Youtube

Het centrum van Winschoten krijgt een oppepper. De gemeente Oldambt heeft plannen om het centrum een grote opknapbeurt te geven met onder meer veel groen en fraaie verlichting.

Winschoten kampt met leegloop van de winkelstraten en dus moet er wat gebeuren. Eén van de doelen is het centrum overzichtelijker maken, zodat bezoekers geen winkelstraten overslaan. Het gaat onder meer om het gebied rond de oude LTS, en het gebied waar De Klinker stond. Ook zijn er plannen om een aftak van de Rensel meer het centrum in te laten komen, zodat bootjes ver de Molenstad in kunnen varen.

Het plan is een toekomstvisie tot het jaar 2025. Het plan kost zo'n 20 miljoen euro, maar dat is er nog niet. Winschoten kan zelf slechts een eenmalig bedrag van 1 miljoen euro en jaarlijks een ton voor het project opzijleggen. Het gemeentebestuur wil daarom bij de provincie en het rijk aankloppen.

Het is een beetje jammer dat het gefilmd is in de regen, dan doet het altijd wat triester aan dan met zonneschijn.
Waarom het zo duur moet zijn weet ik ook niet.
Er staat overigens eerst dat Winschoten het krijgt, en daarna lees ik pas dat dat nog even afwachten is.
Journalistiek van de regionale omroep.

Ik houd u op de hoogte.

Rene Woensdag 18 Januari 2012 at 12:00 am | | Smurf

acht reacties

zuster_klivia

Ik vind het idioot dat de overige 19 miljoen door het rijk betaald moeten worden. Laat ze dat lekker zelf regelen. No offence René: maar wat kan mij het winkelcentrum in Winschoten schelen?

zuster_klivia, (URL) - 18-01-’12 06:56
Marjolijn

Als het zo’n langjaren project is mag Winschoten dat best zelf bij elkaar sparen.
Vind niet dat het rijk en provincie daar aan mee moet gaan betalen.
Wel erg veel geld voor bomen en lantaarnpalen.
Misschien nog maar eens een paar andere offertes opvragen.

Marjolijn, (URL) - 18-01-’12 07:35
Di Mario

De leegloop is iets wat in heel Nederland is en niet alleen in Winschoten. Dus die 20 miljoen is gewoon weggegooid geld. HIj zegt nog, dat steegje moet anders, maar hoezo…. er liepen wel zat mensen doorheen. Dus daar lag het niet aan. Misschien moeten de huren omloog, de gemeentebelasting omlaag en dan kunnen de winkels ook lagere prijzen vragen en dus blijven bestaan. En meer winkels in een straat die open zijn is automatisch gezelliger…… (met jouw zonneschijn erbij natuurlijk)

Love Asalways
Di Mario

Di Mario, (URL) - 18-01-’12 07:52
frank-103

tja, echt geweldig ziet het er niet uit, niet dat ik vanmiddag in de auto stap om eens gezellig te gaan shoppen in winschoten. We wachten het af!

frank-103, (URL) - 18-01-’12 08:51
Chantal

De kosten van dit soort projecten zijn mij ook altijd een raadsel, en een lange termijnvisie, dat betekent ongetwijfeld dat die kosten dus nog hoger uit gaan vallen, en wie zal dat betalen…

Chantal, (URL) - 18-01-’12 09:04
lien

Er zijn zoveel gemeenten die de boel aan het restylen zijn. En het duurt altijd langer dan gepland zodat iedereen (de winkeliers en het winkelend publiek) voortdurend in de rotzooi zit. Water schijnt erg aantrekkelijk te zijn volgens projectontwikkelaars. Zo gaan ze in Zaandam de ‘Gedempte Gracht’ weer ontdempen. Ik vind het er niet fraaier op worden. Ze hebben zich ook uitgeleefd met Zaans groen rondom het station. Erg over de top vind ik en dan heb ik het nog niet eens over de kosten. Volgens mij kan er met simpele (en goedkopere) ingrepen ook veel bereikt worden.

lien, (URL) - 18-01-’12 10:06
Leibele

Het zal Winschoten niet helpen hoor, de pot is leeg!

Leibele, (URL) - 18-01-’12 12:48
Sjoerd

Ik vraag me af waarom je dat geld uit zou geven. Buiten het feit dat het er wat moderner uitziet profiteren alleen de winkeliers ervan. Ofwel wij betalen voor die gasten het gelag…

Sjoerd, (URL) - 18-01-’12 16:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.