Ingewikkeld

Bij het ontwaken was het al het nieuws van de dag, Osama Bin Laden is gedood.
En naast de mededeling gedaan door de Amerikaanse president Obama was het even wachten op de officiele reactie van onze opperhoofd dhr Rutte.

Wat schetst mijn verbazing, dhr Wilders was eerder met zijn reactie!
Dat is niet alleen banaal en asociaal, hij maakt er meteen een Islamtereur van, terwijl Obama heel duidelijk in zijn toespraak aangaf dat het niet ging om de Islam aan te pakken, maar louter en alleen het terrorisme.

Dhr Rutte kwam later met zijn reactie, maar zei daar verder niks over, opgewekt als altijd zei die heel vrolijk dat hij er zo ontzettend blij om was, ook niet echt gepast vind ik.

Ze hadden hem beter levend kunnen pakken, vind ik, want alleen dan zou je er achter kunnen komen wat er toch in zijn hersenpan omging.
En van Wilders zou ik ook wel willen weten wat die nou eigenlijk echt wil.

Gisteren vierde de PVDA zijn 65 jarig bestaan, op de Dag van de Arbeid, en dit tweette dhr Wilders:

Gefeliciteerd Job met de 65e verjaardag van de PvdArabieren. Jullie gaven NL massa-immigratie en importeerden velen kanslozen en criminelen.

Als je toch feliciteert doe het dan ook netjes, en lieg niet.
In de eerste plaats staat PVDA voor Partij van de Arbeid.
En in de tweede plaats heeft de PVDA nooit mensen geimporteerd.

Toen in het verleden de gastarbeiders kwamen, meest Turken en Marrokanen, kwamen die door en voor het bedrijfsleven, ze moesten gaan werken in de fabrieken.
En het bedrijfsleven is toch echt VVD, waar Wilders uit voortkomt.

En om die mensen kansloos en crimineel te noemen....
Triestigheid ten top.
Wilders grootste vijand is niet de Islam, maar de PVDA, die veel meer zetels haalde.
Net als Fortuin trapt hij veelvuldig tegen de PVDA aan, en de rechtse media doet mee.

Wilders wilde niet vergeleken worden met Fortuin.
Wilders wil niet vergeleken worden met Hitler.
Ik vergelijk hem met Bin Laden.
Ook een man die een bepaalde bevolkingsgroep, zonder nuance, de schuld geeft van alles,  en daarmee een hele hoop mensen achter zich wist te krijgen.

Bin Laden had kunnen weten dat het zo af zou lopen.
Zoals ook Wilders wel weet hoe het uiteindelijk met hem af zal lopen....
Het is alleen de vraag wanneer.

Rene Maandag 02 Mei 2011 at 6:00 pm | | Smurf

dertien reacties

 hanscke

Ik sta niet te juichen; iemand doden vind ik verschrikkelijk. Daar kun je geen uitzondering voor maken. En toch doe ik het dit keer, zij het schoorvoetend wat Bin Laden niet minder dood maakt natuurlijk. Maar deze manier voorkomt heel veel onrust en onnodig veel hoge kosten van verzorgen beveiligen etc. Dit keer denk ik toch maar een beetje pragmatisch. Maar toch voelt het een beetje als verraad aan mijn principe: gij zult niet doden.

hanscke, (URL) - 02-05-’11 20:21
Marnix

Ik snap ook niet waarom hij, Bin Laden, gelijk isgedood. Hadden ze hem niet idd gevangen kunnen nemen en dan berechten.
Vrind het wel vreemd dat hij gedood is en dat er nergens bewijsmateriaal is. Geen filmpje van zijn dood of lichaam want dat is gelijk weggemoffeld, Dat die man vreselijke dingen heeft gedaan of bedacht heeft is al erg, maar wat Amerika nu doet is ook niet echt netjes

Marnix, (URL) - 02-05-’11 20:40
suske

de vraag die ik nu stel is of het doden van Bin Laden zo’n goede zet was. Zullen er nu geen nieuwe terroristen opstaan die zijn werk willen overnemen en zo vlug mogelijk aanslagen over de hele wereld zullen uitvoeren ?
Hopelijk blijft het rustig maar ik vrees het ergste.

suske, (URL) - 02-05-’11 21:05
Sjoerd

Ik weet ook niet of het doden van Bin Laden een goede zet was… Dat roept op tot represailles.

Sjoerd, (URL) - 02-05-’11 21:47
klaproos

iemand in zijn hoofd kijken is NIET te doen rene…..
if only…
der lopen zoveel gekken rond,

god weet wat er nu weer opstaat..
want dat gaat natuurlijk wel gebeuren hé…

klaproos, (URL) - 02-05-’11 23:04
Terrebel

Geweld heeft nog nooit een einde genmaakt aan geweld. Misschien met uitzondering van de twee atoombommen op Japan. En soms vraag ook ik mij wel eens af of Wilders er inderdaad misschien op aanstuurt om door geweld om het leven te komen. Als martelaar zou hij wel eens kunnen bereiken wat hij wil: een standbeeld voor hemzelf en een kruistocht tegen de Islam. Ach, als het Nederlands sentiment tegen Belgen gekeerd was, was Wilders anti-Belg geweest. Denk ik.

Terrebel, (URL) - 02-05-’11 23:07
Di Mario

Bin Laden dood en Wilders leeft nog. Mmmmmmmm. Het leek zo’n mooie dag te worden.

Love AS Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 02-05-’11 23:09
J@n.

Och, het gaat Geert net als boer Koekoek, gewoon een schertsfiguur.
Hier in Limburg wordt het hoe langer hoe duidelijker dat de PVV helemaal niet anders is dan de ‘oudere’ partijen, ook zij houden van achterkamertjespolitiek waar ze tijdens de verkiezingen zo tegen waren.

J@n., (URL) - 02-05-’11 23:14
Marjolijn

Of het een goede zet was zal de tijd leren, maar enkel gevangen nemen en tot martelaar uitlaten roepen is ook teveel van het goede.

Marjolijn, (URL) - 03-05-’11 00:23
Gisella

ik vind het net als jij raar dat Wilders eerder was als Rutte en meteen de islam erbij haalt… Wat ik ook heel vreemd is dat er geen bewijs is dat hij binlade dood is.niks nakkes nada en dan het zeemansgraf.. ik weet het niet hoor. Wilders moet gewoon de kamer uit en ik heb het idee hoe harder we tegen hem zijn hoe langer hij blijft zitten. Gewoon niks meer zeggen en hem negeren werkt bij kleine kinderen ook.

Gisella, (URL) - 03-05-’11 09:40
Bart

Eigenlijk is het gewoon de schuld van Wilders, dat Bin Laden is gepakt.
Of is het de schuld van Bin Laden dat Wilders de PvdA zo feliciteert.
En het is de schuld van vader Abraham dat de smurfen nog steeds zo populair zijn.

Bart, (URL) - 03-05-’11 13:42
rietepietz

Nou ik heb geen medelijden met Bin Laden hij had ook zichzelf aan kunnen geven en was dan wél in leven gebleven .Dat er mensen om staan te juichen vind ik dan weer niét kunnen .
Wat de Islam in de Islamitische landen doet moeten ze dáár maar weten , maar hier in Nederland hebben wij de scheiding van staat en geloof en daar past de Islam dus niet in omdat dáár die twee dingen niet gescheiden zijn en je dus geen vrije keus meer hebt .

rietepietz, (URL) - 03-05-’11 19:24
Jetje

Behalve Wilders vind ik die Angema ook zo eng. Als Wilders, om wat voor reden dan ook, mocht wegvallen, hoop ik dat Fleur de ballen niet heeft om de partij omhoog te houden. Op de website van de PVV is het één en al Wilders wat de klok slaat. De kans is dus groot dat het eigenlijk een one-manpartij is. Maar toch, voor een figuur als Wilders vind ik dat die partij enge gedachten heeft en schrikbarend veel volgers.
Een groep als Al Quaida zit, vrees ik, beter in elkaar. Die gaat niet zomaar weg met dat Bin Laden nu is uitgeschakeld.

Jetje, (URL) - 05-05-’11 10:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.