Yammer

'Chantal' heeft de volgende reactie geplaatst:

belazeren doen ze je echt heus allemaal, alleen heb je daar vaak een blinde vlek voor, voor de partij die je aan het hart ligt...


Kijk, het webloggen moet wel leuk blijven natuurlijk, en ik ben heus niet uit op ruzie maken.
Maar soms vind ik dat het best eens wat inhoudelijker mag allemaal.

Ik logte dus dat Groen Links, de SP en de Partij voor de Dieren niet belazeren.
En vroeg duidelijk om met voorbeelden te komen.
Ik sta overal open voor en ben bereid alles uit te zoeken en zelfs mijn mening te herzien.

Maar om mij nou voor leugenaar uit te maken, wat je feitelijk doet, gaat me te ver.
Kom dan met voorbeelden!
Ik ben niet blind!

Nou, en dan zijn er ook nog mensen die wel langskomen maar niet reageren, omdat...
Tja, geen idee.


'rietepietz' heeft de volgende reactie geplaatst:

Jij hebt jouw mening en ventileert die heel duidelijk ,prima als jij je daar prettig bij voelt ,maar natuurlijk het lost het óók  helemaal niets op .Over het algemeen  ben je behoorlijk zwart/wit  en er zijn genoeg mensen die weten dat over het algemeen de grijstinten overheersen . Dat kun je niet leuk vinden maar het wél zo !


Ja, dat weet ik, en dat is bewust zo.
En natuurlijk beweer ik niet dat ik alleswetend ben en het altijd bij het rechte eind heb.
Absoluut niet.

Maar ik vind het fijner om de nuance soms weg te laten om er geen woordenbrij van te maken.
Soms leest een hele lap tekst wel lekker weg, maar meestal is het gewoon een hele lap tekst.
Ik merk aan mezelf, hoe duidelijker ik iets wil uitleggen des te waziger wordt het geheel, een reactie plaatsen is dan bijna onmogelijk omdat ik alle optie`s al aangestipt heb.

De kunst van het weglaten.

In de hoop mensen dusdanig te prikkelen dat ze wat terug willen zeggen.

Rene Vrijdag 18 November 2011 at 12:00 am | | Smurf

negen reacties

Terrebel

Niets mis mee, mensen aan het denken zetten. En inderdaad: het gaat niet om gelijk hebben of krijgen. Met af en toe een lekkere discussie, gebasseerd op wederzijds respect, komen we allemaal een stukje verder. Fijn weekend, René!

Terrebel, (URL) - 18-11-’11 01:20
Sjoerd

Zolang het geen scheldpartij wordt en je respect hebt voor alkaars mening moet dat kunnen, toch…

Sjoerd, (URL) - 18-11-’11 07:29
zuster_klivia

Ik lees niks onaardigs in Chantal’s reactie….?

Btw: ook ik kom regelmatig langs maar reageer niet elke keer. Waarom niet? Omdat sommige van je uitspraken me gewoon te ver gaan en ik er niks zinnigs op kan zeggen.

Ieder zijn mening, niet?

zuster_klivia, (URL) - 18-11-’11 07:36
Redstar

Het is soms moeilijk om als logger precies dat te zeggen met een aantal woorden wat je wil. Een lange lap tekst lezen veel mensen gewoon niet, en als je hem te kort houdt, dan kun je minder goed uitleggen. Ik heb dat zelf ook. Je kunt niet alles in een log zetten om het duidelijk voor iedereen te maken. Overigens was je vraag om met voorbeelden te komen duidelijk genoeg.

Redstar, (URL) - 18-11-’11 08:15
Chantal

Zuster Klivia snapte me dus… ik bedoelde het niet persoonlijk, ook ik heb die blinde vlek, maar dan voor andere partijen, aangezien jij en ik niet gelijkgestemd zijn, politiek gezien. Voorbeelden heb ik niet aangehaald, omdat ik dat punt verder niet wilde maken. Dus… niet persoonlijk bedoeld. En ik sluit me verder wel aan bij rietepietz, het gaat om de nuances, de grijstinten bepalen het uiteindelijk, niet het zwart/wit beeld dat je schets dat zegt VDDBADGROEN LINKSGOOD. Er zitten velen stadia tussen GOOD en BAD.

Chantal, (URL) - 18-11-’11 10:37
HansDeZwans

Over politiek bloggen is altijd al gevoelig geweest. Zeker als je je mening gaat uiten. (wat je recht is natuurlijk) Dat men dan andere meningen heeft, is ook logisch. Ik denk dat dat ook geld voor godsdienst. Als je gaat verkondigen dat de Islam de godsdienst is, die we allemaal moeten volgen, dan gaan je reacties naar de honderd tal. Maar uiteraard mag je nog altijd schrijven wat je wil, het is jou blog.

HansDeZwans, (URL) - 18-11-’11 16:24
klaproos

ik kom wel langs en reageer dan weleens gewoon niet omdat …
ik dan zoiets heb pffffffffffff nee hé nú effe geen politiek:-)

zo’n moment heb ik nu ook,

fijn weekend rene:-)

klaproos, (URL) - 18-11-’11 19:57
frank-103

Van mij mag je best wel eens je mening zwart wit neerzetten hoor, dat lokt een discussie uit. Ik plaats bij jou ook wel eens expres een zwart-wit mening om reacties uit te lokken. Zolang je verder inderdaad maar respect voor elkaars mening hebt!

frank-103, (URL) - 19-11-’11 15:52
rietepietz

Niks mis met de reactie van Chantal ,een beetje “zere tenen “reactie van je om te zeggen dat ze je een leugenaar noemt . Ik zet zelf trouwens wel vraagtekens of je altijd over “belazeren “moet spreken in de politiek .
Dat niet iedereen reageert bij dit soort dingen werk je zelf een béétje in de hand door ogenschijnlijk “op scherp” terug te pakken als men een andere mening heeft , daar ziet niet iedereen de lol van in !

rietepietz, (URL) - 20-11-’11 14:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.