Reeds

In 2003 nam ik internet en begon ik mijn weblog.
In den beginne via een gratis site, blogspot genaamd.
Er waren mensen die me hielpen en zodoende kon ik loggen en eens kijken of me dat beviel.
Ook weer met hulp kreeg ik in datzelfde jaar mijn eigen domein Renesmurf.nl 

Maar evengoed, toen ik nog blogspotter was was daar ook ineens web-log.
En op web-log kon iedereen een account aanmaken en een log beginnen, zo simpel als wat.

Als ik toen nog geen blogspot had had ik vrijwel zeker een web-log aangemaakt.

Als ik toen zo rondlas op weblogs van mensen met een eigen domein merkte ik dat er soms nogal neergekeken werd op de web-logs.
Alsof het webloggeren alleen voor de mensen is die zelf kunnen layouteren of hulp krijgen.

Er kwamen meer en meer web-logs, en op den duur was web-log niet meer weg te denken.

En nu is web-log overgegaan of overgenomen of weet ik veel wat, en iets met wordpress.
Maar in ieder geval, het welbekende streepje, van web-streepje-log verdwijnt.

De weblogs zullen natuurlijk blijven bestaan, maar dan zonder streepje.
En dat is toch wel het einde van een tijdperk.

Rene Woensdag 24 Augustus 2011 at 6:00 pm | | Smurf

zestien reacties

Sjoerd

Ik had al een eigen domein toen web-log begon. Omdat ik op mijn eigen domein andere zaken deed heb ik een tijdje bij web-log gezeten. Gelukkig niet lang en voordat Joris het overdroeg(verkocht) aan Ilse Media met beloftes die nooit waar zijn gemaakt.

Sjoerd, (URL) - 24-08-’11 19:29
klaproos

ik kan der wel mee leven hoor rene:-)

klaproos, (URL) - 24-08-’11 20:12
ria

Ik heb weleens een web-log gehad om dingen uit te proberen, toch vond ik Blogger altijd beter. Dingen aanpassen blijft altijd moeilijk, maar ook daar heb ik hier en daar ervaring opgedaan. Nu ben ik een tevreden mens met mijn eigen webding. ‘t Zal me benieuwen hoe lang het duurt eer alles weer een beetje loopt bij Weblog. Die link had ik ook al gezien ;-)

ria, (URL) - 24-08-’11 20:41
Terrebel

Typisch hoe sommigen kunnen neerkijken op mensen die ergens minder goed in zijn dan zijzelf. Gelukkig is lang niet iedereen zo. Zelf wil ik ook niet weten hoe de televisie er van binnen uitziet; ik wil gewoon dat-ie ‘t doet!

Terrebel, (URL) - 24-08-’11 21:20
frank-103

ik ben bij blogger begonnen en zit daar nog steeds., Als iets bevalt hoef ik niet te veranderen.

frank-103, (URL) - 24-08-’11 21:29
Bart

Het belangrijkste is altijd: als het maar werkt. Mensen die je willen volgen klikken toch wel naar je site, hoe hij ook heet. Met of zonder streepje. Eigen domein staat wel mooier vind ik :-)

Bart, (URL) - 24-08-’11 22:09
SUSKE

de inhoud van de blogs telt, niet waar ze gepubliceerd worden.
wat een onzin.

SUSKE, (URL) - 24-08-’11 22:14
curieuzeneuzemosterdpot

een streepje meer of minder ..

who cares? :-D

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 25-08-’11 00:05
Marjolijn

Voorlopig is de verhuis in volle gang.
Hopelijk gaat alles goed.

Marjolijn, (URL) - 25-08-’11 05:35
HansDeZwans

Als er maar niet teveel zwans op staat, is het goed.

HansDeZwans, (URL) - 25-08-’11 10:37
Di Mario

Ach.. uiteindelijk veranderd er wel iets, maar niet veel. Ik hou lekker even een paar dagen, uurtjes rust totdat ze weer online zijn. Is ook weleens weer eens lekker.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 25-08-’11 14:35
Fokkio

Web-log gaat een stapje vooruit, naar wordpress. Het is een flink proces, dat blijkt, maar dan heb je ook wat ;-)

Fokkio, (URL) - 25-08-’11 15:15
rietepietz

Práát me er niet van ,op dit moment laat web-log zich weer van z’n slechtste kant zien , ‘m’n site ( en alle andere natuurlijk ook ) staat al twee dagen off-line en men kan er geen zinnig woord over zeggen wanneer we weer on-line komen te staan ! En dán is het nog maar de vraag of ,en zo ja wát , we terug kunnen vinden van onze site !
De informatie daarover moet je allemaal maar zelf in de gaten houden !de belofte was dat we er maar heel kort uit zouden liggen maar voorlopig krijg ik nu al afkickverschijnselen …..kortom ,Rietepietz is nié blij!

rietepietz, (URL) - 25-08-’11 16:49
J@n.

Vorig jaar hebben ze mij daar weggejaagd, niet dat ik zo ontevreden mat web-log was, maar meer door hun arrogantie en nu zijn ze ook al weer bezig heb ik gelezen, mat champagnekurken te laten knallen met hun grote successen, terwijl heel web-log momenteel op zn kont ligt en men maar af moet wachten of het nog wel goed zal komen.

J@n., (URL) - 25-08-’11 18:13
Linda

Het is een hele verhuizing waar ze bij web-log mee bezig zijn en ik hoop dat het goed zal gaan voor iederen. Zelf heb ik nooit een log via web-log gehad…maar wat maakt het uit waar je logt, als je er maar pelzier in hebt en het gaat tenslotte om de inhoud.

Linda, (URL) - 26-08-’11 02:56
lien

Wij web-loggers of webloggers wachten nu al drie dagen…
nou ja, ééns kom ik weer te voorschijn denk ik.

lien, (URL) - 26-08-’11 18:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.