebeurt dan elders, hoewel u wel zo die indruk kan krijgen.
Brand lijkt mij zo`n beetje het ergste wat me zou kunnen overkomen, daarom vertel ik er elke keer over.
Rene Vrijdag 02 Januari 2009 at 12:00 am | | Smurf

twintig reacties

Kevin Nugter

Dat viel even in een verkeerd keel gat, denk ik.

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 00:12
Brillie

JE zit er dan wel warmpjes erbij. Net als bij een creamtie.

Brillie, (URL) - 02-01-’09 01:27
Me!

Dat is het ergste wat je kan overkomen. Ik ben ooit getuige geweest van een brand waar twee meisjes bij zijn omgekomen. Die beelden spoken al dertig jaar door mijn hoofd.

Me!, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 08:38
Bart

Bij ons in Rotterdam is er al een dode gevallen. Zo gaat dat helaas ….

Bart, (URL) - 02-01-’09 08:47
CasaSpider

Vrijheid blijheid. Ik zeg: “Een verbod tegen de verboden!”
Dus ook een verbod tegen het verbieden van nieuwjaarswensen…

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 10:05
ria

Ik ben op oudjaarsavond vreselijk gechrokken. Er brandde een waxinelichtje in de vensterbank en Joop had de gordijnen dichtgedaan, zonder het lichtje uit te blazen, ik zag het toevallig door de gordijnen schijnen, je moet er toch niet aan denken…..

ria, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 10:44
travel

nee veendam net zoveel… nog wel meer zelfs.
heb zelf niet veel reacties met beste wensen dat was jaren terug wel erger.

travel, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 10:53
Belinda

Brand is zo ongeveer het ergste wat je kan overkomen (ik weet er alles van). Heel triest als dat je overkomt!

Belinda, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 11:20
Mike

Zo ! Dat is dan duidelijk en toch aller beste, ja ! Brand is heel erg en 2 keer al aan ontsnapt dankzij een engeltje die mijn op tijd wakker maakte. Brrr moet er niet aan denken.

Mike, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 11:26
Joanna

Hoi Renè, ik ben penibel met kaarsjes hoor, maar elk jaar weer om de kersttijd lees je meldingen. Branden maar ook waterschaden is een katastrofe.En vanwegen nieuwjaarswensen…..ik schrijf het achter mijn oren wat jou betreft ;-)
Love Joanna

Joanna, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 11:35
Chantal

Het is van de zotte dat mensen die branden ‘lol’ vinden, en al dat geweld naar hulpverleners en politie toe… wat is daar de lol van?

Chantal, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 12:18
karin

Ik zit hier nog bij te komen van de loos alarm melding op sinterklaasavond bij ons thuis. De brandweer was met groot materieel uitgerukt en stond voor ons huis. Even dacht ik dat alles weg zou zijn… Niet eerder zo’n paniek gevoeld.

karin, (URL) - 02-01-’09 18:47
Jolanda

Snap de lol ook niet om brand te stichten of vuurwerk af te steken met oudjaar. Moet er ook niet aan denken om een brand mee te maken.
Heb ook altijd te doen met de dieren oudejaarsavond/nacht

Jolanda, (URL) - 02-01-’09 20:07
hanscke

Het leed was al geschied, nu ja er zijn ergere dingen, zoals een brand bijvoorbeeld

hanscke, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 21:23
jager

Ik hoop een brand in mijn woning nooit mee te maken, lijkt me verschrikkelijk! Ik geloof wel dat brand overal evenveel voorkomt tenzij je een pyromaan in de buurt hebt wonen dan!

jager, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 21:59
Leibele

Ik heb zo,n18 jaar geleden een man zien verbranden. Hij was het leven zat en gooide benzine over zich heen en stak zichzelf in brand. Dit beeld krijg ik nooit meer van m,n netvlies. En ik ben daarom dankbaar voor iedere nieuwjaarswens die ik krijg. Een gelukkig en gezond leven is namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zo,n wens kan nooit en tenimmer vervuiling zijn van wat dan ook!!!

Leibele, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 22:56
Redstar

IK heb toen ik twaalf was een enorm brand van dichtbij meegamaakt. In Vlissingen in de beursstraat. Kinderen dood, brandweermannen dood. Niet leuk zoiets… Ik heb het zelfde als Me. Dat blijft je altijd bij

Redstar, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 23:07
Terrebel

Afgelopen mei hadden wij hier brand waarbij veel spullen verloren zijn gegaan. Gelukkig geen persoonlijke ongelukken en zelfs de goudvissen bleken nog te leven. Wel bijvoorbeeld alle kleren, boeken en speelgoed weg, evenals bedden en kasten. We hopen dat eerdaags eindelijk de verzekering uitbetaald zodat we echte bedden kunnen kopen. Met een slaapbankje en een luchtmatras is het toch maar behelpen.

Terrebel, (URL) - 03-01-’09 00:24
CasasPa

Hi Renesmurf: in Winschoten was het wel raak. Wij waren er in de buurt en ben nog ff in de Torenstraat gaan kijken. CasasPa

CasasPa, (E-mail ) - 04-01-’09 00:25
Paul

heerlijke gesmurfd!

Paul, (E-mail ) (URL) - 09-12-’09 13:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.