Becommentarieren van het commentaar

'HansDeZwans' heeft de volgende reactie geplaatst:

Over politiek bloggen is altijd al gevoelig geweest. Zeker als je je mening gaat uiten. (wat je recht is natuurlijk) Dat men dan andere meningen heeft, is ook logisch. Ik denk dat dat ook geld voor godsdienst. Als je gaat verkondigen dat de Islam de godsdienst is, die we allemaal moeten volgen, dan gaan je reacties naar de honderd tal. Maar uiteraard mag je nog altijd schrijven wat je wil, het is jou blog.


Nee, dat is onzin, over politiek loggen is nooit gevoellig geweest en meningen uiten zeer zeker ook niet.
Dat men andere meningen heeft mag dan logisch zijn, ze vertellen die niet!
Ik kan heel hard gaan roepen wat er fout is, men doet dan niks anders dan roepen dat er wel meer fout is of meer van dat soort vaagheden.
Duidelijke meningen ontbreken vaak.

Ook aan deze reactie kan ik zien dat ik niet duidelijk genoeg was, want hier had ik het helemaal niet over.


'Chantal' heeft de volgende reactie geplaatst:

Zuster Klivia snapte me dus... ik bedoelde het niet persoonlijk, ook ik heb die blinde vlek, maar dan voor andere partijen, aangezien jij en ik niet gelijkgestemd zijn, politiek gezien. Voorbeelden heb ik niet aangehaald, omdat ik dat punt verder niet wilde maken. Dus... niet persoonlijk bedoeld. En ik sluit me verder wel aan bij rietepietz, het gaat om de nuances, de grijstinten bepalen het uiteindelijk, niet het zwart/wit beeld dat je schets dat zegt VDD - BAD - GROEN LINKS - GOOD. Er zitten velen stadia tussen GOOD en BAD.


Nu hoop ik niet dat je, door te zeggen dat jij "ook" een blinde vlek hebt, suggereert dat ik een blinde vlek heb.
Welnu, ik heb geen blinde vlek, ik zie alles heel helder en ben niet te beroerd om dingen goed uit te zoeken en achter de waarheid te komen.

Je hebt geen voorbeelden aangehaald omdat er geen voorbeelden zijn, dat is wat anders dan een bepaald punt niet willen maken.

Politiek gezien verschillen we, maar ik heb wel een mening en jij hebt dat niet. 
Het gaat niet om nuances, het gaat om mensen, en om dieren.
Om leven en om dood.

Dat jou dat niks kan schelen is je goed recht, maar mensen beschuldigen van blinde vlekken en Groen Links beschuldigen van de boel belazeren is liegen.
Kom liever met voorbeelden wat Groen Links belazerd.
Dat doen ze niet hoor, ze houden zich keurig aan hun partijprogramma, en dat kan ik van de VVD niet zeggen.


'zuster_klivia' heeft de volgende reactie geplaatst:

Ik lees niks onaardigs in Chantal's reactie....?

Btw: ook ik kom regelmatig langs maar reageer niet elke keer. Waarom niet? Omdat sommige van je uitspraken me gewoon te ver gaan en ik er niks zinnigs op kan zeggen.

Ieder zijn mening, niet?


Natuurlijk zegt Chantal niks onaardigs, ze zit alleen te beschuldigen zonder met feiten te komen.
Ieder zijn mening? jazeker, maar zwijgen is geen mening.


'Sjoerd' heeft de volgende reactie geplaatst:

Zolang het geen scheldpartij wordt en je respect hebt voor alkaars mening moet dat kunnen, toch...


Nou, nee, ik vind niet dat je Groen Links mag betichten van de boel belazeren, en dat je mensen niet mag beschuldigen van een blinde vlek hebben.
Ik respecteer andermans mening, maar ik respecteer geen leugens.
Dus het moet niet kunnen.


'klaproos' heeft de volgende reactie geplaatst:

ik kom wel  langs  en reageer  dan weleens  gewoon niet omdat ...

ik  dan zoiets heb pffffffffffff  nee hé nú effe geen  politiek:-)

zo'n moment heb ik nu  ook,

fijn weekend rene:-)


Ja, dat idee heb ik wel vaker.
Zodra het echt ergens over gaat sluit je je ogen.
En dat mag.

Ik log wat mij bezighoudt en dan komen er vanzelf mensen op af die hetgeen wat ik doe waarderen, en de mensen die het geen reet aan vinden blijven wel weg.
Maar nu ik toch commentaar op het commentaar aan het geven ben:


Kap allemaal eens met "fijne dag" en "prettig weekend"
Er zijn wel meer die het doen: doe dat eens niet!

Reageer gewoon op mijn stukje en wat voor dag het is weet ik zelf ook wel.
Al dat gewens, en meestal lees ik dat dan ook weer op de logs van de loggers die het wensen, dat is dan een beetje heel erg dubbelop allemaal.

Bovendien slaat het nergens op, mijn logjes zijn niet specifiek voor een bepaalde dag bedoeld, het is louter toeval als iets op een vrijdag online komt, en juist daar komen dan die weekendwensen die echt helemaal niks toevoegen.

Nou, mijn eieren ben ik weer kwijt, nu mag u weer.

Rene Zondag 20 November 2011 at 1:00 pm | | Smurf

twaalf reacties

Peter

Je gebruikt je blog gewoon om je mening te ventileren. Duidelijk genoeg toch?

Peter, (URL) - 20-11-’11 13:37
rietepietz

Ik had nét nog een reactie op “jammer “gezet maar die had ik nét zo goed hier kunnen zetten ,doe ik dus ff ;
‘Niks mis met de reactie van Chantal ,een beetje “zere tenen “reactie van je om te zeggen dat ze je een leugenaar noemt . Ik zet zelf trouwens wel vraagtekens of je altijd over “belazeren “moet spreken in de politiek .
Dat niet iedereen reageert bij dit soort dingen werk je zelf een béétje in de hand door ogenschijnlijk “op scherp” terug te pakken als men een andere mening heeft , daar ziet niet iedereen de lol van in !”

Voeg ik er nog aan toe ……….Je moet eens aan het Scheveningse strand bij laag water naar spijkers gaan zoeken , ik weet zéker dat jij ze daar kunt vinden ……. oftewel ……. beetje “treurig “om je zó te ergeren aan mensen die je een fijne dag of weekend wensen ……. dat mág je natuurlijk maar eh… nou ja , jij bent nou eenmaal een smurf !

rietepietz, (URL) - 20-11-’11 14:42
Sjoerd

Je hebt de neiging om zaken weleens ander te interpreteren dan de schrijver bedoeld heeft, Maar ook dat mag je op je eigen blog doen. Als het me ergens niet meer bevalt kom ik gewoon niet meer. Gaat dus goed zo….

Sjoerd, (URL) - 20-11-’11 14:56
Terrebel

Prima, René! Laat je lekker gaan. Maar ga alsjeblieft niet klagen als anderen dat óók doen. Ik dacht dat je zo’n hekel had aan hypocriet gedrag? ;-) Ik lees je overigens graag hoor en ben’t soms met je eens en soms ook niet. Zoals jij dat ook hebt bij mijn stukjes. Niets mis mee om een andere mening te hebben dan anderen maar om nu bewijs te vragen van mensen die een andere mening hebben dan jijzelf? Eerlijk gezegd heb ik jou geen link zien plaatsen naar een site die jouw mening onderschrijft. Heb ik dat log wellicht gemist of hoef jij niets te bewijzen maar vind je dat anderen dat wèl moeten, alleen maar omdat zij iets anders denken dan jij? En ook al vind je dat blijkbaar niet leuk…ik wens je tòch een prettige zondag verder…:-p

Terrebel, (URL) - 20-11-’11 15:57
lien

Ziezo en nu maar een lekker omeletje gaan bakken..

lien, (URL) - 20-11-’11 16:14
zuster_klivia

Poeh. Ik vind dat je je erg druk maakt om niks. En ik vind dat je net zoals Sjoerd schrijft dat je idd reacties van andere mensen héééél anders interpreteert dan dat ik ze doe. En blijkbaar delen velen die mening.

En als je je al stoort aan mensen die je een prettige dag toewensen…?

Misschien is het dan beter je blog af te schermen en een monoloogje te gaan zitten typen elke dag? of het reactieveld uitzetten?

Kom op René: maak je niet dik!

zuster_klivia, (URL) - 20-11-’11 16:37
frank-103

Was die Femke Halesema niet van groen links, zo’n trut die staat voor links lullen rechts vullen, die wel vindt dat jij jouw kindeen naar een gemengde school moet doen, maar haar eigen kinderen zijn geen politiieke proefkonijnen, die doet ze op een blanke (christelijke school). Jij kan dan van mening zijn dat Groen Links goed bezig is, ik vind haar (ex) vertegenwoordigers schijnheilige huichelaars!

Dan vond ik Jan Marijnissen wel een man die voor zijn mening stond, al was ik het met zijn politieke mening ook niet eens.

Ach, politiek is net als voetbal, iedereen denkt dat hij het beter weet!

frank-103, (URL) - 20-11-’11 17:24
frank-103

Oja, Mariko Peters, van Groen Links, die haar partner een dikke opdracht heeft toegespeeld en dan niet begrijpt dat dit niet kan. En haar pasrtijgenoten die haar de hand boven het hoofd houden ipv haar de laan uit sturen. Nee, dat Groen Links is een top partij!

Groen Links-kamerlid Mariko Peters zou in 2005, ten tijde van haar (toen nog buitenechtelijke) romance met Robert Kluijver, hem bevoordeeld hebben met een dikke subsidie vanuit Het Prins Claus Fonds.

Later toen hij gescheiden was en het stel een officiële relatie kreeg, zou het kamerlid betrokken zijn bij de ontvoering van Kluijvers kinderen uit het bewuste huwelijk.

Na Tara Singh Varma, Wijnand Duyvendak, Sam Pormes is dit het 4e Groen Links-kamerlid waarbij privéleven en openbaar leven als volksvertegenwoordiger botsen, om niet te zeggen: in de knoop geraken………

Weekblad HP/De Tijd legde in hun jongste nummer deze explosieve feiten op tafel.
(bron: http://relatie.blog.nl/column-dirkje/201..)

Mijn mening: alle politici zitten er alleen voor hun eigen portemonnee, voor hun eigen belang. Het maakt geen klap uit waar je op stemt, dat zijn ze een dag na de verkiezingen toch vergeten.

frank-103, (URL) - 20-11-’11 20:52
Albert y Mara fotolog

Wij zijn dus niet de enige die deze mening verkondigt (dank je Frank-103).

Ach René je hebt gezien dat het tegenwoordig niets meer uitmaakt, je wordt zowel door linkse als rechtse politici belazerd. Het zijn allemaal zakkenvullers en alleen voor de verkiezingen wordt er geluisterd (zogenaamd dan) naar de kiezer

Groot gelijk dat je lekker aan het afzeiken bent gegaan. Dat lucht op. En ze blijven je toch wel bezoeken. Wij hebben dat, wat schrijft onze vriend René nu weer, uit dat Hoge Noorden.
Die fijne dag en dat prettig weekend wil jijzelf uit gaan maken. Zit wel iets in, maar wij wensen jou toch een
fijne maandag.
Adios René
Saludos
Mara y Albert

Albert y Mara fotolog, (URL) - 21-11-’11 00:30
madbello

Ja leuk, je bent in ieder geval een van de weinige die reacties zo uitgebreid worden beantwoord met commentaar. Je bent een beetje de louis van Gaal van Blogland :-)

madbello, (URL) - 21-11-’11 14:21
Peter

Je aan je partijprogramma houden kan alleen als je in de oppositie zit en blijft zitten, zo gauw je mee gaat en wilt regeren moet je heel wat van je programma punten laten varen of afzwakken.
Femke dus die tijdens campagne in een Prius rondreedt maar haar kinderen in een slurpende amerikaan naar schoolbracht, wel wegenbelastingvrij natuurlijk.

Peter , - 21-11-’11 15:08
hanscke

Wanneer ik moeite heb met jouw uitspraken over politiek etc, reageer ik gewoon niet. Ik heb niet altijd zin om er tegenin te gaan. Wel merk ik dat er in Nederland niet echt meer sprake is van het recht van de vrije meningsuiting . Ik hoed mij in een aantal situaties om het achterste van mijn tong te laten zien en ook nu voel ik weer de behoefte om meer uit te leggen dan ik eigenlijk wil om niet te verdenking op mij te laden dat ik voor een bepaalde partij zou zijn, want dat is het niet Zoveel vrijheid is er dus niet meer en dat betreur ik ten zeerste. Vrijheid is toch een hoog goed,

Met dat prettige dag wensen ben ik het wel helemaal met je eens

En ach, ik neem je dan maar zoals je bent met al je gebruiksaanwijzingen. Als ik het even druk heb en ik loop wat achter met het lezen van de logjes, dan zal ik alleen maar reageren op het laatste logje. Van drie in één ben je ook niet zo gecharmeerd.

hanscke, (URL) - 21-11-’11 16:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.