Moederdag

Moederdag is de meest onzinnige dag die er is, op vaderdag na dan.
Je moeder eer je elke dag, net zoals zij jou eert / eerde.
Niet op een speciaal daarvoor aanbevolen dag.
Oke, iets leuks maken op school en dan het huis in smokkelen om op zondag te geven, is prachtig!
Naar de winkel gaan en een verjaardagskado kopen, terwijl het met de echte verjaardag al lastig genoeg is, is niet mijn ding.

Zolang er geen oomdag is, vier ik geen moederdag.
Toch mogen vandaag ook alle moeders kijken.
En advies geven.

Soms is mijn nichtje Tessa op visite, en soms film ik dat.
Ik begin op te nemen en hou dat een paar minuten vol, en de leukste resultaten zet ik dan op youtube.
Om later dan eens daar weer de allermooiste van te kiezen om in te sluiten op mijn weblog.
Maar nu heb ik een probleem.
Ik heb twee hele leuke, en ik kan gewoon niet kiezen.
Help me, welk filmpje vindt u het mooiste, en waarom?

Film 1 begint met Tessa, dan komt Quandy om de hoek kijken, en dan eindig ik met een schitterend shot van een sleutelhanger die in mijn auto hangt.In het tweede filmpje wil Tessa wat brood aan de kippen voeren.
Ze laat het vallen, ze laat Quandy er aan snuffelen en ze neemt een hapje.

Rene Zondag 10 Mei 2009 at 12:00 am | | Smurf
Gebruikte Tags:

38 reacties

PIETERBIE

Ben het eens met je over de onzin van moeder- en vaderdag. Zou elke dag moederdag moeten zijn.

PIETERBIE, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 00:10
Mamapippa

Da’s waar, je moeder eer je elke dag !
Maar ik vind het toch ook superfijn als dochterlief me op moederdag haar zelfgemaakt knutselwerkje afgeeft en me de zoveelste knuffel geeft !

Groetjes !

Mamapippa, (URL) - 10-05-’09 00:11
Brillie

Kippen houden moet verboden worden.

Brillie, (URL) - 10-05-’09 01:07
Terrebel

Wij houden het ook simpel: Met kinderen en enkele kleinkinderen bij (o)ma eten, een knutselwerkje, een doosje bonbons en een cd’tje o.i.d.

Terrebel, (URL) - 10-05-’09 01:30
Patrick

Oom dag dat zou voor mij ook wel ingevoerd mogen worden Leuk dat filmpje van die kleine en dan ook nog die laatste shot :-)

Patrick, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 06:36
Etje

Ja hoor moederdag is feitelijk niet nodig
want je moeder moet je elke dag in de
bloemetjes zetten.

Etje

Etje, (URL) - 10-05-’09 07:21
Me!

Hier vieren we dus ook geen moederdag…

Me!, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 09:03
Mannie

IK doe ook niet aan moederdag meer omdat het zo’n commercieel iets is geworden eigenlijk. Vroeger als kind deed je dat nog wel maar dat gaat er wel af als je ouder wordt

Mannie, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 09:16
Marco

Niets mis met moederdag. Het is elke dag wel moederdag maar op moederdag verwen je je moeder gewoon ff een stuk meer. Ontbijt op bed, een lekker diner (uit of thuis). Er hoeft toch niet meteen een cadeau of een overprised boeketje bloemen gegeven te worden? Bij ons thuis doen we niets speciaals maar we zorgen er wel voor dat op een dag als vandaag moeders weinig tot niets hoef te doen.

Marco, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 09:27
gerdaYD

Ben het met je ééns, René, op één puntje na: als het aan mij lag dan vierde iedereen èlke dag feest! Want wat is nu leuker dan dit?
Het filmpje met die haan misschien? Want ik ben een echte kippenfan! Had er een hele bende van, maar die zijn door iemand uit de buurt vergiftigd…

gerdaYD, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 09:36
callemie

groot gelijk hoor
mama of papa ben je alle dagen en niet één welbepaalde dag
maar zo een dagje extra in de watten doet toch deugd!

callemie, - 10-05-’09 09:51
ria

Ik vind ze allebei prachtig, voor mij kan je geen filmpjes genoeg van je nichtje maken. Super dat Quandy die boterham niet pakt, ik denk dat Simba dat wel gedaan had ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 10:22
Leibele

Sinds het allergrootste deel van de moeders buitenshuis werken zijn het geen moeders meer in de zin zoals die bedoeld is met dat begrip “moederdag”. Het is dus achterhaald en volledig overbodig geworden.

Gebruik beide filmpjes voor èèn film. En maak er een verhaal bij.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 11:08
Redstar

Schitterende filmpjes Renesmurf! Mijn moeder is dood, dus daar doen we niet aan. Moederdag op de commerciele manier is niet echt mijn idee anyway.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 11:20
Monique

Vaderdag, moederdag, het is allemaal commercieel. Ik ben blij dat ik elke dag de kinderen om me heen heb en dat met regelmaat de oudste even thuis komt. Elke dag genieten we met volle teugen van elkaar. Elkaar laten weten dat je van elkaar houdt is genoeg. Gewoon lief doen en van elkaar houden, daar kan geen moederdag tegenop :)

Monique, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 11:22
Xiwel

Dat ‘oomdag’-gemis had ik al eerder. Vroeger vond ik het zware discriminatie dat er geen ‘kinddag’ was. Dus konden mijn moeder en vader fluiten naar ‘hun’ dagen. Mijn moeder dacht daar niet zoveel anders over. Iets zelfgemaakts door een kleuter of basisschoolkind is best leuk, maar het commerciele heen en weer gegeef zag ook zij niet zitten. Uiteidelijk werd het een bloemengeverij en die ontving ze net zo makkelijk op een andere dag dan moederdag.

Xiwel, (URL) - 10-05-’09 11:57
Elmar

Moeders moet je inderdaad elke dag eren! ;-)
Het tweede filmpje vind ik het leukst! Mooi om te zien hoe Tessa en Quandy met elkaar omgaan.
Mooi ook hoe lief Quandy blijft ondanks dat Tessa het hem erg moeilijk maakt met de boterham!
Fijne zondag!

Elmar, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 12:03
PLank

Hmm ja, ik bekijk je filmpjes niet. Dat vind ik fout. Maarja. Moederdag. Ik heb mijn moeder meegenomen naar een concert afgelopen woensdag. Ze vond het geweldig. Gisteravond hebben we een vuurtje gemaakt in de tuin, vind ze ook tof =).

Xx

PLank, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 12:24
Petronella

Het filmpje met de kippen vind ik het leukst. Tessa lijkt zelf ook behoorlijk trek te hebben en zo te zien krijgt ze genoeg antistoffen binnen ;-)

Mijn kinderen hoeven van mij niet aan moederdag te doen, maar ze doen het toch. Zo hebben ze ooit ook eens met z’n vieren van allerlei planten en een hek gekocht voor het tuintje bij de caravan waar ik destijds woonde. Het werd een bijzondere dag omdat ze zelf meehielpen om de tuin tot een paradijsje om te toveren.

Zelf ga ik op deze dag ook naar mijn moeder. Nu kan het nog en het is een mooie gelegenheid om dan weer met alle broers, zussen en hun kinderen en kleinkinderen aanwezig te zijn. De jongeren zullen daar later weer herinneringen over ophalen, denk ik.

Petronella, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 13:19
klaproos

kipjes kijk:-))

het tweede filmpje rene absoluut want dat zinnetje laat me smelten,
wat een lieve schat hoe ze met dat brood is,
jawel hé, ik vind de acties in het tweede filmpje bijzonder,

ik zeg nummero deux uno :-))

groetjes klaproos

klaproos, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 13:42
Thérèse

Jeetje, wat een prestatie voor je hond, om van die beterham af te blijven. Maar ik vind de eerste film het leukst, hoewel….
Ach ja, die Moederdag, ik heb daar zelf altijd heel dubbele gevoelens bij. Er komt ook vast nog wel een Oomdag; er worden tegenwoordig zoveel dagwen ingesteld: de dag van dit, de dag van dat, dus ook da dag van de Ooms (en van de Tantes ook natuurlijk)

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 14:22
Liesbeth

haaha ze eet die boterham bijna zelf op. En je kippen vind ik zo leuk! en Quandy is echt een lieverd, dat zie je ook wel

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 14:46
crash

Het tweede filmpje … omdat ze later, als ze groot is, wanneer ze dit weer ziet zal denken: ‘Iegh … ‘ :-). En Quandy is heel beheerst moet ik zeggen.

crash, (URL) - 10-05-’09 15:52
Linda

Ze zijn allebei leuk maar ik vind de 2e het leukste, gewoon het contact met Quandy en hoe ze het broodje eet en dan Quandy een hapje laat nemen…echt super :-)

Linda, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 16:20
Bart

Filmpje 2 want daar gebeurt wat meer !

Bart, (URL) - 10-05-’09 16:27
Di Mario

Die met die kippen vind ik het leuks, ik ga eigenlijk altijd voor dieren.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 16:35
hette

Ja moederdag is ook alleen maar leuk als je moeder bent.
Ik vond het iig erg gezellig.

hette, (URL) - 10-05-’09 17:56
Jolanda

ik zou zeggen filmpje 2 omdat Quandy zo lief is om die boterham uit de handjes van Tessa te trekken. Ik vind het een beetje sneu voor hem

Jolanda, (URL) - 10-05-’09 18:47
hanscke

Ik kies voor de tweede, Het brood wat voor de kippen is, soms naar Quandy gaat maar waarvan uiteindelijk Tessa de meeste hapjes van neemt. En moederdag? ik heb er niet zo veel mee, maar ik vond het leuk dat zoonlief, nu hij weer alleen is, mij een bos bloemen kwam brengen en dat dochterlief toch even de moeite neemt om te bellen. Ja ik houd van mijn kinderen ook nu het middendertigers zijn en ik geniet er van dat zij laten merken mij nog te zien staan

hanscke, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 19:35
marjolijn

filmpje 2 is de favoriet!
En als ze een oomdag in gaan voeren, dan wil ik wel een tante dag, haha

marjolijn, (URL) - 10-05-’09 19:47
Jolie

Helemaal gelijk Renesmurf, tis bedacht door de commercie.. Net als Valentijnsdag en you name it.. Al vind ik zo’n zelfgemaakt kinder/kleutercadeautje wel ERG leuk en onbetaalbaar.. Dàt aspect ervan zou ik niet graag willen missen.. En de filmpjes ga ik nog bekijken als R. wakker is :-)

Jolie, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 20:57
Lnnkz

Ja het is helemaal waar allemaal commerciële nonsens.. toch moet ik bekennen dat ik ieder jaar een cadeautje geef aan mijn ouders..

Lnnkz, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 21:41
Yvon

Overduidelijk nummer twee
Heerlijk om te zien,dat ze zelf ook ervan eet..doet de mijne ook en zegt dan: ja hallo ik heb ook honger pfff

Op school wordt er altijd wat aan gedaan,en dat vind ik het mooiste kado..verders is het alle dagen moederdag altijd wel iets wat je vertederd of knap vindt

Yvon, (URL) - 10-05-’09 22:14
Leidse Glibber

Net zoals valentijnsdag is ook moederdag alleen maar voor de commercie.
Ennuhh filmpje twe vind ik persoonlijk het leukst.

Leidse Glibber, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 22:41
Theo

Wat is Quandy een lieve hond, alleen al daarom zou ik voor filmpje 2 gaan.

Theo, (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 22:50
frank-103

Wat maakt die vogel op het eerste filmpje een herrie! Tweede filmpje is me wat te lang, heb ik niet helemaal gekeken. En moederdag doe ik gewoon aan mee, als 538 luisteraar en SBS kijker zijnde!

frank-103, (URL) - 10-05-’09 22:55
oma

Ha Rene,

we vinden het tweede filmpje het leukste, lekker onschuldig.
Op het eerste filmpje staat wel het moederdag cadeau, een bouwpakket. oma

oma, (URL) - 10-05-’09 23:07
Jeroen

Moederdag is onzin…
Leuke filmpjes dat wel :-)

Jeroen, (E-mail ) (URL) - 11-05-’09 23:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.