Bewust

'Laurent' heeft de volgende reactie geplaatst:

Dat zal wel weer een kwestie van CDA-coalitiedwang geweest zijn. Al decennialang worden wij tot achterlijkheid gedwongen door een christelijke minderheid, en als de Paarse kabinetten er niet geweest waren gingen de winkels nog steeds om zes uur dicht en waren er geen koopzondagen geweest.


Kijk, dit is nou bijvoorbeeld een reactie waar ik wat mee kan.
Als mensen alleen langskomen om me een fijne woensdag te wensen, had ik net zo goed niks kunnen loggen.

Het klopt inderdaad dat Paars ons de koopzondagen gaf en de winkeltijdenwet aanpaste.
Dit stuit mij zeer tegen de borst.

Vroeger, toen mensen `savonds nog vrij waren en de zondag nog een rustdag was stierven we ook niet van de honger, en was alles nog betaalbaar.
Elke winkelstad had toendertijd een vaste avond als koopavond, dan waren de winkels tot negen uur open.

Dus alles was prima geregeld.

Nu moet winkelpersoneel verplicht op zondag werken, en in de avonduren.
Ook de kleine zelfstandigen moeten dan open, anders verliezen ze klandizie.
En het levert nauwelijks meer werkgelegenheid of omzet op.
Steeds meer slagers en bakkers verdwijnen...

En mensen die vroeger een kwartier voor sluitingstijd de winkel inkwamen doen dat nu nog steeds.
Ik vind dat mensen maar weer moeten leren om voor zes uur producten te kopen, en op een zondag lijkt me zoiets helemaal niet nodig.
Als die extra kosten die dan gemaakt worden worden wel allemaal doorberekend aan de consument.
Nu is het tegenwoordig zelfs zo dat sommige aanbiedingen alleen op zondag gelden, terwijl alles op zondag dubbel zo duur zou moeten zijn.

De stelling van vandaag, winkels dicht, het spul goedkoper, iedereen zondags en savonds lekker vrij!
Want ik denk niet enkel aan mezelf, ik denk ook nog aan de medemens.
Rene Woensdag 24 November 2010 at 6:00 pm | | Smurf

vijftien reacties

Sjoerd

Ik stem tegen deze stelling. De winkels moeten gewoon iedere dag van 9 tot 9 open zijn. en in het weekend van 8 tot 6.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 24-11-’10 19:31
Terrebel

Mensen moeten gewoon leren te stoppen met meer te kopen dan ze nodig hebben. Dan houdt de planeet het nog wat langer vol en hoefde er niet zoveel nodeloos weggegooid te worden.

Terrebel, (URL) - 24-11-’10 19:50
ollie

Dit maal geeft Ollie je groot gelijk , smurf ! Je moet je aanpassen , vroeger ging het toch ook ?

ollie, (E-mail ) - 24-11-’10 20:06
Fokkio

Ik denk niet dat spullen veel goedkoper worden als de winkeltijden beperkt worden. Er worden toch altijd redenen gevonden om de rpijs te verhogen.
Verder red ik me prima met de oude winkeltijden, maar van mij mogen winkels ook 24 uur per dag en 7 dagen per week open zijn. Ik neem aan dat het werken op zondag en ‘s avonds nog steeds min of meer vrijwillig is. Bovendien zijn er vast veel mensen die dat graag zouden willen.
Dus ik denk ook aan de medemens :-) en ben het niet helemaal eens met de stelling, al maakt het me weinig uit, als de winkels maar niet te kort open zijn.

Fokkio, (URL) - 24-11-’10 20:17
tagrijn

Af en toe is het wel handig, maar als de koopzondag wordt afgeschaft, zijn we daar ook weer zo aan gewend.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 24-11-’10 21:07
Thérèse

Ja, alles wat rustiger en zo af en toe een Koopzondag is al mooi genoeg. Een uurtje langer. tot bijvoorbeeld 7 uur door de week, lijkt mij wel practisch voor diegenen die uit hun werk komen, maar verder is alles prima te doen, zoals het was.
Dus dat hebben we ook al weer aan de Gelovigen te ‘danken’, terwijl juist die de Zondagsrust moesten naleven. Het leven is raar.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 24-11-’10 21:44
suske

het probleem is dat iedereen tegenwoordig 24/7 bediend wilt worden. Wachten is geen optie meer. En dat men hierdoor langer moet werken zal hen worst wezen.

suske, (E-mail ) (URL) - 24-11-’10 21:58
rietepietz

Inderdaad , de zondagsopening werkt alleen maar prijsverhogend ,personeel met dubbel betaald worden maar mensen gaan er niet méér door kopen , alleen maar op andere tijden . Het zijn áltijd de zelfde mensen die tijd te kort komen om boodschappen te doen .Gewoon weer snel afschaffen want daar is iedereen weer zo aan gewend .

rietepietz, (E-mail ) (URL) - 24-11-’10 22:17
<span class='registered'>Hanry</span>

Ik deel het standpunt dat het overbodig is om winkels op zondag te openen.
Wat dat betreft ben ik het volledig met je eens.

Hanry, (URL) - 24-11-’10 22:24
zuster_klivia

Van mij mag het ook weer terug naar vroeger. Misschien worden we dan ook weer wat minder veeleisend. Iedereen is gewend 24/7 alles te kunnen krijgen en nog is het niet genoeg. Ik merk dat ook in de gezondheidszorg. Steeds meer tand- en huisartsen en fysiotherapeuten gaan avondspreekuren draaien. Belachelijk. We hebben er vroeger juist zo voor gestreden dat er in de CAO’s staat dat we vrij kunnen vragen voor dat soort bezoeken. En nu willen we dat niet meer. Moeten we om 8 uur naar de fysio. Idioot!

zuster_klivia, (URL) - 24-11-’10 22:25
Di Mario

Gelukkig werk ik op de Veluwe, daar waar geen koopzondag mag. Heerlijk, ik snap het ook niet hoor. Waarom moet je zo nodig op zondag nog boodschappen doen. Maak iets van je leven. Aan extra koopavond in december doen wij ook niet aan. Niet helemaal de handel ervoor. Alhoewel er elk jaar wel klanten komen met de reactie.. je was gisteren dicht… Ik zeg dan altijd maar.. ik ben blij dat u dat nog even gecontroleerd heeft.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 24-11-’10 22:36
ria

Hier ook geen koopzondag, alleen in het toeristenseizoen dat vind ik dan wel weer logisch.

ria, (E-mail ) (URL) - 24-11-’10 23:07
Marjolijn

Het excuus van avond en op zondag moeten werken, gaat voor mij niet op. Dan zijn ze gewoon op een andere dag vrij.
Mensen in de zorg werken altijd, alle avonden, nachten en weekenden.Net als in verschillende andere beroepen.
Maar voor mij hoeven de winkels ook niet altijd open te zijn.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 25-11-’10 05:51
gerdaYD

Fijne woensdag – euh – donderdag René! Hihihi, je even jénnen màg hoop ik. Maar serieus nu, je hebt overschot van gelijk, dit is beslist een knappe analyze van de héle toestand!

gerdaYD, (E-mail ) (URL) - 25-11-’10 08:42
Bart

Ik vind. Ik vind. Ik vind. je kunt je ook een keer schikken naar wat een ander vindt …… Vind ik !

Bart, (E-mail ) (URL) - 25-11-’10 10:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.