Het goede doel

'Chantal' heeft de volgende reactie geplaatst:

de pest aan goede doelen, maar je trekt wel elke kerst naar het Glazen Huis... beetje tegenstrijdig, die doen het ook voor een goed doel


Nee, hoor, daar is niks tegenstrijdigs aan.

Ik heb de pest aan goede doelen, dat heb ik altijd gehad en zal altijd zo blijven.

Ik ga inderdaad elk jaar in de week voor kerst een bezoekje brengen aan het Glazen Huis van 3FM.
En ja, als ik daar toch ben dan deponeer ik ook een bedragje.

Maar dat 3FM dat doet voor een goed doel is niet waar.
Ze doen het om meerdere redenen, om een leuk radioprogramma te maken, en om zichzelf even lekker op de kaart te zetten.
Dat goede doel is eerder een dekmantel dan het doel op zich.

Tenminste, zo zie ik dat.
En dat heb ik ook al eerder kenbaar gemaakt.

Hopende hiermee deze tegenstrijdenissen uit de wereld geholpende te hebben.

Vraag van de dag, aan een ieder die dit leest:
Gaat u ook luisteren in de week voor kerst?

Rene Donderdag 24 November 2011 at 12:00 am | | Smurf

zestien reacties

Maurice

Ben bang van wel, Rene. In die week ik 3FM right in your face. Maar ik deponeer niet een bedragje. Dat is tegen mijn principes ;) Een dierenasiell krijgt van mij wel ieder jaar omdat ik dat een beter doel vind.

Maurice, (URL) - 24-11-’11 04:53
Marjolijn

Dat denk ik wel, tv en internet staan dan bol van het glazen huis in die week.

Marjolijn, (URL) - 24-11-’11 06:13
zuster_klivia

Ik geef behoudens aan de dierenbescherming aan geen enkel ander goed doel. Er gaat teveel mis, het wordt te vaak gebruikt voor dikke salarissen en etentjes van de zaak.

Radio 3 staat hier eigenlijk nooit op. Meestal Veronica.

zuster_klivia, (URL) - 24-11-’11 06:42
Redstar

Ik vrees dat ik niet vel zal luisteren. Ik heb over het algemeen liever wat andere muziek en minder gepraat uit mijn speakers.

Redstar, (URL) - 24-11-’11 08:26
Chantal

Nee, ik ga dus niet luisteren in de week voor kerst. ik luister nooit 3FM en ga dat dan ook niet doen, dat zou hypocriet zijn. Toch blijf ik van mening dat ze het hoofdzakelijk voor het Goede Doel willen doen, en ja, het geeft ze exposure, maar is dat hun hoofddoel? Ik denk het niet… Los van dit alles, geniet jij lekker van je jaarlijkse GlazenHuisUitje hoor… feel and be free!

Chantal, (URL) - 24-11-’11 09:33
Fokkio

Het gaat denk ik om beide doelen. Het goede doel en een leuk programma maken. Dat kan prima samengaan.

Fokkio, (URL) - 24-11-’11 10:25
Sjoerd

Nee, ik ga niet luisteren. Hooguit dat per ongeluk de radio in de auto op 3FM springt, maar normaliter staat die op Sky…

Sjoerd, (URL) - 24-11-’11 12:34
Zon-nebloem

bij ons is er ook een glazen huis, en dat is toevallig mijn favoriete radiostation, dus ik ga zeker luisteren en kijken op tv

Zon-nebloem, (URL) - 24-11-’11 15:35
frank-103

Bij ons mag/kan op het werk de radio niet aan, thuis staat altijd 538 of de cd speler aan. Kans dat ik naar het glazen huis luister is dus nul. Als jij het leuk vind om naar het Glazen huis te gaan moet je dat doen, god doel of niet, je moet als dat kan dingen doen die je leuk vind!

frank-103, (URL) - 24-11-’11 15:53
frank-103

god doel is natuurlijk goed doel, vervelend als je maar met 9 vingers blind kan typen…. ;-)

frank-103, (URL) - 24-11-’11 15:54
ollie

Jammer stoppen ze er bij ons mee :-(

ollie, - 24-11-’11 16:30
ria

Ja hoor, ik ga wel luisteren en af en toe kijken, ik vind het altijd erg leuk.

ria, (URL) - 24-11-’11 20:55
travel

Luister in de auto en zie het op tv het is mooie radio wat ze dan maken.
Alleen maken ze nu al spotjes hoe ze zoveel mogelijk geld kunnen binnen krijgen, volgens het spotje kan ik mijn vakantiedagen laten uitbetalen om zo een gift te doen, dat vind ik wel irritant! ook mede ik een aantal mensen ken die zoiets niet eens kunnen, wat dat betreft zie ik het dan ook maar als leuke radio maken, zal mij ook niet hypocriet voelen om niet te luisteren of kijken.

travel, (URL) - 24-11-’11 23:47
klaproos

:-)
als je ergens voorstander van bent, is het zó eenvoudig om iets te vergoeilijken hé rene:-)

klaproos, (URL) - 25-11-’11 11:00
rietepietz

ja dáááhag , het is natuurlijk wél hypocriet om de éne goede doel actie af te keuren en de anderen te attenderen maar dat moet jij weten !
( je bent Chantal trouwens nog een excuus schuldig want volgens mij werd door andere lezers jouw blinde vlek wel bewezen )
Ik ga niet luisteren , ik heb helemaal niéts met dit soort programma’s waar men over de rug van het goede doel zichzelf op de kaart wil zetten . Dat wil niet zeggen dat anderen er óók zo over moeten denken dus als jij er plezier in hebt ga je toch lekker luisteren !

rietepietz, (URL) - 25-11-’11 17:29
madbello

Dus in weinig woorden maken zij ook misbruik van het ‘‘goededoel’‘ :-) ja toch!?

madbello, (URL) - 26-11-’11 18:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.