Yakkiebah

Ik heb een hekel aan bijen en wespen.
In de tweede plaats omdat ik ze niet uit elkaar kan houden.
Maar in de eerste plaats toch omdat ze kunnen steken.
En beesten die steken moet ik niet, die moeten wegwezen, ver uit mijn buurt.

Dat is wel een nadeel van de zomer, wespen/bijen.
Nu was ik even op een verjaardag, en daar vlogen ook wat van die krengetjes rond.
Er is gelukkig niemand gestoken.

Op tafel stond een plastic fles.
De top van die fles was er afgesneden en ondersteboven in de fles gestopt.
En onder in de fles lag een plasje waarvan ik vermoed dat het ranja was.
En in die substantie bevonden zich een paar wespen, of bijen.

Eentje leek lekker te zwemmen, maar een aantal anderen verkeerden in doodsnood.
En enkelen waren al reeds overleden.

Nu hou ik op zich niet zo van verjaardagen, maar goed, ik maakte er toch maar weer het beste van.
Ik dronk wat koffie, genoot van wat taart, keek naar wat kinderen en aanschouwde de kadootjes.
En een niet al te diepgaande babbeltje met medegasten kon er ook nog wel af.

Maar ik keek toch telkens naar die fles.
En ik dacht:  wat zielig...

Wel at ik `savonds gewoon mijn gehaktbal op.
En ik besef dat dat van een dier komt dat niet lang geleden nog in leven was.
En ik weet ook dat wespen/ bijen niet leuke dieren zijn.
En ik weet dat het kamikaze dieren zijn, als ze steken gaan ze ook dood.

Maar doodmaken, en op zo`n gruwelijke manier, nee, ik vind dat niks.
Al vliegen ze zelf de flessenhals in..
Het geeft een nare bijsmaak...
Rene Donderdag 27 Augustus 2009 at 12:00 am | | Smurf

31 reacties

travel

verdorie als het aan jouw ligt krijgen we geen vlees meer op de plank.:-p

travel, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 00:11
Patrick

Je kan vegetariër worden!

Patrick, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 00:31
Hansje

Dat heb ik net zo, Smurf. Het duurt eindeloos voor ze dood zijn en dat vind ik niet om aan te zien. Ik ben ook niet dol op wespen (bijen vind ik dan weer iets minder eng), maar ga ze gewoon zoveel mogelijk uit de weg. En tot nu toe hebben ze me (op één keer na) netjes met rust gelaten. :-)

Hansje, (URL) - 27-08-’09 00:47
Sandra

Bijen hebben haartjes en wespen niet.
(geloof ik)
En ja, ‘curiosity kills the wasp’, in dit verband…

Sandra, (URL) - 27-08-’09 01:16
<span class='registered'>Marco</span>

Ze hebben nut. Lekker laten vliegen dus. En als ze je steken dan heb je ze zelf in het nauw gebracht.

Marco, (URL) - 27-08-’09 07:41
Terrebel

Wij mensen blijven daar inderdaad heel dubbel in. Enerzijds weigeren sommigen vlees te eten “omdat het zo zielig is voor die beesten” en anderzijds staat wij op onze leren Nikes te protesteren tegen de vleesindustrie. Alsof leer niet van beesten afkomt en er niet 6-jarige loonslaafjes dat schoeisel voor ons in elkaar zetten.

Terrebel, (URL) - 27-08-’09 08:28
CasaSpider

Een nare bijsmaak? Heb je die ranja dan nog opgedronken?

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 08:30
Redstar

Een bij zal niet zo snel steken, en een wesp is sneller agressief. Verder is een bij wat ronder en donkerder van kleur.Bijen zijn zeer nuttig, want zonder bij zou er heel wat minder te eten zijn. Een wesp is een opruimer.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 08:39
francky

insecten en spinnen moet ik absoluut niet. Ik weet dat ze nodig zijn in de natuur, maar ik beschouw mijn living niet als zijnde onderdeel van deze natuur. Dus laat die beesten ook maar buiten blijven.

francky, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 08:58
Mannie

Ik heb nooit last van ze gehad tot op heden, dus laat ze maar lekker vliegen, maar wel buiten als het ff ken :)

Mannie, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 09:05
Bart

Zo vangen wij er 100 den. Ik ben de prik liever voor !

Bart, (URL) - 27-08-’09 09:42
ria

De bijen zijn weg hier en wespen hebben we weinig, ik weet niet hoe dat komt, dus zo’n zoete fles hebben we niet nodig.

ria, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 10:42
Chantal

Bijen hebben haartjes en wespen niet. -> weer wat geleerd Sandra…

Ben gelukkig ooit maar 1 keer gestoken door een bij… als kind…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 11:08
Mo

Haha, leuk: het geeft een nare bij-smaak!

Met ranja of andere zoetigheid worden ze juist gelokt. Zet een schaaltje met water met daarin flink wat kruidnagelen op een theelichtje en ze komen niet in de buurt. Werkt echt. Je kan ook wierook gaan branden. Speciaal voor in de tuin heb je van die grote stokken te koop. Lavendelgeur is aangenaam en houdt de irritantjes uit de buurt.

Mo, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 11:12
Liesbeth

Ik vind dat ook niks. Als het ff kan zet ik er een glas op en dan met een bierviltje of papiertje eronder en dan naar buiten, als de wespen binnen komen. En verder proberen te negeren. Hier heb ik er niet zoveel last van

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 12:10
Me!

Die bijen hoef ik ook niet op te eten, maar zielig, nee. Ze moeten gewoon bij mij uit de buurt blijven.

Me!, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 12:32
Leibele

Ik hou van die mooie vliegende en soms stekende beestjes. Een oude cent of stuiver uit de tijd dat we nog de Gulden hadden is heel handig als tegengif wanneer je door een bei gestoken bent. Effe nat maken en over de gestoken plek wrijven doet wonderen.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 12:41
Frank

Ik heb nooit zo’n erg in bijen en wespen of ander vliegend gespuis. Als het nodig deel ik de ruimte met hun en nog nooit gestoken. Alleen door muggen.

Frank, (URL) - 27-08-’09 13:28
Di Mario

Mij praat je niet om hoor.. Elke dag vlees op tafel.
Bijen en wespen zijn wel heel nuttig in de natuur..

Lvoe As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 14:09
Linda

Ik vind dat ook nare manier van dood laten gaan…..maar het is en blijft dubbel….

Linda, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 15:57
Thérèse

Nee, ik vind dat ook een rotmanier, maar die wespen (bijen niet) blijven soms erg lastig om je heen vliegen. Maar dan sla ik ze liever, in geval van hoge lastigheid, met een vliegenmepper in één klap dood.
Maar meestal probeer ik gewoon rustig te blijven.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 16:45
Jolanda

zoals ooit iemand tegen mij zij: niet insekten zijn vies en eng, maar mensen zijn dat wel.
Ik heb niks met insekten maar ik blijf gewoon uit hun buurt en laatze wat ze zijn

Jolanda, (URL) - 27-08-’09 20:02
tagrijn

Bijen gaan inderdaad dood na een steek, maar wespen niet; die kunnen je wel drie keer achterelkaar steken. Daarom vind ik bijen toch net wat sympathieker.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 20:10
pascal

Ik moet nu bijna huilen…

pascal, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 21:06
peer

Bedankt namens alle bijen en wespen!

peer, (E-mail ) (URL) - 27-08-’09 22:29
frank103

Bijen zijn meer ronde dikkere insecten, wespen zijn langwerpig. Bijen gaan dood als ze steken, wespen niet. Voor beiden geldt dat ze alleen steken als je ze bedreigt, blijf je rustig zitten dan heb je meestal niets te vrezen. Maar er zijn er dit jaar wel heel erg veel!

frank103, (URL) - 27-08-’09 22:57
Ster

Ik ben panisch voor wespen (ben heel erg alergisch) en heb kruidnagelen in een bakje water staan. Help goed. Komt er toch eentje dan sla ik ze (heel humaan) in één keer dood. Ik ben niet echt dol op vlees maar wel op vis. Dus ben niet begetarisch.

Ster, (URL) - 28-08-’09 06:22
JeWeetWelWie

Hey!

Ik vind het beide kutbeesten, en met zon plaag is het echt niet zielig als er een paar 100 sterven in zon plastic-fles-val. Teveel wespen in het land is ook niet goed.

Btw. leuke woordgrap aan het einde ^^

JeWeetWelWie, (E-mail ) - 28-08-’09 08:55
Egbert

Wespen hebben lange lijfjes, bijen dikke.

Egbert, (URL) - 28-08-’09 09:54
Hanry

Het is een vreemd idee ja. Dat we soms ander leven doden om zelf te eten te hebben.
Maar is dat niet de natuur? Eten of gegeten worden?

Hanry, (URL) - 29-08-’09 09:06
Joos

Wespen zijn niet mijn vrienden, heb ook geen hekel aan ze, ik laat ze met rust. Maar als ik ze in de wespenvanger zie drijven, zou ik ze bijna af willen douchen en laten drogen zodat ze verder kunnen. Stom eigenlijk …….

Joos, (E-mail ) (URL) - 30-08-’09 13:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.