Beeldbuis

Zo nu en dan maak ik eens een overzichtje welke tv programma`s ik momenteel volg.
Dat is leuk om later terug te zien, en ook wellicht vindt u dat ook wel interesant.
Voor de programmaomschrijvingen heb ik dankbaar over internet gesmurfd.

Op Maandag kijk ik naar de VPRO: 24 uur met... 

In 24 uur met... brengt Wilfried de Jong 24 uur door in een studio, samen met een gast. Tijdens deze periode mag geen van beiden de kamer verlaten. Het achterliggende idee is dat de interviews dieper en intenser zouden zijn, omdat de twee tot elkaar zijn veroordeeld. Voor beiden zijn de opnames zowel geestelijk als lichamelijk erg zwaar. Uiteindelijk worden er slechts 40 minuten van de 24 uur uitgezonden.

De studio, waar op verschillende plekken camera's zijn opgehangen, is van alle gemakken voorzien. Zo staan er twee gemakkelijke stoelen, een bed, een keuken met voldoende drank en voedsel en een toilet.


Op dinsdag kijk ik naar de AVRO: Op de Bon.

In het programma wordt het rijgedrag van automobilisten bekeken en deelt de politie vaak boetes uit. Ook wordt er veel informatie gegeven over goed rijgedrag en krijgen de kijkers informatie over dingen met betrekking tot maximum snelheden en hoogte van de boetes. Er wordt veel gepraat over het voorkomen van het krijgen van het 'gele papiertje', de boete.

Op woensdag kijk ik naar de VPRO: Goudzoekers

Goudzoekers is er voor iedereen die wil snappen waarom en hoe economische principes zijn leven beïnvloeden. Hoe gaat u om met geld en hoe gaat geld om met u?

Op donderdag kijk ik naar de AVRO: Wie is de Mol

Het spel wordt in de eerste vier seizoenen door tien onbekende Nederlanders gespeeld (m.u.v. seizoen 3), sinds seizoen 5 door tien bekende Nederlanders, die naar het buitenland reizen. Ze zullen moeten samenwerken om allerlei opdrachten uit te voeren en geld te verdienen voor de pot. Maar één van hen is een bedrieger, en die is er alles aangelegen om de opdrachten te saboteren. Eén van hen is namelijk de Mol. Na elke ronde krijgen de kandidaten 20 vragen (in de finale 40 vragen) over de identiteit van de Mol. Degene die de minste goede antwoorden geeft, ligt uit het spel en gaat direct naar huis. Uiteindelijk blijven er drie kandidaten in de finale over (m.u.v. seizoen 7). Eén zal er winnen, één zal verliezen en de derde is de Mol. De kandidaat die de finale wint, oftewel de test in de finale het beste maakt, wint het geld in de pot. Bij gelijkspel wordt gekeken wie het snelst was.
En NPS en de VPRO: Andere Tijden.

Elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden.

Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Op internet heeft het televisieprogramma samen met het radioprogramma OVT (Onvoltooid Verleden Tijd) een uitgebreide mediabibliotheek waarin eerder uitgezonden programma's en aanvullende informatie is terug te zien.

Sinds 2000 komt er jaarlijks van Andere Tijden een boek uit met verhalen die gebaseerd zijn op de uitzendingen.


En de RVU: Keuringstdienst van Waarde:

Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen. Door het stellen van simpele vragen aan hulplijnen van producenten zich voordoend als naïeve maar vasthoudende consument verkrijgen de makers soms hilarische en/of onthullende antwoorden. De naam is een verbastering van de naam van de keuringsinstantie Keuringsdienst van Waren. Het programma voert ook actie tegen slavernij in de cacao-industrie met de actie: Steun Teun. Uiteindelijk heeft de Keuringsdienst van Waarde het heft in eigen handen genomen en zelf een 'slaafvrije' chocoladereep gemaakt, Tony's Chocolonely. De RVU kreeg door het Commissariaat voor de Media een boete opgelegd van 20 duizend euro wegens ongeoorloofde reclame voor het nieuwe chocolademerk.
Op vrijdag kijk ik naar de KRO: 't Vrije Schaep.

't Vrije Schaep is een vervolg op de succesvolle remake van 't Schaep met de 5 pooten. 't Vrije Schaep verwijst naar de camping van Kootje (Pierre Bokma) in duinen. Kootje heeft zijn kroeg in de Jordaan verkocht en van de opbrengsten daarvan heeft hij een camping gekocht. De andere personages zoals o.a. Tante Door (Loes Luca) en Opoe Withof (Carry Tefsen) uit het bruine café zullen hun zomer doorbrengen op de camping. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig en daarmee maakt de serie een sprong in de tijd. De verhaallijnen zijn bedacht om zo bekende liedjes van ruim dertig jaar geleden te kunnen gebruiken

En de VPRO: Heerlijk Eerlijk Heertje.

Heertje wil de kijker bewust maken van iets wat hij wel weet, maar niet wil weten, of gewoon niet weet en ook niet wil weten: op televisie is alles nep en voorgeproduceerd. Heertje laat daarom tijdens zijn talkshow tussendoor ook fragmenten zien van de redactievergaderingen en probeerde voortdurend zeer transparant te zijn over de afwegingen die hij vooraf maakt. En dat levert teen half uurtje lichtelijk rommelige maar wel komische televisie op, niet in de laatste plaats om Raoul Heertje zelf een waardeloze talkshow host blijkt te zijn, of te spelen.

Op zaterdag kijk ik naar het cabaret van de VARA, of de KRO.

Op zondag kijk ik naar de VPRO: Villa Achterwerk, voorafgaand door De Taarten van Abel.

In het programma ontvangt banketbakker "Abel" kinderen die een taart willen bakken voor een bijzonder iemand, zoals een vriendje of een familielid. De banketbakker is Siemon de Jong, die in Amsterdam aan de Ferdinand Bolstraat de patisserie "De taart van mijn tante" runt. Tijdens het maken van de taart is er veel aandacht voor de aanvrager van de taart en ontpopt Abel zich als een ontspannen interviewer van de kinderen.

Zondagavond is het VPRO: Draadstaal

Draadstaal is een satirisch televisieprogramma. De cast bestaat uit Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Het programma is ook op de radio te beluisteren, als vast onderdeel van het 3FM-programma 3VOOR12 op elke maandag, dinsdag en woensdag om kwart over elf.
en ook de VPRO: In Europa.

In Europa is een documentairereeks gebaseerd op het gelijknamige boek In Europa van de Nederlandse publicist Geert Mak.

Deze 35-delige reeks gaat over de geschiedenis van Europa in de 20e eeuw. Dit wordt in beeld gebracht door belangrijke locaties in die geschiedenis in beeld te brengen zoals ze er toen en nu uitzien. De 35 afleveringen worden uitgezonden over 2 seizoenen.
Na twee uitzendingen werd bekend dat de VRT de serie had gekocht. De serie is daar vanaf 8 januari 2008 te zien.
De serie kost zo'n 3 tot 4 miljoen euro en wordt medegefinancierd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.En dan is mijn week weer rond.
Wat ziet u zoal voorbij komen in een weekje?
Rene Donderdag 15 Januari 2009 at 12:00 am | | Smurf

23 reacties

Terrebel

Poe he! Je hebt’t er maar druk mee! Is het stukje met mij erin nu eindelijk al’ns uitgezonden in Draadstaal? Na een paar keer kijken heb ik’t maar opgegeven. Was in elk geval een gezellige draaimiddag en ik had nog nooit op een opgezette Bouvier gezeten!

Terrebel, (URL) - 15-01-’09 00:58
Sandra

Ik heb een vast rondje: het 18 uur journaal (= eten), 1 vandaag, man bijt hond (=afwastijd) en DWDD. Als er ‘s avonds iets interessants op tv komt dan zie ik dat wel in de gids. Meestal een film of een documentaire. Wie is de Mol… misschien lukt het om het deze keer echt te volgen.

Sandra, (URL) - 15-01-’09 03:35
Me!

Ik kijk iedere dag van 5 tot6 discovery en op vrijdagavond naar veronica, Top Gear. Voor de rest kijk ik zelden TV.

Me!, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 07:27
Struikelaar

Ik ga gewoon wat leuks doen…

Struikelaar, - 15-01-’09 08:33
Rudi

Kijk eigenlijk steeds minder tv.

Rudi, (URL) - 15-01-’09 08:39
ria

Ik kijk naar het nieuws, RTL boulevard, memories, spoorloos en herrie in de keuken, oh ja en op zondag naar carlo en irene :-)dat was het wel zo’n beetje.

ria, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 09:38
Chantal

Er staat best veel in jouw lijst dat wij ook kijken, aangevuld met Radar en Opgelicht, als ook Villa Felderhof en even commercieel: Top Gear.

Chantal, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 10:30
Leibele

Het enigste dat ik regelmatig volg op de buis is het journaal, pauw en witteman en As the world turns. En, indien ik mazzel heb, een goede film.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 10:53
Bart

Draadstaal kijk ik ook, ‘t Vrije Schaep heb ik ook 1 keer gezien en verder volg ik niks …..

Bart, (URL) - 15-01-’09 10:59
Belinda

Wij komen aardig overheen qua TV-kijk gedrag. Heerlijk om de dag af te sluiten met goede tv-programma’s!

Belinda, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 11:10
Redstar

Ik kijk zelden tv haha. Af en toe wat Discovery en het nieuws. En als ik zin heb een film te zien ook

Redstar, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 13:17
Peter

Ik kijk alleen naar het journaal, soms Pauw en Witteman en momenteel naar de Dakar rally! De rest is zonde van de tijd…

Peter, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 13:45
Jolanda

Ik ben niet zo´n vaste kijker. Ik zap maar wat en blijf hangen als ik wat leuks zie. als er niets leuks is staat de tv meestal op Animal Planet

Jolanda, (URL) - 15-01-’09 18:32
Linda

Het nieuws op Ned 1 en RTL 4, Wie is De mol op Ned 1, America’s next top model, Project Runway (RTL 5) en verder kijk ik veel Discovery channel.

Linda, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 19:35
Elmar

Ik kijk meestal naar de BBC.
Verder heb ik weinig vaste programma’s waar ik naar kijk of het moeten actualiteiten rubrieken zijn.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 20:34
tagrijn

Vaste prik: DWDD en P&W, en de rest vaak niets. Soms als ik tijd heb en dan zie ik wel wat er net is. Geen series in ieder geval.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 20:43
jager

Ik heb alleen In europa en andere tijden gezien, de rest ken ik niet maar ik kijk ook verdomd weinig tv, beide bovenstaande programma’s zijn op de zondag middag en da’s vaak nog voor ik de pc aanzet ;)

jager, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 21:29
hanscke

Ik kijk heel weinig, De Mol, De Boeruitzendingen, De reünie het vrije schaap en dan houdt het ook wel zo’, beetje op. Oja, tenniswedstrijden, die zijn niet versmaden.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 22:21
Martin

Ehh weinig of eigenlijk niks wat jij kijkt sorry, maar wel de serie Life net weer met nieuwe afleveringen,Het Kleine huis,DWHN bij de Tros..en Top Gear..House en nog alles van CSI.

Martin, (URL) - 15-01-’09 22:51
Liesbeth

wat ik meestal niet mis is as the world turns :)daar heb jij helemaal niks mee natuurlijk ;)..ik heb net wel naar wie is de mol gekeken dat is wel weer leuk en draadstaal..ik lees net in je vorige logje dat m’n boom erbij staat ik ga nog even kijken dan. heb ik zeker niet goed gekeken

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 23:06
Joos

Geen GTST???
Voor je dagelijkse broodnodige variatie???

Joos, (E-mail ) (URL) - 15-01-’09 23:28
Brillie

Dat zijn behoorlijk veel programma’s op de staats TV zenders.

Brillie, (URL) - 15-01-’09 23:44
frank-103

Als ik me los weet te rukken van de internetPC kijk ik graag naar CSI, naar voetbal of naar een leuke film. En op dinsdag natuurlijk naar Rail Away bij de EO!

frank-103, (URL) - 16-01-’09 00:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.