Yes of nein

Rekeningrijden, ik weet het niet.

Als men een poll gaat plaatsen, en dan maakt het niet uit waarover, dan stemt men altijd tegen, dat is een feit.

Dat mensen die veel rijden meer betalen dan mensen die weinig rijden vind ik op zich een goed plan.
Zoiets kan dan toch vrij eenvoudig door de benzinneprijs wat te verhogen?
En is het gevaar dan niet dat alleen de rijken zich dat nog kunnen veroorloven?

Dat vind ik soms ook wel weer makkelijk aan de politiek.
Zij zijn gekozen en moeten alle beslissingen nemen.

Ik ben desondanks wel voorstander van referendums.
Maar moet dat nou met zoiets ingewikkelds?
Laat het eerst een jaar draaien, en vraag me dan of ik het wat vind.
Rene Donderdag 28 Januari 2010 at 6:00 pm | | Smurf

dertien reacties

Marco

Probleem is echter dat mensen met een oud autootje (zoals bijvoorbeeld jouw autootje) duurder uit zijn ook al rijden ze niet zoveel. Dan komt er ook nog eens bij dat provincie de opcenten die ze krijgen uit de Wegenbelasting kwijt raken en daarom maar een nieuwe belasting gaat verzinnen. KM-heffing is dus duurder dan het huidige systeem van Wegenbelasting.

Marco, (E-mail ) (URL) - 28-01-’10 18:38
Me!

Door alleen de benzine prijs te verhogen krijg je niet minder files. En ik dacht dat het daarom begonnen was…

Me!, (E-mail ) (URL) - 28-01-’10 18:55
tagrijn

Eerst proberen is wel een hele investering met die kastjes en zo. Dat blazen ze dan niet meer af. Nee, dat lijkt me nu niet zo’n goed idee.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 28-01-’10 19:15
Jolanda

Ik heb me nog niet echt verdiept in het rekening rijden. Ik heb dus geen idee of het voor osn voor of nadeliger is

Jolanda, - 28-01-’10 19:30
Bart

Rijden = betalen. Maar hoe dat precies in het vat gegoten moet worden…. Moeilijk !

Bart, (E-mail ) (URL) - 28-01-’10 21:05
Michael

Het lijkt zo simpel door de benzineprijs te verhogen. Ware het niet dat mensen die weinig en kleine stukjes rijden meer benzine verbruiken dan mensen die lange afstanden rijden. Als je me begrijpt ten minste.

Dus tja, hele goede vraag. Worden we er wel beter van?

Michael, (E-mail ) (URL) - 28-01-’10 21:52
frank103

Eigenlijk willen ze gewoon een tolpoortensysteem om alle grote steden heen, om de mensen uit de auto te dwingen. Jammer alleen dat de treinen en bussen nu al vol zitten en er echt geen honderden passagiers meer bij kunnen. Oftewel: de zwakzinnigheid regeert in Den Haag!

frank103, (URL) - 28-01-’10 22:56
Di Mario

Ik zeg als niet autorijder nee.. heel simpel, ik betaal nu niets en straks betaal ik via de provinciebelasting wel.
Daarbij.. Bij rekeningrijder betalen de nederlanders.. maar ehhhh, weet jij hoeveel buitenlanders in Nederland wonen die ook hun auto hier niet geregistreerd hebben. Die rijden dus hier gratis. Benzine lijkt slim, maar dan gaat de hele grensstreek natuurlijk naar het buitenland. En dat vinden die landen weer niet erg, maar voor onze economie is dat ook niet goed. Mmmmmmmmmmmmm.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 28-01-’10 23:09
Redstar

Betalen omdat je iets bezit vind ik raar. Betalen voor het gebruik van de weg vind ik dan weer wel oke, maar niet op de manier die ze willen gaan doen. Ik zou met mijn oude auto duurder uit zijn dan nu, en daar hou ik niet van natuurlijk

Redstar, (E-mail ) (URL) - 29-01-’10 07:48
Marjolijn

Ik geloof nooit dat het er beter op wordt, wat er ook gebeurd.
De files, volle treinen en bussen zijn toch niet meer weg te denken.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 29-01-’10 08:26
Chantal

De mensen DIE stemmen zijn altijd TEGEN, de voorstemmers melden zich zelden, dus internetpolls zijn eigenlijk nooit betrouwbaar…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 29-01-’10 09:56
sillyme

Idd gooi gewoon nog wat op de brandstof prijzen, zo komen we er volgens mij ook. En een stuk simpeler dan al die ingewikkelde dingen!!

sillyme, (E-mail ) (URL) - 29-01-’10 14:23
Sandra

Ik weet niet of ik duurder uit zou zijn met rekeningrijden. Ik maak nu zo weinig kilometers dat ik soms overweeg om de auto weg te doen.

Sandra, (URL) - 30-01-’10 09:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.